FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lesser Known DooWop Groups
Quiz about Lesser Known DooWop Groups

Lesser Known Doo-Wop Groups Trivia Quiz


Doo-wop music was around during the 1950s and 1960s. There were groups that became famous, but others that became more obscure.

A multiple-choice quiz by GoodVibe. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Doo-wop

Author
GoodVibe
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,359
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
928
- -
Question 1 of 10
1. In 1959, this group had a major hit "Just to Be With You." Hint


Question 2 of 10
2. When was "Tonite, Tonite" first performed by the Mello-Kings? Hint


Question 3 of 10
3. In 1960, 14-year-old Kathy Young joined this doo-wop group and performed their biggest hit "A Thousand Stars."

Answer: (Two Words, include The)
Question 4 of 10
4. 1962 saw a group known as The Excellents sing about their "_______ Island Baby." Hint


Question 5 of 10
5. In 1962, this group has a hit with "Remember Then." Hint


Question 6 of 10
6. The Channels had their hit "The Closer You Are" in this year. Hint


Question 7 of 10
7. What was the last name of Rosie from the group Rosie and the Originals? Hint


Question 8 of 10
8. "Hearts of Stone" was recorded in 1954 by Otis Williams and the _______. Hint


Question 9 of 10
9. 1963 saw Randy and the Rainbows have their only Top Ten with "Denise."


Question 10 of 10
10. What group had a hit in 1955 with "Smoky Joe's Cafe?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 15 2024 : Guest 24: 0/10
Jan 01 2024 : Guest 146: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1959, this group had a major hit "Just to Be With You."

Answer: Passions

The lead singer of the group was Jimmy Gallagher. In 1998, Jimmy Gallagher, Tony Passalacqua of the Fascinators, Frank Mancuso of the Imaginations, and Steve Horn of the Five Sharks began touring as the Legends of Doo Wop. Two other members of the Passions, Albie Galione and Lou Rotondo, joined former members of the Mystics and Classics to form The Brooklyn Reunion.
2. When was "Tonite, Tonite" first performed by the Mello-Kings?

Answer: 1957

The group became part of the revival scene until lead singer Bob Scholl died in a 1975 boating accident. His younger brother Jerry restarted the Mello-Kings.
3. In 1960, 14-year-old Kathy Young joined this doo-wop group and performed their biggest hit "A Thousand Stars."

Answer: The Innocents

The song was a cover of an even more obscure group, The Rivileers.
4. 1962 saw a group known as The Excellents sing about their "_______ Island Baby."

Answer: Coney

The Excellents nearly dissolved after problems arose before an "American Bandstand" episode. Original member John Kuse reformed The Excellents in 1988.
5. In 1962, this group has a hit with "Remember Then."

Answer: Earls

The group tours with original leader singer Larry Chance.
6. The Channels had their hit "The Closer You Are" in this year.

Answer: 1956

"The Closer You Are" was written by current lead singer Earl Lewis.
7. What was the last name of Rosie from the group Rosie and the Originals?

Answer: Hamlin

The major hit of the Originals was "Angel Baby" from 1960.
8. "Hearts of Stone" was recorded in 1954 by Otis Williams and the _______.

Answer: Charms

The Charms were a Cincinnati-based group. Before deciding on a music career, Williams was playing minor league baseball in the Reds organization.
9. 1963 saw Randy and the Rainbows have their only Top Ten with "Denise."

Answer: True

The Randy came from Randy Safuto. The original group included Randy and his brother Frank, Mike and Sal Zero, and Ken Arcipowski. Today, Mike Zero is the only original member that still actively tours.
10. What group had a hit in 1955 with "Smoky Joe's Cafe?"

Answer: Robins

One of The Robins' members, Carl Gardner, later became a member of the Coasters.

Sources: Artistdirect.com and Destinationdoowop.com
Source: Author GoodVibe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us