FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oldies Music  II
Quiz about Oldies Music  II

Oldies Music : II Trivia Quiz


I have selected certain song titles (1950's - 1980's) and your job is to give me the original artist. This quiz should be fairly easy for any oldies music trivia buff.

A multiple-choice quiz by Coa35. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
Coa35
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,484
Updated
Aug 02 23
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
2086
Last 3 plays: Guest 104 (7/20), BBallCoach21 (13/20), Guest 216 (13/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who originally sang "Tweeter and the Monkey Man"? Hint


Question 2 of 20
2. Who originally sang "It's Only Love"?
Hint


Question 3 of 20
3. Who originally performed "Rebel Rouser"? Hint


Question 4 of 20
4. Who originally sang "Heart Full of Soul"? Hint


Question 5 of 20
5. Who originally sang "The Low Spark of High Heeled Boys"? Hint


Question 6 of 20
6. Who originally sang "Higher Love"? Hint


Question 7 of 20
7. Who originally sang "Home by the Sea"? Hint


Question 8 of 20
8. Who originally sang "Touch of Grey"? Hint


Question 9 of 20
9. Who originally sang "Destroyer"? Hint


Question 10 of 20
10. Who originally performed "Pipeline"? Hint


Question 11 of 20
11. Who originally sang "Keep Yourself Alive"? Hint


Question 12 of 20
12. Who originally sang "I'll Feel a Whole Lot Better"? Hint


Question 13 of 20
13. Who originally sang "Roadhouse Blues"? Hint


Question 14 of 20
14. Who originally sang "Turn to Stone"? Hint


Question 15 of 20
15. Who originally sang "Karn Evil 9"? Hint


Question 16 of 20
16. Who originally sang "Love and Happiness"? Hint


Question 17 of 20
17. Who originally sang "I'm Eighteen"? Hint


Question 18 of 20
18. Who originally sang "Fool for the City"? Hint


Question 19 of 20
19. Who originally sang "What is Life?"? Hint


Question 20 of 20
20. Who originally sang "Hurricane"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 06 2024 : Guest 104: 7/20
Apr 05 2024 : BBallCoach21: 13/20
Apr 05 2024 : Guest 216: 13/20
Mar 26 2024 : Guest 108: 18/20
Mar 13 2024 : Mandd2024: 10/20
Mar 13 2024 : 030100: 6/20
Mar 10 2024 : Jaarhead: 19/20
Feb 26 2024 : Flyingbustub: 15/20
Feb 25 2024 : Guest 67: 12/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who originally sang "Tweeter and the Monkey Man"?

Answer: The Traveling Wilburys

The Traveling Wilburys were comprised of an all star cast: George Harrison, Tom Petty, Jeff Lynne, Bob Dylan, and Roy Orbison.
2. Who originally sang "It's Only Love"?

Answer: The Beatles

The Beatles were the greatest and most influential act of the rock era.
3. Who originally performed "Rebel Rouser"?

Answer: Duane Eddy

Duane Eddy's most famous hit "Rebel Rouser" is one of the most popular instrumental songs of all time.
4. Who originally sang "Heart Full of Soul"?

Answer: The Yardbirds

The Yardbirds are mostly known as the starting point for three of the greatest British rock guitarists: Eric Clapton, Jimmy Page, and Jeff Beck.
5. Who originally sang "The Low Spark of High Heeled Boys"?

Answer: Traffic

Traffic is mainly known for being the launching pad of entertainer Steve Winwood.
6. Who originally sang "Higher Love"?

Answer: Steve Winwood

Steve Winwood started off his career at the age of 15 as the lead singer for The Spencer Davis Group. After parting ways with them, he joined Traffic.
7. Who originally sang "Home by the Sea"?

Answer: Genesis

Genesis was formed in January 1967 at Charterhouse Public School.
8. Who originally sang "Touch of Grey"?

Answer: The Grateful Dead

The Grateful Dead were arguably the most successful touring band of all time. They were equally for their famous following of people appropriately called "deadheads."
9. Who originally sang "Destroyer"?

Answer: The Kinks

The Kinks were one of the most influential bands of the British Invasion. At the core of the band were two brothers: Ray and Dave Davies.
10. Who originally performed "Pipeline"?

Answer: The Chantays

"Pipeline" was the only hit that the teenagers from Santa Ana, CA had.
11. Who originally sang "Keep Yourself Alive"?

Answer: Queen

Queen had hits with "We Will Rock you" and "We are the Champions" which are both still widely used at sporting events.
12. Who originally sang "I'll Feel a Whole Lot Better"?

Answer: The Byrds

The Byrds were the 1st pioneers of folk-rock. Some say that they had the single greatest influence on combining the British Invasion with folk-rock.
13. Who originally sang "Roadhouse Blues"?

Answer: The Doors

The Doors lead singer Jim Morrison was one of the most mythologized singers in rock and roll history.
14. Who originally sang "Turn to Stone"?

Answer: ELO

ELO was formed in Birmingham, England in 1970.
15. Who originally sang "Karn Evil 9"?

Answer: ELP

ELP were progressive rock's first supergroup.
16. Who originally sang "Love and Happiness"?

Answer: Al Green

Al Green was the first great soul singer of the '70s and arguably the last great Southern soul singer.
17. Who originally sang "I'm Eighteen"?

Answer: Alice Cooper

Although many believe Alice Cooper is a person it is actually a band led by lead singer Vincent Damon Furnier.
18. Who originally sang "Fool for the City"?

Answer: Foghat

Foghat specialized in simple hard-rocking blues-rock.
19. Who originally sang "What is Life?"?

Answer: George Harrison

George Harrison was the lead guitarist for the Beatles.
20. Who originally sang "Hurricane"?

Answer: Bob Dylan

As Bruce Springsteen put it, inducting Dylan into the Rock & Roll Hall of Fame, "Bob freed the mind the way Elvis freed the body."
Source: Author Coa35

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us