FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pop Hits  Which Decade V
Quiz about Pop Hits  Which Decade V

Pop Hits - Which Decade? V Trivia Quiz


Yet another chance to pick the decade in which these well known records hit the charts. From Roy Orbison to the Spice Girls, you will know most of these tunes. (Decades run from 0-9)

A multiple-choice quiz by musicmonkeyman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
162,806
Updated
Feb 22 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7526
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Mikeytrout44 (9/10), psnz (10/10), Guest 137 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. ABBA declared that "The Winner Takes it All" in which decade? Hint


Question 2 of 10
2. In which era did The Spice Girls ask you to "Say You'll be There"? Hint


Question 3 of 10
3. When did the Tornados celebrate the communication satellite "Telstar" with an instrumental tune of the same name? Hint


Question 4 of 10
4. Donna Summer made the sultry declaration "I Feel Love" in which decade? Hint


Question 5 of 10
5. In which era did Celine Dion sing "My Heart Will Go On"? Hint


Question 6 of 10
6. "Only the Lonely" originally charted for Roy Orbison in which decade? Hint


Question 7 of 10
7. "Take My Breath Away" had the group Berlin gasping in which decade? Hint


Question 8 of 10
8. In which era did the Bee Gees suffer with "Night Fever"? Hint


Question 9 of 10
9. The Everly Brothers hit the top with "All I Have to do is Dream", but when did that happen? Hint


Question 10 of 10
10. When did Paul McCartney and Stevie Wonder get together on "Ebony and Ivory"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Mikeytrout44: 9/10
Jun 10 2024 : psnz: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 137: 10/10
Jun 02 2024 : Guest 98: 5/10
May 30 2024 : jasa9092: 7/10
May 30 2024 : Guest 97: 6/10
May 30 2024 : Guest 108: 8/10
May 30 2024 : DST_Trivia: 8/10
May 30 2024 : Scooby83: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. ABBA declared that "The Winner Takes it All" in which decade?

Answer: 1980s

ABBA got to #1 in the UK and #8 in the US with "The Winner Takes it All" in 1980.
This track, written by group member Bjorn Ulvaeus, featured on the group's "Super Trouper" album.
2. In which era did The Spice Girls ask you to "Say You'll be There"?

Answer: 1990s

The 'Girl Power' lasses, Victoria Adams (Beckham), Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm and Geri Halliwell, hit the charts with this track in 1996.
"Say You'll be There", featured on the album "Spice", peaked at #3 in the US and UK #1.
3. When did the Tornados celebrate the communication satellite "Telstar" with an instrumental tune of the same name?

Answer: 1960s

The Tornados were the first UK group to top the US charts. This track produced by Joe Meek using reverb, echo and sampling.
"Telstar", a hit in 1962, was a chart topper in both the US and UK.
4. Donna Summer made the sultry declaration "I Feel Love" in which decade?

Answer: 1970s

This electro-disco track was a hit for Donna Summer in 1977.
She was born Donna Andrea Gaines in 1948.
"I Feel Love" peaked at #6 in the US and topped the UK singles chart.
5. In which era did Celine Dion sing "My Heart Will Go On"?

Answer: 1990s

Celine Dion topped the charts in both the US and UK with this track in 1998. She was born in Quebec, Canada in 1968 and has sold more than 200 million records.
"My Heart Will Go On" featured in the movie "Titanic".
6. "Only the Lonely" originally charted for Roy Orbison in which decade?

Answer: 1960s

"Only the lonely" was a hit for the Big 'O' in 1960.
A US #2 hit this song topped the UK charts. Roy, who always wore his trademark sunglasses on stage, was inducted into the "Rock and Roll Hall of Fame" in 1987.
7. "Take My Breath Away" had the group Berlin gasping in which decade?

Answer: 1980s

"Take My Breath Away" got to #1 on both sides of the Atlantic for Berlin in 1986.
This song, written by Giorgio Moroder and Tom Whitlock, featured on the soundtrack of the movie "Top Gun".
8. In which era did the Bee Gees suffer with "Night Fever"?

Answer: 1970s

"Night Fever" was written and produced and performed by the Bee Gees, brothers Barry, Robin and Maurice Gibb, who died in 2003.
The brothers took "Night Fever" to the top in both the US and UK in 1978.
The Bee Gees were inducted into the "Rock 'n' Roll Hall of Fame" in 1997.
9. The Everly Brothers hit the top with "All I Have to do is Dream", but when did that happen?

Answer: 1950s

Roy Orbison had a hand in the writing of this 1958 hit for brothers Phil and Don Everly.
"All I Have to do is Dream" topped the charts in both the US and UK.
The Everly Brothers entered the "Rock 'n' Roll Hall of Fame" in 1986.
10. When did Paul McCartney and Stevie Wonder get together on "Ebony and Ivory"?

Answer: 1980s

"Ebony and Ivory", a song promoting racial harmony, was written by Paul McCartney.
This track topped both the US and UK singles charts in 1982.
Source: Author musicmonkeyman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us