FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classic Rock
Quiz about Classic Rock

Music Mixture Quiz: Classic Rock | 15 Questions


A quiz with a wide range of Classic Rock questions.

A multiple-choice quiz by Sloonei. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
Sloonei
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
277,412
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
12734
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 184 (15/15), Singleh1 (14/15), miners (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which Classic Rock band from New England had songs like "Seasons of Wither" and "Love in an Elevator"? Hint


Question 2 of 15
2. One of the most famous, and best selling albums of all time was by AC/DC. It has an all black album cover, with black writing, and was a tribute to a former member of the band. What album is it? Hint


Question 3 of 15
3. Jimmy Page is widely regarded as one of the greatest guitarists ever because of his work with Led Zeppelin. But what band was he in before Led Zeppelin? Hint


Question 4 of 15
4. Which artist had great success as a solo artist with songs like: "Southern Man", "Heart of Gold", and "Rockin' in the Free World"? Hint


Question 5 of 15
5. Which Pink Floyd song features the lyrics "No one told you when to run
You missed the starting gun"?
Hint


Question 6 of 15
6. Which member of The Beatles later joined The Traveling Wilburys? Hint


Question 7 of 15
7. Which band pioneered the art of instrument smashing? Hint


Question 8 of 15
8. What instrument does Neil Peart play? Hint


Question 9 of 15
9. What is Led Zeppelin's longest studio recorded track? Hint


Question 10 of 15
10. Who sings the famous song "Layla"? Hint


Question 11 of 15
11. Which band had hit songs like "You Really Got Me", "Sunny Afternoon" and "A Well Respected Man"? Hint


Question 12 of 15
12. "Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste."
Those are the opening lines to what Rolling Stones song?
Hint


Question 13 of 15
13. Queen performs the song "Under Pressure" with which famous solo artist? Hint


Question 14 of 15
14. "Well you can stick your nine to five livin'
And your collar and your tie
You can stick your moral standards
'Cause it's all a dirty lie
You can stick your golden handshake
And you can stick your silly rules
And all the other sh**
That you teach to kids in school"

These lyrics come from a song by which band?
Hint


Question 15 of 15
15. "People Are Strange", "Hello, I Love You", and "Riders on the Storm" were all hit songs for which rock band? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 184: 15/15
May 25 2024 : Singleh1: 14/15
May 25 2024 : miners: 12/15
May 23 2024 : fgrozalen: 12/15
May 21 2024 : Gonzogirl: 11/15
May 20 2024 : HemlockJones: 13/15
May 18 2024 : FrappMaster: 11/15
May 17 2024 : Detah: 11/15
May 17 2024 : Guest 120: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Classic Rock band from New England had songs like "Seasons of Wither" and "Love in an Elevator"?

Answer: Aerosmith

Aerosmith was also very well known for their songs "Dream On" and "Walk This Way". They are led by singer Steven Tyler, and guitarist Joe Perry.
2. One of the most famous, and best selling albums of all time was by AC/DC. It has an all black album cover, with black writing, and was a tribute to a former member of the band. What album is it?

Answer: Back in Black

"Back in Black" is a tribute to the band's former lead singer, Bon Scott, who died just a few months before the album was made. He was replaced by Brian Johnson. The album features some great songs, such as: "Back in Black", "Hells Bells", and "You Shook Me All Night Long".
3. Jimmy Page is widely regarded as one of the greatest guitarists ever because of his work with Led Zeppelin. But what band was he in before Led Zeppelin?

Answer: The Yardbirds

And after The Yardbirds split, Jimmy Page formed another band and toured once under the name "The New Yardbirds". They then changed their named to Led Zeppelin.
4. Which artist had great success as a solo artist with songs like: "Southern Man", "Heart of Gold", and "Rockin' in the Free World"?

Answer: Neil Young

He was also a member of the bands Buffalo Springfield and Crosby Stills Nash & Young. His album "Harvest" reached number 1 in 1971.
5. Which Pink Floyd song features the lyrics "No one told you when to run You missed the starting gun"?

Answer: Time

If you said "Dark Side of the Moon" you should not be taking this quiz, as it is not a song, but it is the name of the album which "Time" comes from. It is considered one of the best rock albums of all time.
6. Which member of The Beatles later joined The Traveling Wilburys?

Answer: George Harrison

The Traveling Wilburys were an all star line-up type band. Other members of the band were: Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynne, and Tom Petty.
7. Which band pioneered the art of instrument smashing?

Answer: The Who

The Who were indeed the first band to smash their instruments on stage.
8. What instrument does Neil Peart play?

Answer: Drums

Neil Peart is the drummer of Rush, and is considered one of the best drummers of all time.
9. What is Led Zeppelin's longest studio recorded track?

Answer: In My Time of Dying

"In My Time of Dying" is on the album "Physical Graffiti", which is a great album. The song lasts for a little over eleven minutes.
10. Who sings the famous song "Layla"?

Answer: Derek and the Dominoes

The short-lived band Derek and the Dominoes, with guitarist Eric Clapton, were immortalized by their amazing song "Layla".
11. Which band had hit songs like "You Really Got Me", "Sunny Afternoon" and "A Well Respected Man"?

Answer: The Kinks

The Kinks were the original performers of "You Really Got Me", which was later covered by Van Halen. The Kinks became a very successful rock band, even after their first two albums sold very few copies.
12. "Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste." Those are the opening lines to what Rolling Stones song?

Answer: Sympathy for the Devil

One of many hits from The Rolling Stones, "Sympathy for the Devil" is known for its great lyrics.
13. Queen performs the song "Under Pressure" with which famous solo artist?

Answer: David Bowie

"Under Pressure" reached number one on the charts in Britain in 1981. David Bowie, along with regular Queen singer, Freddie Mercury, sang vocals on the song.
14. "Well you can stick your nine to five livin' And your collar and your tie You can stick your moral standards 'Cause it's all a dirty lie You can stick your golden handshake And you can stick your silly rules And all the other sh** That you teach to kids in school" These lyrics come from a song by which band?

Answer: AC/DC

The lyrics are from the song "Rock n Roll Singer" on AC/DC's first album, "High Voltage".
15. "People Are Strange", "Hello, I Love You", and "Riders on the Storm" were all hit songs for which rock band?

Answer: The Doors

The Doors were led by their unique and gifted singer, Jim Morrison. He is regarded as one of the top singer/songwriters of all time. However, he died unexpectedly in 1971.
Source: Author Sloonei

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us