FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classic Rock Hits
Quiz about Classic Rock Hits

Classic Rock Hits Trivia Quiz


I will name a band from the sixties-present times and you have to name their hit single. Good Luck!

A multiple-choice quiz by sideshowtrivia. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,711
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
7982
Last 3 plays: MikeMaster99 (9/10), Guest 67 (9/10), Guest 15 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Pick the well-known Cream song. Hint


Question 2 of 10
2. Now something a little trickier. Which song is by The Chambers Brothers? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these tunes was a hit for The Guess Who?
Hint


Question 4 of 10
4. Now for a change, what was the Styx classic? Hint


Question 5 of 10
5. Pick the Steve Miller tune. Hint


Question 6 of 10
6. Let's see if you know any Black Sabbath. Hint


Question 7 of 10
7. Which musical masterpiece was by The Who? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these was by Queen? Hint


Question 9 of 10
9. Now, which was a Led Zeppelin song? Hint


Question 10 of 10
10. Let's finish this off with a little Steppenwolf. Which of these songs is by them? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : MikeMaster99: 9/10
Jun 12 2024 : Guest 67: 9/10
Jun 08 2024 : Guest 15: 7/10
Jun 03 2024 : Guest 135: 10/10
May 28 2024 : Guest 174: 8/10
May 24 2024 : purelyqing: 10/10
May 24 2024 : driver88: 7/10
May 23 2024 : Gonzogirl: 10/10
May 18 2024 : sally0malley: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Pick the well-known Cream song.

Answer: Sunshine of Your Love

"Lick it Up" was a song by KISS, "Killer Queen" by Queen, and "One of These Days" was a Pink Floyd song. I first heard this song in the movie "School of Rock".
2. Now something a little trickier. Which song is by The Chambers Brothers?

Answer: Time Has Come Today

"Time" itself was another by Pink Floyd, "Dancing Days" another Zep tune, and "Fly Like an Eagle" was a Steve Miller classic. This famous piece appeared in the Disney movie "Remember the Titans"
3. Which of these tunes was a hit for The Guess Who?

Answer: American Woman

"Who are You" was one of The Who's greatest hits, "It's a Long Way to the Top" was recorded by AC-DC, and "Truckin'" was a famous Grateful Dead number. Few people know that The Guess Who was a Canadian band.
4. Now for a change, what was the Styx classic?

Answer: Lady

Although Styx was best known for their song "Come Sail Away", they did have some other hit recordings.
5. Pick the Steve Miller tune.

Answer: The Joker

This song appeared on the self titled album and later on "Livin' in the U.S.A.".
6. Let's see if you know any Black Sabbath.

Answer: Paranoid

There was some good vocal work in this fast paced Ozzy song.
7. Which musical masterpiece was by The Who?

Answer: Pinball Wizard

The guitar intro to this song from "Tommy" was one of the greatest moments in rock history.
8. Which of these was by Queen?

Answer: Under Pressure

The famous bass part to this hit was made even more popular when used in the Vanilla Ice song "Ice, Ice Baby". This song was composed and recorded with rock legend David Bowie in 1981.
9. Now, which was a Led Zeppelin song?

Answer: Communication Breakdown

This piece was most famous when performed live, but it has appeared on their "Best Of" CD.
10. Let's finish this off with a little Steppenwolf. Which of these songs is by them?

Answer: Magic Carpet Ride

This is a popular Steppenwolf song but not as famous as "Born to be Wild". Thanks for playing my first quiz and rock on!
Source: Author sideshowtrivia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us