Quiz about Rock On
Quiz about Rock On

Rock On! Trivia Quiz


This quiz is about some of the world's greatest rock bands. I hope you have a rockin time playing this quiz.

A multiple-choice quiz by Fangy_Junes. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
Fangy_Junes
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
365,695
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1693
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), Guest 24 (9/10), GerardQ (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This band's most famous song is 'Bohemian Rhapsody'. They are from Britain and they are notorious for their complex harmonies. What band is this? Hint

Rush
Queen
Green Day
Ramones

2. The song 'Don't Cry' was written and performed by Guns N' Roses.

True
False

3. This band is led by Steven Tyler and their first Billboard number one hit was 'I Don't Want to Miss a Thing'. What American rock band am I talking about? Hint

Deep Purple
Pearl Jam
Radiohead
Aerosmith

4. We've got a 'Whole Lotta Love', and we have climbed the 'Stairway to Heaven'. We are the best selling hard rock band of all time. Who are we? Hint

Fleetwood Mac
Foo Fighters
Led Zeppelin
The Police

5. This is an Irish rock band, who have won 22 Grammy awards. This band is: Hint

Green Day
Black Sabbath
U2
Deep Purple

6. They come from Australia and some of their most famous songs include 'Back in Black' and 'Thunderstruck'. What Aussie rock band is this? Hint

Van Halen
Journey
AC/DC
Ramones

7. 'I...Have become comfortably numb'. Which legendary band owns these famous lyrics? Hint

Genesis
Pink Floyd
Coldplay
Muse

8. Which 1990s band was led by Kurt Cobain? Hint

The Doors
Nirvana
Survivor
The Beach Boys

9. We are the best-selling band of all time. We started our careers in the 1960s and we are from Britain. Who are we? Hint

The Rolling Stones
Iron Maiden
The Who
The Beatles

10. 'New Kid in Town' and 'Hotel California' are two famous songs owned by which 1970s rock band? Hint

Bon Jovi
Metallica
Eagles
KISS


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This band's most famous song is 'Bohemian Rhapsody'. They are from Britain and they are notorious for their complex harmonies. What band is this?

Answer: Queen

Queen is an English rock band that have sold 300 million albums to date.
They have been inducted into the Rock N' Roll Hall of Fame and have received numerous awards and honours. The original members of this legendary group are Roger Taylor, John Deacon, Brian May and Freddie Mercury.
2. The song 'Don't Cry' was written and performed by Guns N' Roses.

Answer: True

'Don't Cry' is a power ballad written by lead vocalist of Guns N' Roses, Axl Rose, and the rhythm guitarist, Izzy Stradlin. This song is about a girl Izzy Stradlin used to date whom Axl Rose was attracted to.
3. This band is led by Steven Tyler and their first Billboard number one hit was 'I Don't Want to Miss a Thing'. What American rock band am I talking about?

Answer: Aerosmith

Aerosmith is the best-selling American rock band of all time. They have been inducted into the Rock and Roll Hall of Fame and have won four Grammy awards.
4. We've got a 'Whole Lotta Love', and we have climbed the 'Stairway to Heaven'. We are the best selling hard rock band of all time. Who are we?

Answer: Led Zeppelin

Led Zeppelin were a rock band from England. Led Zeppelin are regarded as one of the most successful and influential bands of all time. Their song 'Stairway to Heaven' is considered one of the greatest songs ever made.
5. This is an Irish rock band, who have won 22 Grammy awards. This band is:

Answer: U2

U2 are an Irish rock band, consisting of four members: Bono, The Edge, Adam Clayton and Larry Mullen, Jr. They have won 22 Grammy awards more than any other group, and they have won two Golden Globes for Best Original Song.
6. They come from Australia and some of their most famous songs include 'Back in Black' and 'Thunderstruck'. What Aussie rock band is this?

Answer: AC/DC

AC/DC are a rock band from Australia. Their album 'Back in Black' is one of the best-selling albums of all time. AC/DC have been inducted into the Rock and Roll Hall of Fame, and they are considered as pioneers of heavy metal.
7. 'I...Have become comfortably numb'. Which legendary band owns these famous lyrics?

Answer: Pink Floyd

The song mentioned in the question is 'Comfortably Numb'. Pink Floyd was an English rock band, beginning their careers as musicians in the 1960s. They have sold over 250 million records internationally.
8. Which 1990s band was led by Kurt Cobain?

Answer: Nirvana

Nirvana was an American rock band. They are widely regarded as one of the most important and influential bands of the modern era. Their most famous song is 'Smells Like Teen Spirit', which won them multiple awards.
9. We are the best-selling band of all time. We started our careers in the 1960s and we are from Britain. Who are we?

Answer: The Beatles

The Beatles are indeed the best-selling band of all time. They have won seven Grammy awards and an Academy Award for Best Original Score. The members of this band were: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison and Ringo Starr.
10. 'New Kid in Town' and 'Hotel California' are two famous songs owned by which 1970s rock band?

Answer: Eagles

Eagles are an American band consisting of: Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon and Randy Meisner. They have been inducted into the Rock and Roll Hall of Fame and have sold over 150 million records.
Source: Author Fangy_Junes

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 24: 9/10
Jan 26 2023 : GerardQ: 9/10
Jan 26 2023 : Guest 204: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 98: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 206: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 207: 10/10
Jan 21 2023 : loriannie: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us