FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pop Hits  Which Decade VI
Quiz about Pop Hits  Which Decade VI

Pop Hits - Which Decade? VI Trivia Quiz


Here's another chance to match the song to the original decade in which it was released. From the Beatles to Jennifer Lopez, you will know most of these tracks. Have fun!

A multiple-choice quiz by musicmonkeyman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
164,883
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
9758
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (6/10), evilmick44 (9/10), Guest 68 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which decade did Culture Club ask-
"Do You Really Want to Hurt Me"?
Hint


Question 2 of 10
2. When did the Beatles take "I Feel Fine" to the top of the charts? Hint


Question 3 of 10
3. Aqua scored big with their anthem to "Barbie Girl", but in which era did that happen? Hint


Question 4 of 10
4. When did the Bee Gees turn a "Tragedy" into a chart success? Hint


Question 5 of 10
5. In which decade did the Village People 'originally' commend us to visit the "YMCA"? Hint


Question 6 of 10
6. UB40 declared "(I Can't Help) Falling in Love", but when did that happen? Hint


Question 7 of 10
7. When did Manfred Mann hit the top with "Do Wah Diddy Diddy"? Hint


Question 8 of 10
8. Irene Cara had her moment of "Fame" in which decade? Hint


Question 9 of 10
9. In which decade did Lionel Richie sing "Hello" to us? Hint


Question 10 of 10
10. When did Jennifer Lopez claim that "Love Don't Cost a Thing"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 174: 6/10
Jul 17 2024 : evilmick44: 9/10
Jul 17 2024 : Guest 68: 6/10
Jul 11 2024 : DeepHistory: 3/10
Jul 10 2024 : realmccoy72: 10/10
Jul 10 2024 : theseeg: 8/10
Jul 08 2024 : Guest 90: 8/10
Jul 08 2024 : flynnmcalnis: 10/10
Jul 04 2024 : Guest 168: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which decade did Culture Club ask- "Do You Really Want to Hurt Me"?

Answer: 1980s

Culture Club hit the top with this song in 1982. "Do You Really Want to Hurt Me" was written by the group's flamboyant lead singer Boy George. This track got to #2 in the US, #1 in the UK and topped the charts in 22 other countries.
2. When did the Beatles take "I Feel Fine" to the top of the charts?

Answer: 1960s

The "Fab Four" hit the top in both the US and UK with "I Feel Fine" in 1964.
"I Feel Fine" was written by John Lennon and Paul McCartney.
Michael Jackson paid $100 million for the publishing rights to the Beatles songs in 1995.
3. Aqua scored big with their anthem to "Barbie Girl", but in which era did that happen?

Answer: 1990s

Aqua, a Scandinavian outfit, were originally went by the name of "Joyspeed".
"Barbie Girl" hit #7 in the US and #1 in the UK in 1997.
The makers of Barbie dolls tried to sue Aqua claiming that the song turned Barbie into a sex object. It was ruled the song was protected as free speech under the First Amendment.
4. When did the Bee Gees turn a "Tragedy" into a chart success?

Answer: 1970s

"Tragedy" was a chart topper for the Gibb brothers in 1979.
This track, which got to #1 on both sides of the Atlantic, was written and produced by the Bee Gees. "Tragedy" featured on the album "Spirit's Having Flown".
5. In which decade did the Village People 'originally' commend us to visit the "YMCA"?

Answer: 1970s

"YMCA" one of the most popular fun tracks ever recorded, it topped the US and UK charts in 1979 for the Village People. This song appears on the group's "Cruisin'" album. The YMCA mentioned in the song is the "Young Men's Christian Association".
6. UB40 declared "(I Can't Help) Falling in Love", but when did that happen?

Answer: 1990s

UB40 topped the US and UK charts with this track in 1993.
"(I Can't Help) Falling in Love" was originally a hit for Elvis Presley in 1961.
UB40's version of the song, which topped the US charts for seven weeks, featured on the "Promises And Lies" album.
7. When did Manfred Mann hit the top with "Do Wah Diddy Diddy"?

Answer: 1960s

This five-piece group from the south of England got to #1 in the US and UK with "Do Wah Diddy Diddy".
This 1964 Manfred Mann hit was written by Jeff Barry and Ellie Greenwich.
8. Irene Cara had her moment of "Fame" in which decade?

Answer: 1980s

"Fame" achieved great success, along with the TV series and film of the same name, in the early 1980s.
Irene Cara topped the singles charts in the UK, and peaked at #4 in the US with "Fame".
This track won a "Best Original Song Oscar" for songwrites Dean Pitchford and Michael Gore, brother of Leslie Gore.
9. In which decade did Lionel Richie sing "Hello" to us?

Answer: 1980s

This 1984 hit took Lionel Richie, former lead singer with the Commodores, to the top on both sides of the Atlantic.
"Hello" featured on Richie's album "Can't Slow down" which won a Grammy for Best Album of the Year.
10. When did Jennifer Lopez claim that "Love Don't Cost a Thing"?

Answer: 2000s

Jennifer Lopez, a New York girl, actress and singer, got to #3 in the US and #1 in the UK with "Love Don't Cost a Thing" in 2001. This track featured in the movie "The Wedding Planner", in which Jennifer Lopez appeared.
Source: Author musicmonkeyman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us