FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pop Goes Fifty Years
Quiz about Pop Goes Fifty Years

Pop! Goes Fifty Years Trivia Quiz


Here is a very simple quiz based around pop music. It starts in the 1950s and ends in the 1990s. For each decade there are two questions.

A multiple-choice quiz by kittyconner. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Author
kittyconner
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
164,928
Updated
Jun 14 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1794
Last 3 plays: Guest 86 (6/10), izzird (5/10), Guest 86 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the title of the Buddy Holly song released shortly after his death in 1959? Hint


Question 2 of 10
2. In 1959 who had a hit in Britain with the song 'Teenager In Love'? Hint


Question 3 of 10
3. Which group were 'Glad All Over' in 1964? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the grocer in 'Excerpt From A Teenage Opera' released in 1967? Hint


Question 5 of 10
5. What was the title of Ozzy Osbourne's hit in 1970? Hint


Question 6 of 10
6. Don McLean sang about what artist in 1973? Hint


Question 7 of 10
7. Complete the 1981 Mike Oldfield song 'Moonlight ------'? Hint


Question 8 of 10
8. In the 1980's ABBA had two British No1's. One was 'Winner Takes It All'. What was the title of the other No1 hit? Hint


Question 9 of 10
9. Which group spent 15 consecutive weeks at No1 in the 1994 British charts? Hint


Question 10 of 10
10. When the Spice Girls broke up in 1998, How many No1's had they achieved in Britain? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Dec 08 2023 : Guest 86: 6/10
Nov 22 2023 : izzird: 5/10
Nov 17 2023 : Guest 86: 8/10
Nov 16 2023 : Guest 1: 6/10
Nov 16 2023 : Guest 1: 0/10
Nov 16 2023 : Guest 124: 1/10
Nov 16 2023 : Guest 1: 4/10
Nov 16 2023 : Guest 110: 6/10
Nov 16 2023 : Guest 58: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the title of the Buddy Holly song released shortly after his death in 1959?

Answer: It Doesn't Matter Anymore

Buddy Holly died in a plane crash in February 1959 along with Ritchie Valens and The Big Bopper (real name Jaye P Richardson). It was a tragic accident that took away one of the most talented and influential songwriters of his generation.
2. In 1959 who had a hit in Britain with the song 'Teenager In Love'?

Answer: Marty Wilde

Marty Wilde is the father of Kim Wilde who went on to make her own career in the pop world. Perhaps her biggest hit was 'Kids In America'.
3. Which group were 'Glad All Over' in 1964?

Answer: Dave Clark Five

The song 'Glad All Over' became No1 of the UK charts in 1964. The group gained quite a lot of press coverage by knocking the Beatles of the top spot.
4. What was the name of the grocer in 'Excerpt From A Teenage Opera' released in 1967?

Answer: Jack

This song was written by Keith West in 1967. The chorus of 'grocer Jack' was sung by a group of children.
5. What was the title of Ozzy Osbourne's hit in 1970?

Answer: Paranoid

In December 2003 Ozzie had a UK No 1. The song was 'Changes' sung with his daughter Kelly.
6. Don McLean sang about what artist in 1973?

Answer: Van Gogh

He once said that he wrote the song after reading a book about the life of the artist. The song of course was 'Vincent (Starry Starry Night)'. Don McLean was inducted into the Songwriters Hall of Fame in June 2004.
7. Complete the 1981 Mike Oldfield song 'Moonlight ------'?

Answer: Shadow

It was the first of Mike Oldfields compositions, 'Tubular Bells', that helped Richard Branson build his Virgin empire.
8. In the 1980's ABBA had two British No1's. One was 'Winner Takes It All'. What was the title of the other No1 hit?

Answer: Super Trouper

'Winner Takes It All' was No1 for 2 weeks in August. 'Super Trooper' stayed at No 1 for a week longer, three weeks in November.
9. Which group spent 15 consecutive weeks at No1 in the 1994 British charts?

Answer: Wet Wet Wet

The song was 'Love Is All Around'. It was written by Reg Presley of the Troggs and used in the film 'Four Weddings and a Funeral'.
10. When the Spice Girls broke up in 1998, How many No1's had they achieved in Britain?

Answer: eight

In three years they had eight British No1's. They released another song which was entitled 'Stop' and it did just that, it stopped at No2.
Source: Author kittyconner

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/10/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us