FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about According to the Lyrics 6
Quiz about According to the Lyrics 6

According to the Lyrics #6 Trivia Quiz


Answer questions regarding the lyrics to classic rock tunes from the 1960s, 70s and 80s. Have fun, and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Author
miamisammy29
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
218,986
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
5471
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: bernie73 (6/10), Hayes1953 (7/10), OtioseOnion (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to the lyrics of "Crocodile Rock" by Elton John, what color was the old Chevy that the singer owned when he was a young man? Hint


Question 2 of 10
2. According to the lyrics of the Aerosmith classic, "Walk This Way", how many young ladies were in the locker room at school when the singer noticed that they were looking at him? Hint


Question 3 of 10
3. According to the lyrics of "Magic Man" by Heart, who cried for the singer to "come on home"? Hint


Question 4 of 10
4. According to the lyrics of the Beatles' "Day Tripper", the singer says his girl is what kind of driver? Hint


Question 5 of 10
5. According to the lyrics of the Bob Seger classic about being out on the road, "Turn The Page", what is one of the "same old cliches" the singer seems to hear as he walks into a restaurant? Hint


Question 6 of 10
6. According to the lyrics of the Rolling Stones' classic tune, "Gimme Shelter", what is "just a shot away"? Hint


Question 7 of 10
7. According to the lyrics of "Another One Bites The Dust" by Queen, who is walking down the street at the very beginning of the song? Hint


Question 8 of 10
8. According to the lyrics of "Magic Carpet Ride" by Steppenwolf, on the previous evening, the singer held a legendary object in his very hand, but someone took it away from him. What was this legendary object? Hint


Question 9 of 10
9. According to the lyrics of David Bowie's "Diamond Dogs", Halloween Jack lives in a high-rise apartment complex with a broken elevator. How does Jack get from his top-floor apartment down to the ground floor? Hint


Question 10 of 10
10. According to the lyrics of "Rock The Casbah" by the Clash, what make of car did the sheik drive? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : bernie73: 6/10
May 25 2024 : Hayes1953: 7/10
May 18 2024 : OtioseOnion: 7/10
May 17 2024 : poohfaber: 5/10
May 09 2024 : Guest 170: 9/10
May 09 2024 : Guest 24: 8/10
May 04 2024 : cheeseit223: 6/10
May 03 2024 : Guest 204: 4/10
Apr 30 2024 : Guest 24: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to the lyrics of "Crocodile Rock" by Elton John, what color was the old Chevy that the singer owned when he was a young man?

Answer: Gold

"I remember when rock was young, me and Suzie had so much fun, holdin' hands and skimmin' stones, had an old gold Chevy and a place of my own."
2. According to the lyrics of the Aerosmith classic, "Walk This Way", how many young ladies were in the locker room at school when the singer noticed that they were looking at him?

Answer: Three

"Schoolgirl sweetie with a classy kinda sassy, little skirt's climbin' way up her knee. There was three young ladies in the school gym locker when I noticed they was lookin' at me."
3. According to the lyrics of "Magic Man" by Heart, who cried for the singer to "come on home"?

Answer: Her mama

"Come on home, girl, mama cried on the phone. Too soon to lose my baby, yes my girl should be at home. But try to understand, try to understand, try try try to understand, he's a magic man, mama."
4. According to the lyrics of the Beatles' "Day Tripper", the singer says his girl is what kind of driver?

Answer: Sunday

"She was a day tripper, a Sunday driver yeah. It took me so long to find out, but I found out."
5. According to the lyrics of the Bob Seger classic about being out on the road, "Turn The Page", what is one of the "same old cliches" the singer seems to hear as he walks into a restaurant?

Answer: Is that a woman or a man?

"Well, you walk into a restaurant strung out from the road, and you feel the eyes upon you as you're shakin' off the cold. You pretend it doesn't bother you, but you just want to explode.

Most times you can't hear 'em talk, other times you can. All the same old cliches, 'Is that a woman or a man?'. And you always seem outnumbered, you don't dare make a stand."
6. According to the lyrics of the Rolling Stones' classic tune, "Gimme Shelter", what is "just a shot away"?

Answer: War

"War, children, it's just a shot away, it's just a shot away. War, children, it's just a shot away, it's just a shot away."
7. According to the lyrics of "Another One Bites The Dust" by Queen, who is walking down the street at the very beginning of the song?

Answer: Steve

"Steve walks warily down the street, with the brim pulled way down low. Ain't no sound but the sound of his feet, machine guns ready to go."
8. According to the lyrics of "Magic Carpet Ride" by Steppenwolf, on the previous evening, the singer held a legendary object in his very hand, but someone took it away from him. What was this legendary object?

Answer: Aladdin's lamp

"Last night I held Aladdin's lamp, so I wished that I could stay. Before the thing could answer me, well, someone came and took the lamp away. I looked all around; a lousy candle's all I found."
9. According to the lyrics of David Bowie's "Diamond Dogs", Halloween Jack lives in a high-rise apartment complex with a broken elevator. How does Jack get from his top-floor apartment down to the ground floor?

Answer: He slides down a rope

"The Halloween Jack is real coot cat and he lives on top of Manhattan Chase. The elevator's broke, so he slides down a rope onto the street below; oh Tarzie, go man, go."
10. According to the lyrics of "Rock The Casbah" by the Clash, what make of car did the sheik drive?

Answer: Cadillac

"The sheik, he drove his Cadillac; he went cruisin' down the ville. The muezzin was a-standin' on the radiator grille."
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gretas before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us