FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Older Rock Songs and Artists
Quiz about Older Rock Songs and Artists

Older Rock Songs and Artists Trivia Quiz


This quiz is about older rock music. Think back, you should know these.

A multiple-choice quiz by casper423. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
casper423
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
16,008
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
6909
Last 3 plays: Guest 104 (10/15), Guest 24 (9/15), Guest 68 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. 'And when you feel cold, I'll warm you, and when you feel you can't go on, I'll come and hold you.' Who sang this? Hint


Question 2 of 15
2. The original song 'Candle in the Wind' by Elton John was about who? Hint


Question 3 of 15
3. Finish the lyric by Neil Young: 'I've been in my mind, it's such a fine line that keeps me searching for a ________"

Answer: (3 Words)
Question 4 of 15
4. What one song by Credence Clearwater Revival earned them more money than any other of their songs? Hint


Question 5 of 15
5. Who sang 'Are You Receiving Me' on their album 'Moontan'? Hint


Question 6 of 15
6. 'I really love your peaches, want to shake your tree', was from what Steve Miller Band song?

Answer: (Two Words think playing cards)
Question 7 of 15
7. 'I've lost at love before, got mad and closed the door' was sung by who? Hint


Question 8 of 15
8. Finish the lyric from Chicago: 'You're the meaning in my life, you're my...

Answer: (One Word)
Question 9 of 15
9. 'Mexico' by James Taylor was on which of his albums? Hint


Question 10 of 15
10. Who Sang 'Bell Bottom Blues'? Hint


Question 11 of 15
11. Neil Young's 'When You Dance You Can Really Love' was on what album? Hint


Question 12 of 15
12. Who sang "Beast of Burden"? Hint


Question 13 of 15
13. Who recorded the album 'Houses of the Holy'?

Answer: (Two Words no clue)
Question 14 of 15
14. Who sang 'You Make Lovin Fun'? Hint


Question 15 of 15
15. Finish the lyric: 'Jeremiah was a bullfrog....

Answer: (6 or 7 words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 104: 10/15
Apr 06 2024 : Guest 24: 9/15
Apr 05 2024 : Guest 68: 14/15
Apr 05 2024 : BBallCoach21: 9/15
Apr 04 2024 : Guest 32: 11/15
Apr 04 2024 : Guest 216: 9/15
Apr 04 2024 : Guest 174: 8/15
Apr 02 2024 : Guest 73: 11/15
Mar 31 2024 : Guest 172: 5/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'And when you feel cold, I'll warm you, and when you feel you can't go on, I'll come and hold you.' Who sang this?

Answer: Hall and Oates

It's from the song 'Sara Smile'.
2. The original song 'Candle in the Wind' by Elton John was about who?

Answer: Marilyn Monroe

'Goodbye Norma Jean....'
3. Finish the lyric by Neil Young: 'I've been in my mind, it's such a fine line that keeps me searching for a ________"

Answer: heart of gold

...and I'm getting old. From the album 'Harvest'.
4. What one song by Credence Clearwater Revival earned them more money than any other of their songs?

Answer: 'Proud Mary'

It was redone, and redone, and redone, not to mention played at almost every wedding I ever went to.
5. Who sang 'Are You Receiving Me' on their album 'Moontan'?

Answer: Golden Earring

'You could get a chance to be free----Are you receiving me?' A great band that came out before their time.
6. 'I really love your peaches, want to shake your tree', was from what Steve Miller Band song?

Answer: The Joker

7. 'I've lost at love before, got mad and closed the door' was sung by who?

Answer: Blood Sweat and Tears

From the song 'You've made me so very happy'.
8. Finish the lyric from Chicago: 'You're the meaning in my life, you're my...

Answer: inspiration

9. 'Mexico' by James Taylor was on which of his albums?

Answer: 'Gorilla'

I hope you didn't say 'Tapestry', that was Carole King.
10. Who Sang 'Bell Bottom Blues'?

Answer: Derek and the Dominos

'Do you want to see me crawl across the floor to you? Do you want to hear me beg you to take me back? I'll gladly do it.'
11. Neil Young's 'When You Dance You Can Really Love' was on what album?

Answer: 'After the Gold Rush'

His best album in my opinion.
12. Who sang "Beast of Burden"?

Answer: The Rolling Stones

"I'll never be your beast of burden, I've walked for miles, my feet are hurting..."
13. Who recorded the album 'Houses of the Holy'?

Answer: Led Zeppelin

This should be easy.
14. Who sang 'You Make Lovin Fun'?

Answer: Fleetwood Mac

It was Fleetwood Mac.
15. Finish the lyric: 'Jeremiah was a bullfrog....

Answer: Was a good friend of mine

'Never understood a single word he said, but I helped him drink his wine.' This was Three Dog Night. The song was written by Hoyt Axton.
Source: Author casper423

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us