Quiz about Arena Rock
Quiz about Arena Rock

Arena Rock Trivia Quiz


The radio waves in the 1970's and 1980's were filled with a new sub-genre of music called arena rock. Arena rock groups generally sold out entire arenas and had music that was a touch of rock and pop.

A multiple-choice quiz by jgron4. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
jgron4
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
276,106
Updated
Jun 12 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
6242
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: jackseleven (10/10), Guest 136 (10/10), Guest 151 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This guitar virtuoso dominated the radio with his highly popular songs such as "Show Me the Way" and "Do you Feel Like I Do?". He was most noted for using a talkbox, a device that gave his guitar the effect of "talking." Hint

Santana
Peter Frampton
Ted Nugent
Joe Walsh

2. This band quickly rose to the top of the rock world with such classic hits as "Juke Box Hero" and "Hot Blooded." Mick Jones was the guitar player for this stadium-filling band. Hint

Foreigner
The Rolling Stones
Journey
The Eagles

3. Steve Perry's unmatched voice led the way for this chart-topping band. Favorite hits for the band include "Lights" and "Don't Stop Believin'." Hint

Styx
Foreigner
Journey
Boston

4. Steven Tyler and Joe Perry are the two most recognizable names of this Boston-based group. Their first album was released in 1974. Hint

Aerosmith
Journey
Queen
Survivor

5. This band, highlighted by the vocals of Dennis DeYoung and singing and guitar playing of Tommy Shaw. This band, formed originally in 1961 didn't peak until 1978. Hint

Aerosmith
Queen
Styx
Rush

6. This band, from the same named place became largely successful in the 1970's. "More Than a Feeling" is arguably their greatest song. Hint

Kansas
Asia
America
Boston

7. The flamboyant Freddy Mercury of this British band was one reason why they were so successful. Brian May's excellent guitar playing in such classics as "Another One Bites the Dust" and "Bohemian Rhapsody" solidify this band as one of the greatest arena rockers of all time. Hint

The Beatles
Aerosmith
Queen
Led Zeppelin

8. The Motor City Madman had a huge career with hits such as "Stranglehold" and "Cat Scratch Fever." What was his name? Hint

Peter Frampton
Santana
Joe Walsh
Ted Nugent

9. This New York-based band often painted their faces black and white. Their hit song "Rock and Roll All Nite" was their crowning achievement. Hint

Foreigner
Ted Nugent
KISS
AC/DC

10. This Canadian trio consisted of three great musicians: Geddy Lee, Neil Peart, and Alex Lifeson. "Spirit of Radio" and "Fly by Night" are two of the greatest songs produced by the band. Hint

Aerosmith
Rush
The Guess Who
AC/DC


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This guitar virtuoso dominated the radio with his highly popular songs such as "Show Me the Way" and "Do you Feel Like I Do?". He was most noted for using a talkbox, a device that gave his guitar the effect of "talking."

Answer: Peter Frampton

His live album, "Frampton Comes Alive," was the most popular live album at the time and has sold over 6 million copies.
2. This band quickly rose to the top of the rock world with such classic hits as "Juke Box Hero" and "Hot Blooded." Mick Jones was the guitar player for this stadium-filling band.

Answer: Foreigner

Foreigner is still touring in the 21st century, but Mick Jones, founder of the group, is the only original remaining member.
3. Steve Perry's unmatched voice led the way for this chart-topping band. Favorite hits for the band include "Lights" and "Don't Stop Believin'."

Answer: Journey

The guitar player for Journey, Neal Schon, played for Santana at the age of 15.
4. Steven Tyler and Joe Perry are the two most recognizable names of this Boston-based group. Their first album was released in 1974.

Answer: Aerosmith

The bad boys from Boston played without their guitar player, Joe Perry, in 1979, but continued with him in 1984.
5. This band, highlighted by the vocals of Dennis DeYoung and singing and guitar playing of Tommy Shaw. This band, formed originally in 1961 didn't peak until 1978.

Answer: Styx

Styx hit big with their 1983 hit, "Mr. Roboto". Chuck Panozzo and John Panozzo started the band as Tradewinds with their neighbor Dennis DeYoung in 1961. They became TW4 in 1965 and Styx in 1972.
6. This band, from the same named place became largely successful in the 1970's. "More Than a Feeling" is arguably their greatest song.

Answer: Boston

Their self-titled debut album was at one time the best-selling debut album of all time.
7. The flamboyant Freddy Mercury of this British band was one reason why they were so successful. Brian May's excellent guitar playing in such classics as "Another One Bites the Dust" and "Bohemian Rhapsody" solidify this band as one of the greatest arena rockers of all time.

Answer: Queen

In November, 1991, Queen saw the death of Freddy Mercury due to AIDS.
8. The Motor City Madman had a huge career with hits such as "Stranglehold" and "Cat Scratch Fever." What was his name?

Answer: Ted Nugent

Ted Nugent was a part of the supergroup Damn Yankees and had a hit with "High Enough."
9. This New York-based band often painted their faces black and white. Their hit song "Rock and Roll All Nite" was their crowning achievement.

Answer: KISS

KISS had a comic book made by Marvel, showcasing the band as superheroes.
10. This Canadian trio consisted of three great musicians: Geddy Lee, Neil Peart, and Alex Lifeson. "Spirit of Radio" and "Fly by Night" are two of the greatest songs produced by the band.

Answer: Rush

Rush released their first, self titled album in 1974 with John Rutsey on drums. He was later replaced with Neil Peart in time for their 1975 release "Fly By Night".
Source: Author jgron4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : jackseleven: 10/10
Jan 31 2023 : Guest 136: 10/10
Jan 29 2023 : Guest 151: 10/10
Jan 28 2023 : Guest 75: 10/10
Jan 27 2023 : BigTriviaDawg: 10/10
Jan 27 2023 : gme24: 10/10
Jan 26 2023 : GerardQ: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 68: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us