FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American Streetcorner Doo Wop Nonsense Lyrics
Quiz about American Streetcorner Doo Wop Nonsense Lyrics

American Streetcorner Doo Wop Nonsense Lyrics Quiz


Many USA doo wop classics from the 50s and early 60s contain some pretty silly nonsense phrases - can you name the song based on these phrases, and other clues?

A multiple-choice quiz by nhumbard. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Doo-wop

Author
nhumbard
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,433
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2460
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 124 (9/10), Guest 99 (8/10), Guest 76 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. The nonsense line "Dom, dom, dom, dom, dom,..dom-be-doo-be-dom" is from what 1957 hit song? Hint


Question 2 of 10
2. "Shoo-Doo-an'-Shoo-Bee-Doo.." is heard in what hit from 1956? Hint


Question 3 of 10
3. In what song from 1958 does the bass singer belt out, "Sha na na na, Sha na na na na.."? Hint


Question 4 of 10
4. "Oooh, waaah, oooh, wah; OOO-ooh, waa-aah, ooh, waah.." is the catchy intro for what 1956 song? Hint


Question 5 of 10
5. The opening line "Rock, oh baby Rock, oh baby Rock, oh baby Rock.." ushers in what 1958 classic? Hint


Question 6 of 10
6. "Bom, ba-ba-Bom, ba-Dang-a-Dang Dang, a-Ding-a-Dong Ding,.." is the first (and last) line in what 1961 hit? Hint


Question 7 of 10
7. "I Wonder Wonder Who---ooo ooo who.." is sung at the opening of what 1958 hit? Hint


Question 8 of 10
8. This one's a little harder - "Lan-doo-Lan-doo-Lan-doo-Lan-doo-Lo.." is from what early rock and roll record? (this is the very first thing heard when the song starts) Hint


Question 9 of 10
9. "Doo lang doo lang doo lang, Doo lang doo lang.." is the opening hook in what #1 "girl group" song? Hint


Question 10 of 10
10. "I, Yi yi yi Yi, yi yi yi Yi.." is sung falsetto in what classic, also used in the movie "American Graffiti"? (hint - not sung quickly, but somewhat dragged out) Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 124: 9/10
Feb 10 2024 : Guest 99: 8/10
Jan 26 2024 : Guest 76: 8/10
Jan 03 2024 : Guest 15: 7/10
Jan 01 2024 : Guest 72: 6/10
Dec 25 2023 : Guest 73: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The nonsense line "Dom, dom, dom, dom, dom,..dom-be-doo-be-dom" is from what 1957 hit song?

Answer: Come Go With Me

"Come Go With Me" was a big hit for the Dell-Vikings, but was actually recorded first by a group called the Federals, several months earlier. The Federals version is a little different, and is fairly rare.
2. "Shoo-Doo-an'-Shoo-Bee-Doo.." is heard in what hit from 1956?

Answer: In The Still Of The Night

"In The Still Of The Night" was a monster hit for the 5 Satins, released in the USA on the Ember record label - but was first released in small quantities on the Standord record label. If you have one on Standord, and are sure that it's an original (not a bootleg), you have a rare prize.
3. In what song from 1958 does the bass singer belt out, "Sha na na na, Sha na na na na.."?

Answer: Get A Job

"Get A Job" is by the Silhouettes, and was their only major USA hit song.
If you can find it, they released another song called "Bing Bong" that is teriffic, and should have been a hit. Listen to it if you have a chance, it's a great song.
4. "Oooh, waaah, oooh, wah; OOO-ooh, waa-aah, ooh, waah.." is the catchy intro for what 1956 song?

Answer: Why Do Fools Fall In Love

"Why Do Fools Fall In Love" is the most beloved hit by Frankie Lymon and the Teenagers. Sadly, Frankie died of a drug overdose in the late 60s. He had been talked into going back to the recording studio at the time, and was scheduled to record the very next day to try to make a comeback, but we'll never know if he could have.
5. The opening line "Rock, oh baby Rock, oh baby Rock, oh baby Rock.." ushers in what 1958 classic?

Answer: Rock And Roll Is Here To Stay

"Rock And Roll Is Here To Stay" was the follow-up to "At The Hop," by Danny and the Juniors. "At The Hop" was originally written as "Do The Bop", and there exists a recording by Danny and the Juniors singing the original version, "Do The Bop", with totally different lyrics. It's pretty interesting to hear it.
6. "Bom, ba-ba-Bom, ba-Dang-a-Dang Dang, a-Ding-a-Dong Ding,.." is the first (and last) line in what 1961 hit?

Answer: Blue Moon

"Blue Moon" was the first, and biggest, hit by the Marcels, who took the world by storm in 1961 - and were forgotten by 1963. The Marcels took their name from a popular hairstyle of the day. They appear on the "Bye Bye Birdie" soundtrack, and do some great doo-wop renditions of a few of the musical's songs, like "One Last Kiss."
7. "I Wonder Wonder Who---ooo ooo who.." is sung at the opening of what 1958 hit?

Answer: Book Of Love

"Book Of Love" was the only hit by the Monotones, who just couldn't repeat the success of their first release. In the USA, this is another one of those songs that was originally released by a small-time record label. If you have an authentic US 45 on a yellow Mascot record label, it's worth several hundred dollars if it's in nice shape.
8. This one's a little harder - "Lan-doo-Lan-doo-Lan-doo-Lan-doo-Lo.." is from what early rock and roll record? (this is the very first thing heard when the song starts)

Answer: Honey Love

"Honey Love" was the biggest hit (in 1953) by the first incarnation of the Drifters, that featured Clyde McPhatter as their lead singer. Once he left the group to go solo, the Drifters suffered for awhile, until Ben E. King came on board and radically changed the sound of the group.

It was at this time that the Drifters enjoyed a string of hits, such as "On Broadway," "Under The Boardwalk," and "Up On The Roof" - to name just a few.
9. "Doo lang doo lang doo lang, Doo lang doo lang.." is the opening hook in what #1 "girl group" song?

Answer: He's So Fine

"He's So Fine" was a huge 1963 hit for the Chiffons, and was co-written by Carole King. In fact, Carole can be heard as one of the background singers on this recording. If you know the sound of her voice, and know to listen for her, you will recognize her.
10. "I, Yi yi yi Yi, yi yi yi Yi.." is sung falsetto in what classic, also used in the movie "American Graffiti"? (hint - not sung quickly, but somewhat dragged out)

Answer: Little Darlin'

"Little Darlin" was the biggest of many hits for the Diamonds, a group from Canada. This song was originally recorded by the Gladiolas, a group led by Maurice Williams - who wrote and recorded "Stay" three years later, as Maurice Williams and the Zodiacs. Maurice wrote both songs about the same girl, of whom he was enamored.
Source: Author nhumbard

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us