FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Astorians Lyrical Mystery Word Game 7
Quiz about Astorians Lyrical Mystery Word Game 7

Astorian's Lyrical Mystery Word Game #7 Quiz


Identify the artist who sang the lyrics provided, and then figure out the word common to all the song samples I give you.

A multiple-choice quiz by astorian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
astorian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,326
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
429
- -
Question 1 of 10
1. "I never let my friends down, I've never made a boob. I'm a glossy magazine, an advert in the tube."
Hint


Question 2 of 10
2. "I see your face every time I dream, on every page, every magazine. So wild and free, so far from me. You're all I want, my fantasy. Oh, look what you've done to this rock and roll clown." Hint


Question 3 of 10
3. "No one seemed to hear him, so he leafed through a magazine. And, yawning, rubbed the sleep away. Very sane he seemed to me".
Hint


Question 4 of 10
4. "He buys every rock and roll book on the magazine stand. Every dime that he gets is lost to the jukebox, man."
Hint


Question 5 of 10
5. "So I looked at the scenery, she read her magazine. And the moon rose over an open field". Hint


Question 6 of 10
6. "She doesn't have to be a movie star, cover of a magazine. She can work in a garage all day, in the evening some canteen."
Hint


Question 7 of 10
7. "When I look through the pages of a magazine, still your pretty face is the prettiest I've seen."
Hint


Question 8 of 10
8. "Well, I see them every night in tight blue jeans, in the pages of a Blueboy magazine."
Hint


Question 9 of 10
9. "There's a new band in town, but you can't get the sound from a story in a magazine". Hint


Question 10 of 10
10. Finally, what word appears in every lyric sample in questions 1 through 9?

Answer: (It's good for swatting bugs.)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I never let my friends down, I've never made a boob. I'm a glossy magazine, an advert in the tube."

Answer: Bonzo Dog Band

"I'm the Urban Spaceman", produced by Apollo C. Vermouth (who sometimes goes by the name Paul McCartney), and written by Neil Innes, leader of the Rutles and frequent collaborator with Monty Python.
2. "I see your face every time I dream, on every page, every magazine. So wild and free, so far from me. You're all I want, my fantasy. Oh, look what you've done to this rock and roll clown."

Answer: Def Leppard

"Photograph", from "Pyromania".
3. "No one seemed to hear him, so he leafed through a magazine. And, yawning, rubbed the sleep away. Very sane he seemed to me".

Answer: David Bowie

"Look Back in Anger", from a guy who looks a LOT better in men's clothing.
4. "He buys every rock and roll book on the magazine stand. Every dime that he gets is lost to the jukebox, man."

Answer: Beatles

"Bad Boy", originally written and performed by Larry Williams.
5. "So I looked at the scenery, she read her magazine. And the moon rose over an open field".

Answer: Simon & Garfunkel

"America", from the great "Bookends" album.
6. "She doesn't have to be a movie star, cover of a magazine. She can work in a garage all day, in the evening some canteen."

Answer: Rod Stewart

"Attractive Female Wanted". Once Rod started making records like this, the people who'd loved his work with Jeff Beck and the Faces started to abandon him.
7. "When I look through the pages of a magazine, still your pretty face is the prettiest I've seen."

Answer: New Kids on the Block

"Cover Girl", by those cute boys from Baahston. (Well, Donnie Wahlberg isn't so cute any more!)
8. "Well, I see them every night in tight blue jeans, in the pages of a Blueboy magazine."

Answer: Cyndi Lauper

"She-Bop" from "She's So Unusual".
9. "There's a new band in town, but you can't get the sound from a story in a magazine".

Answer: Billy Joel

"It's Still Rock & Roll to Me", from the album 'Glass Houses'.
10. Finally, what word appears in every lyric sample in questions 1 through 9?

Answer: magazine

Thanks for playing. (I wonder if MiamiSammy expects me to pay royalties?)
Source: Author astorian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us