Quiz about Famous Rock Musicians
Quiz about Famous Rock Musicians

Famous Rock Musicians Trivia Quiz


How well do you know the musicians that shaped rock and roll?

A multiple-choice quiz by chrono8008. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
chrono8008
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,817
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
13559
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 181 (9/10), jennyS14 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This guitarist, originally named "Johnny," was born in 1942 in Seattle, Washington. He would go on to be arguably the greatest guitarist of all time, though he only lived to be twenty-seven. If I told you what band he was in, it would be way too obvious. Hint

Jimmy Page
Chuck Berry
Angus Young
Jimi Hendrix

2. This drummer died young, at age 32 in 1978. He was known for his intense style of playing and destructive behavior. On the "Smothers Brothers Comedy Hour", he overloaded his drums with explosives. They went off at the end of the performance, leaving Pete Townshend with permanent hearing damage. Hint

John Bonham
Keith Moon
Lars Ulrich
Ringo Starr

3. This singer, originally named Stephen Tallarico, was part of the band who made hits such as "Dream On" and "Sweet Emotion." Hint

Axl Rose
Steven Tyler
Jim Morrison
Robert Plant

4. This frontman was knighted in 2003 for "services to popular music." His bandmate Keith Richards criticized the honor, though this singer suspected that Richards was actually a bit jealous. Hint

Bono
Roger Daltrey
Mick Jagger
Sting

5. This guitarist started with The Yardbirds, then moved on to become the lead guitarist of arguably the greatest rock band of all-time. Every rock fan should know this man, who played with Robert Plant, John Paul Jones, and John Bonham. Hint

George Harrison
Angus Young
Jimmy Page
David Gilmour

6. This Beatle was born in 1942, had a successful career after the band broke up, and played bass. Hint

Ringo Starr
Paul McCartney
George Harrison
John Lennon

7. This singer began as a member of Black Sabbath, and also had a great solo career. He is one of the most famous men in rock and roll. Hint

Bono
Ozzy Osbourne
James Hetfield
Kurt Cobain

8. This lead singer led the singing of Lynyrd Skynyrd from its beginnings in 1964 to 1977, when a plane crash killed three of the band members. His brother Johnny took over in 1987 when the band reunited. Hint

Ronnie Van Zant
Robert Plant
Freddie Mercury
Bon Scott

9. This punk rocker was the guitarist for The Ramones throughout their twenty-two years. He died in 2004. Hint

Joey Ramone
Johnny Ramone
Tommy Ramone
Dee Dee Ramone

10. This guitarist and co-founder of Van Halen was ranked at seventh on Rolling Stone's best guitar solos list for "Eruption." Hint

Alex Van Halen
Slash
The Edge
Eddie Van Halen


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This guitarist, originally named "Johnny," was born in 1942 in Seattle, Washington. He would go on to be arguably the greatest guitarist of all time, though he only lived to be twenty-seven. If I told you what band he was in, it would be way too obvious.

Answer: Jimi Hendrix

Hendrix was in The Jimi Hendrix Experience. He played classics such as "Voodoo Child (Slight Return)" and "Purple Haze." He appeared at Woodstock in 1969.
2. This drummer died young, at age 32 in 1978. He was known for his intense style of playing and destructive behavior. On the "Smothers Brothers Comedy Hour", he overloaded his drums with explosives. They went off at the end of the performance, leaving Pete Townshend with permanent hearing damage.

Answer: Keith Moon

Aside from being intense and destructive, Moon was also known for his ability to play drums as a lead instrument, not just to keep the beat. The classic example of this is The Who's "Happy Jack."
3. This singer, originally named Stephen Tallarico, was part of the band who made hits such as "Dream On" and "Sweet Emotion."

Answer: Steven Tyler

Tyler and Aerosmith are the bestselling American hard rock band of all time. They have sold over one hundred and forty million albums worldwide.
4. This frontman was knighted in 2003 for "services to popular music." His bandmate Keith Richards criticized the honor, though this singer suspected that Richards was actually a bit jealous.

Answer: Mick Jagger

Jagger has contributed to both "popular music" as well as biology. Two fossils were given scientific names for him; a snail called Anomphalus jaggerius and a trilobite named Aegrotocatellus jaggeri.
5. This guitarist started with The Yardbirds, then moved on to become the lead guitarist of arguably the greatest rock band of all-time. Every rock fan should know this man, who played with Robert Plant, John Paul Jones, and John Bonham.

Answer: Jimmy Page

Page was known for a wide variety of playing styles, such as playing the guitar with a violin bow or using a double-necked guitar.
6. This Beatle was born in 1942, had a successful career after the band broke up, and played bass.

Answer: Paul McCartney

In 1997, McCartney, like Jagger, was knighted. He can play bass, piano, organ, guitar, drums, other percussion, and the ukulele.
7. This singer began as a member of Black Sabbath, and also had a great solo career. He is one of the most famous men in rock and roll.

Answer: Ozzy Osbourne

Osbourne has also gained fame from his TV show, "The Osbournes", which ran from 2002 to 2005.
8. This lead singer led the singing of Lynyrd Skynyrd from its beginnings in 1964 to 1977, when a plane crash killed three of the band members. His brother Johnny took over in 1987 when the band reunited.

Answer: Ronnie Van Zant

Van Zant's friends recall that he would say he would never see the age of thirty, and that he wanted to die with his boots on. He died at twenty-nine.
9. This punk rocker was the guitarist for The Ramones throughout their twenty-two years. He died in 2004.

Answer: Johnny Ramone

Johnny Ramone, originally named John Cummings, never reconciled with Joey. Even as Joey lay in a hospital bed in 2001, Johnny would not call his former bandmate.
10. This guitarist and co-founder of Van Halen was ranked at seventh on Rolling Stone's best guitar solos list for "Eruption."

Answer: Eddie Van Halen

Van Halen is one of only five rock bands to have two albums sell over ten million copies each in the United States, with their self-titled debut and "1984".
Source: Author chrono8008

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 30 2022 : Guest 172: 9/10
Nov 30 2022 : Guest 181: 9/10
Nov 28 2022 : jennyS14: 4/10
Nov 28 2022 : Guest 173: 9/10
Nov 26 2022 : stashamaria: 8/10
Nov 25 2022 : K76kev: 6/10
Nov 25 2022 : Guest 86: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 40: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 71: 9/10

Score Distribution

quiz
12/1/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us