FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stars of Rock Music III
Quiz about Stars of Rock Music III

Stars of Rock Music III Trivia Quiz


How well do you know the stars of rock music?

A multiple-choice quiz by gkaz4. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
gkaz4
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,149
Updated
Jan 09 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1504
Last 3 plays: harveysh (4/10), Guest 86 (10/10), BBallCoach21 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What do Kurt Cobain, Jim Morrison and Janis Joplin have in common? Hint


Question 2 of 10
2. John Fogerty was the singer of which band? Hint


Question 3 of 10
3. In the Def Leppard song 'Demolition Man' which unusual person plays the guitar solo? Hint


Question 4 of 10
4. This band was responsible for giving (accidentally) the chance to Black Sabbath to play in their place; Ian Anderson sings and plays the flute for them. Hint


Question 5 of 10
5. Which country does Nick Cave come from? Hint


Question 6 of 10
6. The ex-guitarist of this band found tragic death when a fan came on stage and shot him. He accused him of being responsible for the split of this band. Of which band are we talking? Hint


Question 7 of 10
7. In which of the following bands did Chris Cornell NOT participate? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following has bitten a dead bat and ripped its head off during a concert? Hint


Question 9 of 10
9. What is Ozzy Osbourne's traditional way of saluting people during his concerts? Hint


Question 10 of 10
10. Which metal singer has a driving license for airplanes (and also flies, very often, airplanes of the air company of which he is a part owner)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : harveysh: 4/10
Apr 09 2024 : Guest 86: 10/10
Apr 05 2024 : BBallCoach21: 7/10
Apr 04 2024 : Guest 32: 9/10
Apr 04 2024 : Guest 216: 4/10
Apr 03 2024 : Guest 24: 5/10
Mar 31 2024 : Bipz: 3/10
Mar 29 2024 : Guest 104: 5/10
Mar 28 2024 : Guest 75: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What do Kurt Cobain, Jim Morrison and Janis Joplin have in common?

Answer: They all died at the age of 27

Kurt Cobain, Jim Morrison and Janis Joplin all died at the age of 27. Cobain committed suicide while Morrison and Joplin died from drug overdoses.
2. John Fogerty was the singer of which band?

Answer: CCR

John Fogerty was the lead singer of Creedence Clearwater Revival (CCR). This American rock band was active from 1959 until 1972, producing several hits such as 'Proud Mary', 'Suzy Q', 'Bad Moon Rising', 'Have You Ever Seen the Rain' and others.
3. In the Def Leppard song 'Demolition Man' which unusual person plays the guitar solo?

Answer: Damon Hill

Damon Hill was an ex Formula 1 driver but also he was a neighbor to Rick Savage of Def Leppard. After playing some riffs together Def Leppard decided to give him the chance to play the solo on that song.
Chris Waddle is an ex football player, John Cleese is a member of Monty Python not to be confused with the Greek Ancient people Periklis or Sofoklis :) ) while Marina Baker is an ex British Playmate.
4. This band was responsible for giving (accidentally) the chance to Black Sabbath to play in their place; Ian Anderson sings and plays the flute for them.

Answer: Jethro Tull

Tony Iommi of Black Sabbath had the idea that whenever a major band was coming to Birmingham (city where Black Sabbath started) they should be outside the stadium, in their van, ready to take their place in case they didn't show up. One time (out of the many) Jethro Tull had a mechanical problem with their bus and they were late. Tony Iommi realized that Jethro Tull would not come (at least on time) so he proposed to the people in charge of the concert to give Black Sabbath the chance. And so they made their first big public appearance replacing Jethro Tull.

(taken from Ozzy's autobiography)
5. Which country does Nick Cave come from?

Answer: Australia

Nick Cave was born in Australia in 1957.
6. The ex-guitarist of this band found tragic death when a fan came on stage and shot him. He accused him of being responsible for the split of this band. Of which band are we talking?

Answer: Pantera

In 2004, Dimebag Darrell, the former guitarist of Pantera, was shot and killed on-stage while performing with his new band Damageplan. The man who killed him believed that Darell was responsible for the break up of Pantera and decided to kill him in order to punish him.
7. In which of the following bands did Chris Cornell NOT participate?

Answer: Ugly Kid Joe

Chris Cornell was the lead singer in Soundgarden and Audioslave; he also recorded an album with the band Temple of the Dog.
8. Which of the following has bitten a dead bat and ripped its head off during a concert?

Answer: Ozzy Osbourne

In 1982, during an Ozzy concert, a fan threw a dead bat on the stage. Ozzy thought that it was made of rubber and so he bit its head and ripped it off. The result was that he was immediately driven to the local hospital to have rabies shots.
9. What is Ozzy Osbourne's traditional way of saluting people during his concerts?

Answer: By pulling his pants down and showing his buttocks

In every concert Ozzy pulls down his pants and turns to the audience showing his behind.
Actually this biting of a dove's head is a real incident and the dove was still alive!

Taken from Ozzy's autobiography.
10. Which metal singer has a driving license for airplanes (and also flies, very often, airplanes of the air company of which he is a part owner)?

Answer: Bruce Dickinson

Probably the best singer and frontman of heavy metal, Mr Bruce Dickinson has a license to fly airplanes. He was the one to fly F.C. Liverpool to Naples for their Europa League soccer match against Napoli in October 2010.
Source: Author gkaz4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us