FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Little Beatles
Quiz about A Little Beatles

A Little Beatles Trivia Quiz


Pretty hard Beatles questions, a few strange ones also.

A multiple-choice quiz by gabba. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. The Beatles

Author
gabba
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
38,762
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4397
Last 3 plays: Guest 163 (5/10), Guest 49 (5/10), Guest 175 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What posture did John Lennon have while recording the vocals for the soft version of 'revolution'(not the single version)? Hint


Question 2 of 10
2. What song ends the 'Abbey Road' album?

Answer: (Two Words)
Question 3 of 10
3. How many magicians is there in the 'Magical mystery tour' movie? Hint


Question 4 of 10
4. 'I am the walrus'!, no, you're not says little _____ ? Hint


Question 5 of 10
5. Who wrote 'Something'?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 6 of 10
6. Who plays the guitar solo on 'While My Guitar Gently Weeps'? Hint


Question 7 of 10
7. According to George Martin, which is their finest pop album? Hint


Question 8 of 10
8. Another great band recorded their debut album next door to the Beatles during 'Sgt Pepper', who? Hint


Question 9 of 10
9. During the recording of 'Back in the USSR' one member left the band (and logically can not be heard on the track).Who? Hint


Question 10 of 10
10. What's the name of the last album they recorded as a united force? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 163: 5/10
Jun 29 2024 : Guest 49: 5/10
Jun 08 2024 : Guest 175: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What posture did John Lennon have while recording the vocals for the soft version of 'revolution'(not the single version)?

Answer: lying down

Bed time revolution!
2. What song ends the 'Abbey Road' album?

Answer: Her Majesty

On the LP back cover the song isn't in the track list.
3. How many magicians is there in the 'Magical mystery tour' movie?

Answer: 4 or 5

Too many visits from Lucy to keep track huh?
4. 'I am the walrus'!, no, you're not says little _____ ?

Answer: Nicola

"I Am The Walrus (No You're Not! Said Little Nicola)". This line can be found on the MMT CD cover.
5. Who wrote 'Something'?

Answer: George Harrison

One of their most beautiful songs that even Mr. Frank Sinatra called the greatest love song ever.
6. Who plays the guitar solo on 'While My Guitar Gently Weeps'?

Answer: Eric Clapton

It's George's song, why doesn't he play it?
7. According to George Martin, which is their finest pop album?

Answer: Rubber Soul

He says this in the 'Beatles Anthology' series.
8. Another great band recorded their debut album next door to the Beatles during 'Sgt Pepper', who?

Answer: Pink Floyd

Rumors say that Beatles just imitated what they heard from next door!
9. During the recording of 'Back in the USSR' one member left the band (and logically can not be heard on the track).Who?

Answer: Ringo

The song, by the way, is addressed to the Beach Boys with the message: "life isn't always fun and games".
10. What's the name of the last album they recorded as a united force?

Answer: Abbey Road

'Let It Be' was released last but it's not the one they recorded last as a unit.
Source: Author gabba

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us