Quiz about Mainstream Lyrics 19972003
Quiz about Mainstream Lyrics 19972003

Mainstream Lyrics 1997-2003 Trivia Quiz


I didn't know what other category to put this in. It is a quiz on mainstream lyrics released from 1997 to 2003. I give you lyrics and you tell me what song or artist they came from or fill in the blank. Have fun!

A multiple-choice quiz by leeeriks. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Author
leeeriks
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,484
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
11 / 25
Plays
1012
Last 3 plays: Guest 71 (10/25), Guest 175 (4/25), Guest 216 (23/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "You thought your life had had enough." Hint

Creed
Coldplay
Hoobastank
Backstreet Boys

2. "Why I'm always alone when you're in my dreams." Hint

Eve 6
Natalie Imbruglia
The Cranberries
Kylie Minogue

3. "It's only a ___ shower we've been through worse weather." Hint

Love
Rain
Sun
Storm

4. "I might look through your stuff." Hint

"It Wasn't Me"
"Ride Wit Me"
"Hit'em Up Style"
"Damaged"

5. "Like a flower blooms. The glowing of the moon." Hint

Shania Twain
Paulina Rubio
Sarina Paris
Soluna

6. "There's no one left that's real" Hint

Creed
Puddle of Mud
The Cranberries
P. Diddy

7. "For everything you've done you know I'm bound, I'm bound to thank you for it." Hint

"You're Still the One"
"A Moment Like This"
"Thank U"
"Kind and Generous"

8. "Suddenly red and blue lights flash us." Hint

B2K
Nickelback
Limp Bizkit
OMC

9. "I'm not ready yet. Baby I can't pretend." Hint

M2M
Kelly Clarkson
Kelly Rowland
Evan and Jaron

10. "Don't you know my name" Hint

"This is Me"
"Bent"
"Losing Grip"
"I'm Like A Bird"

11. "Take this wine and drink with me" Hint

"Save Tonight"
"Work It"
"I Need a Girl Pt. 1"
"Angel"

12. "I hate to say but pop ain't goin' solo." Hint

Nelly Furtado
Madonna
Nelly
Avril Lavigne

13. "I was scared of it all, scared to fall." Hint

"In The End Remix"
"Losing Grip"
"In The End"
"Hands Clean"

14. "I fade immediatly 'cause what she says sounds so unreal." Hint

Evan and Jaron
Tal Bachman
Outkast
Santana Feat. Rob Thomas

15. "Listen through your ears. Through your eyes I can see." Hint

"Goodbye to You"
"The Way You Love Me"
"Stuck In a Moment You Can't Get Out Of"
"Push"

16. "It's for you. I'll be true. Yes I do." Hint

Jessica Simpson
The Corrs
B*Witched
Faith Hill

17. "Do you think you're better off alone?" Hint

DJ Sammy
Enya
DJ Encore
Alice DJ

18. "Only want him just because he's there." Hint

Eden's Crush
Dream
P. Diddy
Samantha Mumba

19. "I'm sick of being told to wait my turn 'cause I don't wanna waste my time." Hint

Linkin Park
Blink 182
Sum 41
Default

20. "Stay at home talkin' on the telephone." Hint

Eve
Mya
The Ataris
Vitamin C

21. "Hold on and don't shed a tear." Hint

Kelly Rowland
Eve
Destiny's Child
Celine Dion

22. "Make my way through the darkness. Can't see nothing but this chain that binds me." Hint

DMX
Hoobastank
Bruce Springsteen
Shakira

23. "I take a breath and hold on tight. Spin around one more time." Hint

Celine Dion
Josie and the Pussycats
Lifehouse
The Ataris

24. "Please don't come around talkin' 'bout how you changed." Hint

Pink
Blu Cantrell
Toni Braxton
Justin Timberlake

25. "The tears upon the pillow that I shed." Hint

Pink
Blessid Union Of Souls
Amanda Perez
Christina Aguilera


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "You thought your life had had enough."

Answer: Hoobastank

This was taken from Hoobastank's "Running Away".
2. "Why I'm always alone when you're in my dreams."

Answer: Natalie Imbruglia

These lyrics are from "Wrong Impression", off of her 2002 album "White Lilies Island". Natalie Imbruglia had only ever released three other songs: "Smoke", "Wishing I Was There", and the huge, huge hit "Torn", all off of her 1998 album "Left of the Middle".
3. "It's only a ___ shower we've been through worse weather."

