FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pop Hits  Which Decade VIII
Quiz about Pop Hits  Which Decade VIII

Pop Hits - Which Decade? VIII Trivia Quiz


Yet another chance to match the song to the original decade in which it was released. From the Abba to The Spice Girls, you will know most of these tracks. Have fun!

A multiple-choice quiz by musicmonkeyman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
171,476
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6211
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 91 (9/10), ptc123 (8/10), Guest 136 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which decade did ABBA make the philosophical statement "Knowing Me, Knowing You"? Hint


Question 2 of 10
2. When did George Michael sprint into the charts with "Fast Love"? Hint


Question 3 of 10
3. Marvin Gaye first hit the charts with "Heard it Through the Grapevine" in the 1970s.
True or false?


Question 4 of 10
4. In which decade did Ace of Base take "The Sign" into the charts? Hint


Question 5 of 10
5. Freda Payne received that "Band of Gold" in which decade? Hint


Question 6 of 10
6. And when did Carl Douglas flex his muscles and do a spot of "Kung Fu Fighting"? Hint


Question 7 of 10
7. When did "Baby Love" originally take the Supremes into the charts? Hint


Question 8 of 10
8. And in which decade did John Lennon sing about his "Woman"? Hint


Question 9 of 10
9. When did the Spice Girls take "Too Much" into the charts? Hint


Question 10 of 10
10. When did Bonnie Tyler have "A Total Eclipse of the Heart"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 91: 9/10
Feb 18 2024 : ptc123: 8/10
Feb 18 2024 : Guest 136: 7/10
Feb 16 2024 : Guest 204: 8/10
Feb 14 2024 : WhiskeyZulu: 10/10
Feb 12 2024 : Guest 110: 6/10
Feb 07 2024 : amarie94903: 9/10
Feb 07 2024 : Guest 38: 8/10
Feb 07 2024 : Guest 185: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which decade did ABBA make the philosophical statement "Knowing Me, Knowing You"?

Answer: 1970s

"Knowing Me, Knowing You" was a 1977 hit for ABBA.
This Sweedish group dominated the UK charts in the 1970s.
"Knowing Me, Knowing You" got to #14 in the US and #1 in the UK singles charts.
2. When did George Michael sprint into the charts with "Fast Love"?

Answer: 1990s

George Micheal, born George Panayiotou in 1963, was originally one half of the pop duo Wham!
The single "Fast Love" was a #8 hit in the US, #1 in the UK in 1996.
3. Marvin Gaye first hit the charts with "Heard it Through the Grapevine" in the 1970s. True or false?

Answer: false

was a hit for Marvin Gaye in 1969.
This Motown classic, written by Norman Whitfield and Barret Strong, got to #1 in both the US and UK.
"Heard it Through the Grapevine" topped the US charts for seven weeks.
4. In which decade did Ace of Base take "The Sign" into the charts?

Answer: 1990s

"The Sign" was a 1994 international hit single for Ace of Base.
Another Swedish outfit, Ace of Bass charted at #1 in the US and #2 in the UK with this track.
5. Freda Payne received that "Band of Gold" in which decade?

Answer: 1970s

"Band of Gold" was a hit for Detroit lass Freda (Charcelia) Payne in 1970.
The single, which got to #3 in the US and #1 in the UK, was produced by Holland, Dozier and Holland.
6. And when did Carl Douglas flex his muscles and do a spot of "Kung Fu Fighting"?

Answer: 1970s

Carl Douglas wrote and sung "Kung Fu Fighting", which hit the big time in 1974.
The single topped the charts on both sides of the Atlantic.
7. When did "Baby Love" originally take the Supremes into the charts?

Answer: 1960s

This Motown classic by the Supremes was originally released in 1964.
"Baby Love" topped the charts in both the US and UK.
This is another track from the songwriting team of Holland, Dozier and Holland, who wrote ten US hits for the Supremes.
8. And in which decade did John Lennon sing about his "Woman"?

Answer: 1980s

This 1981 hit was written and sung by former Beatle John Lennon for his wife, Yoko Ono.
"Woman", which featured on the album "Double Fantasy", peaked at #2 in the US charts and #1 in the UK. John Lennon
9. When did the Spice Girls take "Too Much" into the charts?

Answer: 1990s

The Spice Girls topped the UK charts with this track in 1997, it peaked at #9 in the US.
The girl's first album "Spice" is the only UK artist's debut album to top the US charts.
10. When did Bonnie Tyler have "A Total Eclipse of the Heart"?

Answer: 1980s

This power ballad was a hit for Bonnie Tyler in 1983.
"A Total Eclipse of the Heart" was a chart topper on both sides of the Atlantic.
This track was written by Jim Stienman who also penned several hits for Meatloaf including "Paradise By The Dashboard Light", "I'll Do Anything For Love (But I Won't Do That)" and "Two Out Of Three Ain't Bad".
Source: Author musicmonkeyman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us