FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classic Pop Hits  Which DecadeII
Quiz about Classic Pop Hits  Which DecadeII

Classic Pop Hits - Which Decade?II Quiz


Another chance to pick the decade in which these well known records hit the charts (original release). From the Rolling Stones to Madonna, you will know most of these tunes. Have fun!

A multiple-choice quiz by musicmonkeyman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,196
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7528
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (3/10), Stephc71 (9/10), Guest 1 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which decade did Billy Joel take his "Uptown Girl" up the charts? Hint


Question 2 of 10
2. The Rolling Stones have produced many classic track through the years.
When did they bemoan their lack of "Satisfaction"?
Hint


Question 3 of 10
3. In which era did Sinead O'Connor bring a tear to the eye with her rendition of "Nothing Compares to You"? Hint


Question 4 of 10
4. In which decade did Dawn "Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree"? Hint


Question 5 of 10
5. Michael Jackson's hits span several decades, but when did he offer a choice of "Black or White"? Hint


Question 6 of 10
6. British band the Crazy World of Arthur Brown set the charts on "Fire" in which decade? Hint


Question 7 of 10
7. Madonna has made her mark over the decades, but when did she ask the question "Who's that Girl"? Hint


Question 8 of 10
8. In which era did Blondie tell us that "The Tide is High"? Hint


Question 9 of 10
9. In which decade did the Four Seasons proclaim, "December 63 (Oh What a Night)"? Hint


Question 10 of 10
10. Whitney Houston pledged "I Will Always Love You" in which decade? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Guest 174: 3/10
Jul 18 2024 : Stephc71: 9/10
Jul 17 2024 : Guest 1: 6/10
Jul 15 2024 : masfon: 10/10
Jul 13 2024 : Guest 92: 8/10
Jul 12 2024 : Robhar: 6/10
Jul 11 2024 : DeepHistory: 5/10
Jul 10 2024 : theseeg: 8/10
Jul 04 2024 : Guest 189: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which decade did Billy Joel take his "Uptown Girl" up the charts?

Answer: 1980s

Billy Joel not only sang "Uptown Girl", he also wrote this 1983 hit. It got to #3 in the #US, #1 in the UK. "Uptown Girl" featured on the album "An Innocent Man".
Billy wrote this song for his then wife supermodel Christine Brinkley.
2. The Rolling Stones have produced many classic track through the years. When did they bemoan their lack of "Satisfaction"?

Answer: 1960s

The Stones got this Mick Jagger / Keith Richard number to the top in the US and UK in 1965.
"(I Can't Get No) Satisfaction" featured on the album "Out Of Our Heads".
The line "Trying to make some girl" was bleeped of a performance of this song by the Stones on the "The Ed Sullivan Show" in 1966.
3. In which era did Sinead O'Connor bring a tear to the eye with her rendition of "Nothing Compares to You"?

Answer: 1990s

Controversial singer Sinead O'Conner topped the charts in both the US and UK with this track in 1990.
"Nothing Compares to You", which made #1 in 17 countries, was written by Prince.
4. In which decade did Dawn "Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree"?

Answer: 1970s

Dawn, featuring lead vocalist Tony Orlando, took this jaunty track to the top in both the US and UK in 1973. "Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree" was written by Larry Brown and Irwin Levine.
5. Michael Jackson's hits span several decades, but when did he offer a choice of "Black or White"?

Answer: 1990s

A chart topper on both side of the Atlantic, Michael Jackson released "Black or White" in 1991. This plea for racial tolerance, penned by Jackson, featured on the album "Dangerous".
6. British band the Crazy World of Arthur Brown set the charts on "Fire" in which decade?

Answer: 1960s

"Fire" burned up the charts 1968. It rose to #2 in the US, #1 in the UK.
Lead singer Arthur Brown, born Arthur Wilson, performed this song wearing a specially designed flaming hat.
7. Madonna has made her mark over the decades, but when did she ask the question "Who's that Girl"?

Answer: 1980s

Madonna was born Madonna Louise Veronica Ciccone in 1958.
"Who's that Girl", which Madonna co-wrote, was a chart topper in both the US and UK in 1987.
8. In which era did Blondie tell us that "The Tide is High"?

Answer: 1980s

"The Tide is High" was a hit for Blondie in 1980.
Lead singer Deborah Harry took this song to the top of the singles charts in both the US and UK.
The bands other 1980s hits include "Atomic", "Call Me" and "Rapture".
9. In which decade did the Four Seasons proclaim, "December 63 (Oh What a Night)"?

Answer: 1970s

Frankie Valli and The Four Seasons hit the top spot with this track in the US and UK in 1976. "December 1963 (Oh What a Night)" featured on the band's "Who Loves You" album.
The Four Seasons began life as the Varietones in 1955. Their first big hit was the US chart topper "Sherry" in 1962.
10. Whitney Houston pledged "I Will Always Love You" in which decade?

Answer: 1990s

This 1992 chart topping hit for Whitney Houston was written by Dolly Parton, who had recorded her own version of the song in 1974.
Whitney's "I Will Always Love You" features on the soundtrack of the movie "The Bodyguard".
Source: Author musicmonkeyman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us