FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Live Rock Music
Quiz about Live Rock Music

Live Rock Music Trivia Quiz


Couple of questions concerning some of the most famous live albums and bands in rock history.

A multiple-choice quiz by bj@flamingmoose. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
40,775
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2465
Last 3 plays: Guest 98 (4/10), Guest 70 (7/10), harryhusker3 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Supertramps famed live album was named after the city where it was recorded. Which city is it? Hint


Question 2 of 10
2. Who 'came alive' in 1976? Hint


Question 3 of 10
3. Whose tour was called 'The Serious Moonlight Tour' in the early 1980s? Hint


Question 4 of 10
4. Which New York born artist played the New York Madison Square Garden from December 31st, 1999 until January 1st 2000 (The album from this concert was called '2000 Millennium Concert')?

Answer: (Two Words)
Question 5 of 10
5. Who played 24 nights in London's Royal Albert Hall in 1990 and 1991 and released a double live album from the highlights? Hint


Question 6 of 10
6. Who performed Under a Blood Red Sky in 1983?

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. Which band's last concert was made into a movie by Martin Scorcese? Hint


Question 8 of 10
8. Who packed up the plantation in 1986? Hint


Question 9 of 10
9. At Live Aid, who performed in both London and Philadelphia? Hint


Question 10 of 10
10. Which Californian band released a live album in 1994, starting with the comment that 'we never broke up, we just took a fourteen year vacation'?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 98: 4/10
Jun 13 2024 : Guest 70: 7/10
May 18 2024 : harryhusker3: 6/10
May 15 2024 : Guest 120: 8/10
May 13 2024 : Guest 120: 5/10
May 01 2024 : Guest 136: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Supertramps famed live album was named after the city where it was recorded. Which city is it?

Answer: Paris

Paris was released in 1980, when the band was at its peak.
2. Who 'came alive' in 1976?

Answer: Peter Frampton

At the time it was the biggest selling live album ever.
3. Whose tour was called 'The Serious Moonlight Tour' in the early 1980s?

Answer: David Bowie

The tour was named after a line from the hit single 'Let's Dance'.
4. Which New York born artist played the New York Madison Square Garden from December 31st, 1999 until January 1st 2000 (The album from this concert was called '2000 Millennium Concert')?

Answer: Billy Joel

Billy Joel no longer writes pop-music. Instead, he's committed to writing piano music. However, he still tours with Elton John occasionally.
5. Who played 24 nights in London's Royal Albert Hall in 1990 and 1991 and released a double live album from the highlights?

Answer: Eric Clapton

The double album was released in 1991 and was called '24 Nights'
6. Who performed Under a Blood Red Sky in 1983?

Answer: U2

'Under A Blood Red Sky' established U2's reputation as an excellent live band.
7. Which band's last concert was made into a movie by Martin Scorcese?

Answer: The Band

The movie and album read like a who's who from early 70s blues rock. One of my all time favorites!
8. Who packed up the plantation in 1986?

Answer: Tom Petty

So far the only live album from Tom Petty and the Heartbreakers 'Live: Pack Up The Plantation'
9. At Live Aid, who performed in both London and Philadelphia?

Answer: Phil Collins

Being a superstar on both sides of the ocean in 1985, he performed early in the afternoon at Wembley (partly with Sting), then hopped on the Concorde and played some more at Philadelphia.
10. Which Californian band released a live album in 1994, starting with the comment that 'we never broke up, we just took a fourteen year vacation'?

Answer: Eagles

The live album was aptly named 'Hell Freezes Over'.
Source: Author bj@flamingmoose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us