FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pop Hits  Which DecadeIV
Quiz about Pop Hits  Which DecadeIV

Pop Hits - Which Decade?IV Trivia Quiz


Back with another chance to pick the decade in which these well known records hit the charts (original release). From Elvis to Whitney Houston, you will know most of these tunes. Have fun! (Decades run from 0-9).

A multiple-choice quiz by musicmonkeyman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
162,270
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6061
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: parmaviolets (9/10), Guest 90 (4/10), Guest 136 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. "I Wanna Dance With Somebody" sang Whitney Houston. In which decade did she fancy a fling around the dance floor? Hint


Question 2 of 10
2. More dancing! This time Lou Bega doing the "Mambo No.5", when was that? Hint


Question 3 of 10
3. Simon and Garfunkel took their "Bridge Over Troubled Water" to the top in which decade? Hint


Question 4 of 10
4. In which decade was Elvis Presley "All Shook Up"? Hint


Question 5 of 10
5. When did the Police sing "Don't Stand So Close To Me"? Hint


Question 6 of 10
6. Hugo Montenegro had a hit with "The Good, the Bad and the Ugly" in which decade? Hint


Question 7 of 10
7. When did the group U2 visit the "Discotheque"? Hint


Question 8 of 10
8. The Beatles asked us all to "Get Back" in which decade? Hint


Question 9 of 10
9. When did the Three Degrees ask "When Will I See You Again"? Hint


Question 10 of 10
10. '"Call Me" was Blondie's request in which decade? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : parmaviolets: 9/10
Jun 16 2024 : Guest 90: 4/10
Jun 15 2024 : Guest 136: 7/10
Jun 15 2024 : Guest 69: 5/10
Jun 08 2024 : ramses22: 8/10
Jun 08 2024 : Guest 74: 6/10
Jun 05 2024 : Guest 137: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 173: 6/10
May 30 2024 : Guest 97: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I Wanna Dance With Somebody" sang Whitney Houston. In which decade did she fancy a fling around the dance floor?

Answer: 1980s

Whitney danced her way to the top in the US and UK in 1987 with this song. Her worldwide record sales exceeds 140 million.
2. More dancing! This time Lou Bega doing the "Mambo No.5", when was that?

Answer: 1990s

Lou Bega, real name David Lubega, topped the charts with this song in 1999.
3. Simon and Garfunkel took their "Bridge Over Troubled Water" to the top in which decade?

Answer: 1970s

This classic, written by Paul Simon, topped the charts on both sides of the Atlantic in 1970.
4. In which decade was Elvis Presley "All Shook Up"?

Answer: 1950s

Elvis had a hand in writing "All Shook Up". It climbed to #1 in the US and UK in 1957.
5. When did the Police sing "Don't Stand So Close To Me"?

Answer: 1980s

Sting wrote this 1980 hit for the Police. It peaked at #10 in the US and #1 in the UK.
6. Hugo Montenegro had a hit with "The Good, the Bad and the Ugly" in which decade?

Answer: 1960s

Hugo Montenegro and his Orchestra got this instrumental track to #2 in the US and #1 in the UK in 1968.
7. When did the group U2 visit the "Discotheque"?

Answer: 1990s

This 1997 hit for U2 was written by group. It achieved #10 in the US, #1 in the UK.
8. The Beatles asked us all to "Get Back" in which decade?

Answer: 1960s

This Lennon-McCartney composition got the Fab Four to the top in 1969.
9. When did the Three Degrees ask "When Will I See You Again"?

Answer: 1970s

This 1974 hit for the Three Degrees is probably their most popular track.
"When Will I See You Again" got to #2 in the US and #1 in the UK.
10. '"Call Me" was Blondie's request in which decade?

Answer: 1980s

This track was produced by Giorgio Moroder and written by Giorgio and Debbie Harry in 1980. It peaked at #1 in the US and UK.
Source: Author musicmonkeyman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us