FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Astorians Mystery Word Game 9
Quiz about Astorians Mystery Word Game 9

Astorian's Mystery Word Game #9 Quiz


Can you recognize a song based on a mere snippet of its lyrics? If so, this is the game for you! Identify the artist whose lyrics are being quoted, and then figure out the theme word common to all the snippets.

A multiple-choice quiz by astorian. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
astorian
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,414
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
522
- -
Question 1 of 10
1. "I got a job in the Great North Woods, working as a cook, for a spell. But I never did like it all that much, and one day, the axe just fell". Hint


Question 2 of 10
2. "You got a most persuasive tongue. You promise all kinds of fun. But what you don't understand is, I'm a working man".
Hint


Question 3 of 10
3. "She said 'Baby, it's understood. Working for peanuts is all very fine, but I can show you a better time' ". Hint


Question 4 of 10
4. "I was working as a waitress in a cocktail bar. That much is true. But even then, I knew I'd find a much better place, either with or without you". Hint


Question 5 of 10
5. "But I got a Mama, she's a hummer, she's keeping me alive. While I'm in the band, doing drinking with the boys, she's working 9 to 5 (she knows her place, that woman!)". Hint


Question 6 of 10
6. "A couple of the sounds that I really like are the sounds of a switchblade and a motorbike. I'm a juvenile product of the working class, whose best friend floats in the bottom of a glass". Hint


Question 7 of 10
7. "Another working day has ended. Only the rush hour hell to face. Packed like lemmings into shiny metal boxes, contestants in a suicidal race".
Hint


Question 8 of 10
8. "I get up at 7, yeah, and I go to work at 9. I got no time for living, yes, I'm working all the time. It seems to me I could live my life a lot better than I think I am".
Hint


Question 9 of 10
9. "I'm staying here with some friends, and they've got lots of room. And you can sell your paintings on the sidewalk, by a cafe where I hope to be working soon". Hint


Question 10 of 10
10. And now, the big moment: without peeking back, tell me what word appears in all of the previous lyrical snippets?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I got a job in the Great North Woods, working as a cook, for a spell. But I never did like it all that much, and one day, the axe just fell".

Answer: Bob Dylan

"Tangled Up in Blue", from "Blood on the Tracks".
2. "You got a most persuasive tongue. You promise all kinds of fun. But what you don't understand is, I'm a working man".

Answer: Rod Stewart

"Hot Legs", from "Footloose and Fancy Free".
3. "She said 'Baby, it's understood. Working for peanuts is all very fine, but I can show you a better time' ".

Answer: Beatles

"Drive My Car", from "Rubber Soul".
4. "I was working as a waitress in a cocktail bar. That much is true. But even then, I knew I'd find a much better place, either with or without you".

Answer: Human League

"Don't You Want Me", a hit inspired by the film "A Star Is Born".
5. "But I got a Mama, she's a hummer, she's keeping me alive. While I'm in the band, doing drinking with the boys, she's working 9 to 5 (she knows her place, that woman!)".

Answer: AC/DC

"Ain't No Fun Waiting Round to Be a Millionaire" from "Dirty Deeds Done Dirt Cheap".
6. "A couple of the sounds that I really like are the sounds of a switchblade and a motorbike. I'm a juvenile product of the working class, whose best friend floats in the bottom of a glass".

Answer: Elton John

"Saturday Night's All Right for Fighting" from "Goodbye Yellow Brick Road". Great song, but really, can you picture short, chubby, bespectacled Elton in a knife fight with a street gang? (Me neither!)
7. "Another working day has ended. Only the rush hour hell to face. Packed like lemmings into shiny metal boxes, contestants in a suicidal race".

Answer: Police

"Synchronicity II" from the 1983 "Synchronicity" album. Incidentally, Sting may not have known this, but lemmings DON'T really commit mass suicide!
8. "I get up at 7, yeah, and I go to work at 9. I got no time for living, yes, I'm working all the time. It seems to me I could live my life a lot better than I think I am".

Answer: Rush

"Working Man" from their debut album, featuring John Rutsey on drums. Their lyrics tended to get a little more complex after Neil Peart joined the band.
9. "I'm staying here with some friends, and they've got lots of room. And you can sell your paintings on the sidewalk, by a cafe where I hope to be working soon".

Answer: Dave Loggins

"Please Come to Boston", from Kenny Loggins' one-hit wonder cousin.
10. And now, the big moment: without peeking back, tell me what word appears in all of the previous lyrical snippets?

Answer: working

I knew you'd work it out- congratulations.
Source: Author astorian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us