Answer: Sun

These lyrics are from Ja Rule's song "Always On Time" featuring Ashanti. This was the first song to include Ashanti.
4. "I might look through your stuff."

Answer: "Damaged"

Taken from TLC's "Damaged", off of their album "3D", released months after the death of Lisa "Left Eye" Lopez.
5. "Like a flower blooms. The glowing of the moon."

Answer: Sarina Paris

From Sarina Paris' song "Look At Us". The song was also used in the suprisingly popular arcade game "Dance Dance Revolution".
6. "There's no one left that's real"

Answer: Puddle of Mud

"Everybody's changing, there's no one left that's real. So make up your own ending, let me know just how you feel" are lyrics from Puddle of Mud's "Blurry".
7. "For everything you've done you know I'm bound, I'm bound to thank you for it."

Answer: "Kind and Generous"

"Kind and Generous" by Natalie Merchant.
8. "Suddenly red and blue lights flash us."

Answer: OMC

This lyric comes from OMC's "How Bizarre".
9. "I'm not ready yet. Baby I can't pretend."

Answer: M2M

This is from M2M's song "Don't Say You Love Me". The song was also included in the soundtrack for "Pokemon: The First Movie."
10. "Don't you know my name"

Answer: "This is Me"

From Dream's "This is Me".
11. "Take this wine and drink with me"

Answer: "Save Tonight"

From Eagle-Eye Cherry's "Save Tonight".
12. "I hate to say but pop ain't goin' solo."

Answer: Nelly Furtado

"You liked me 'till you heard my .. on the radio. Well I hate to say but pop ain't goin' solo. You liked me 'till you heard my .. on the radio. But now I'm just too mainstream for you oh no. You liked me 'till you saw me on your TV. Well if your so low below than why you watchin'. You say good things come to those who wait. I've been waitin a long time for it." is the whole first part of Nelly Furtado's "...On the Radio".
13. "I was scared of it all, scared to fall."

Answer: "In The End Remix"

"One thing, I don't know why. It doesen't even matter how hard you try cause when I designed this rhyme I was scared of it all, scared to fall. I hadn't even tried to crawl but I was forced to run with you mocking me. Stoping me backstabbing me constantly." These are lyrics from the remix of "In The End" by Linkin Park.
14. "I fade immediatly 'cause what she says sounds so unreal."

Answer: Tal Bachman

These are lyrics from Tal Bachman's song "She's So High".
15. "Listen through your ears. Through your eyes I can see."

Answer: "Stuck In a Moment You Can't Get Out Of"

Taken from U2's "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of".
16. "It's for you. I'll be true. Yes I do."

Answer: B*Witched

From "Jesse Hold On", off of B*Witched's "Awake And Breathe" album.
17. "Do you think you're better off alone?"

Answer: Alice DJ

18. "Only want him just because he's there."

Answer: Dream

From Dream's "He Loves You Not".
19. "I'm sick of being told to wait my turn 'cause I don't wanna waste my time."

Answer: Sum 41

"It's none of your concern. I guess I'll never learn. I'm sick of being told to wait my turn. 'Cause I don't wanna waste my time. Become another casuality in society." are lyrics from Sum 41's first single, "Fat Lip".
20. "Stay at home talkin' on the telephone."

Answer: Vitamin C

From Vitamin C's popular 2000 graduation theme "Graduation (Friends Forever)".
21. "Hold on and don't shed a tear."

Answer: Celine Dion

From Celine Dion's song "A New Day Has Come".
22. "Make my way through the darkness. Can't see nothing but this chain that binds me."

Answer: Bruce Springsteen

These lyrics come at the beginning of Bruce Springsteen's "The Rising", off of his album by the same name.
23. "I take a breath and hold on tight. Spin around one more time."

Answer: Lifehouse

From Lifehouse's "Breathing".
24. "Please don't come around talkin' 'bout how you changed."

Answer: Pink

From Pink's song "There You Go", off of her first album, "Can't Take Me Home".
25. "The tears upon the pillow that I shed."

Answer: Blessid Union Of Souls

From Blessid Union of Souls' "Hey Leonardo".
Source: Author leeeriks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 71: 10/25
Jan 27 2023 : Guest 175: 4/25
Jan 20 2023 : Guest 216: 23/25
Jan 10 2023 : Guest 86: 11/25
Jan 10 2023 : Guest 24: 5/25
Jan 05 2023 : Guest 132: 4/25
Jan 04 2023 : Guest 20: 6/25
Dec 19 2022 : Guest 159: 5/25
Dec 02 2022 : kittyBk: 7/25

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us