Quiz about Classic Hits  Which Decade
Quiz about Classic Hits  Which Decade

Classic Hits - Which Decade? Trivia Quiz


We've now enjoyed more than five decades of pop music. Each decade has produced tunes that will be played forever. From Elvis to Madonna, you will know most of these. Have fun!

A multiple-choice quiz by musicmonkeyman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,271
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
18369
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (6/10), Guest 99 (6/10), Guest 109 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which decade was "Bohemian Rhapsody" first released? Hint

1980s
1960s
1970s
1990s

2. The song "Music" was a hit for Madonna in which decade? Hint

1970s
1980s
2000s
1990s

3. In which pop era did the track "Heartbreak Hotel" first hit the charts? Hint

1960s
1970s
1950s
1980s

4. Think back, can you remember when was "Billie Jean" rocking the planet? Hint

1980s
1960s
1990s
1970s

5. How long ago was "(Everything I do) I do it All for You" a massive hit? Hint

1980s
2000s
1990s
1970s

6. In what decade did "I Want to Hold Your Hand" first hit the charts? Hint

1970s
1980s
1950s
1960s

7. Which decade did John and Olivia tell each other "You're the One that I Want"? Hint

1960s
1990s
1970s
1980s

8. Can you remember when the Carpenters were on the "Top of the World"? Hint

1970s
1980s
1960s
1990s

9. In which decade did Billy Joel first introduce us to his "Uptown Girl"? Hint

1970s
1980s
1990s
2000s

10. When did "Rock Around the Clock" first grace the charts? Hint

1950s
1980s
1960s
1970s


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which decade was "Bohemian Rhapsody" first released?

Answer: 1970s

This Queen classic was first released in 1975.
"Bohemian Rhapsody" got to #1 in the UK and peaked at # 2 in the US. Freddie Mercury, Queen's flamboyant frontman, died in 1991.
2. The song "Music" was a hit for Madonna in which decade?

Answer: 2000s

"Music" topped the US and UK charts for Madonna in 2000.
Born Madonna Ciccone in 1958, she has been hitting he heights for more than 20 years.
3. In which pop era did the track "Heartbreak Hotel" first hit the charts?

Answer: 1950s

Elvis "The King" Presley released "Heartbreak Hotel" in 1956. He died in 1977.
Elvis has broken almost every sales and awards record in the book. He was inducted into the "Hall of Fame" in 1986.
4. Think back, can you remember when was "Billie Jean" rocking the planet?

Answer: 1980s

This Michael Jackson classic was released in 1983.
His "Thriller" is said to be the world's best selling album with sales in excess 47 million.
Michael Jackson married Elvis Presley's daughter, Lisa Marie, in 1994.
5. How long ago was "(Everything I do) I do it All for You" a massive hit?

Answer: 1990s

Bryan Adams appeared in the charts with this one in 1991.
"(Everything I do) I do it All for You" featured in the movie "Robin Hood Prince of Thieves".
It topped both the US and UK charts.
6. In what decade did "I Want to Hold Your Hand" first hit the charts?

Answer: 1960s

The Beatles released this classic track in 1963.
The "Fab Four" got "I Want to Hold Your Hand" to the top on both sides of the Atlantic.
7. Which decade did John and Olivia tell each other "You're the One that I Want"?

Answer: 1970s

This duet by John Travolta and Olivia Newton-John was a US and UK chart topper.
"You're the One that I Want" featured in the movie "Grease". It first charted in 1978.
8. Can you remember when the Carpenters were on the "Top of the World"?

Answer: 1970s

Brother and sister act Richard and Karen Carpenter got "Top of the World" into the charts in 1973. Karen died in 1983.
"Top of the World" was a US #1, climbing to #5 in the UK singles charts.
9. In which decade did Billy Joel first introduce us to his "Uptown Girl"?

Answer: 1980s

Man of many talents, Billy Joel is not only a singer, he writes his own songs and plays piano.
"Uptown Girl", a hit in 1983, was a UK chart topper.
10. When did "Rock Around the Clock" first grace the charts?

Answer: 1950s

Bill Haley rocked into the charts with "Rock Around the Clock" in 1955.
It was a #1 single in both the US and UK. Written by Jimmy de Knight and Max C Freedman "Rock Around the Clock" has charted in the UK on no less the eight separate occasions.
Thanks for playing.
Source: Author musicmonkeyman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 68: 6/10
Jan 31 2023 : Guest 99: 6/10
Jan 31 2023 : Guest 109: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 30 2023 : Guest 188: 6/10
Jan 30 2023 : Guest 203: 8/10
Jan 30 2023 : Guest 75: 7/10
Jan 29 2023 : Guest 73: 4/10
Jan 29 2023 : Guest 15: 7/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us