Quiz about Calling all Ledheads 2
Quiz about Calling all Ledheads 2

Calling all Ledheads #2 Trivia Quiz


This is the second installment in my Led Zeppelin quiz trilogy. Therefore, it deals mainly with the middle years of the band. Good Luck!

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Led Zeppelin

Author
malcolmsex
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
189,643
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2649
Last 3 plays: Guest 75 (6/10), Jamesy6470 (5/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 1971 saw the release of "Led Zeppelin IV". By what other title is this record known? Hint

All of these are correct
Zoso
Four Symbols
The Runes album

2. What song do these lyrics come from: "If you go down in the streets today, baby, you better, you better open your eyes."? Hint

Misty Mountain Hop
The Rain Song
The Song Remains the Same
Four Sticks

3. What Zeppelin song begins with these spoken words: "We've done four already but now we're steady and then they went...one, two, three, four..."? Hint

Black Dog
The Ocean
Down by the Seaside
D'yer Mak'er

4. The song "Houses of the Holy" is the first song on the album of the same name.

True
False

5. What band released the first album on Led Zeppelin's Swan Song record label in 1974? Hint

Led Zeppelin
Bad Company
Rolling Stones
Pretty Things

6. What was the first year that did not see a major tour by Led Zeppelin? Hint

1974
1973
1972
1975

7. Who once called Jimmy page the most overworked guitarist in rock? Hint

Keith Richards
John Paul Jones
Robert Plant
Jeff Beck

8. When Zeppelin released their first double album, "Physical Graffiti" in 1975, it and all of their previous albums wound up on Billboard's Top 100 albums chart.

True
False

9. Led Zeppelin never had a #1 single.

True
False

10. What song from the "Physical Graffiti" album did singer Robert Plant, at one time, refuse to perform live? Hint

In My Time of Dying
Kashmir
Trampled Under Foot
Sick Again


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 1971 saw the release of "Led Zeppelin IV". By what other title is this record known?

Answer: All of these are correct

Because of negative press reviews and articles about the band, Zeppelin decided to release their fourth album with no band name or album title printed on the cover. Printed instead were four symbols, each one representing a band member. Even without the band's name on the cover the album sold in the millions.

The word "Zoso" was actually a design that guitarist Jimmy Page made up as his symbol. This album includes such Zeppelin classics as "Black Dog", "Rock and Roll", and, of course, "Stairway to Heaven".
2. What song do these lyrics come from: "If you go down in the streets today, baby, you better, you better open your eyes."?

Answer: Misty Mountain Hop

A great song from "Led Zeppelin IV". John Bonham shows in this song why he got a reputation for being rock's hardest hitting drummer.
3. What Zeppelin song begins with these spoken words: "We've done four already but now we're steady and then they went...one, two, three, four..."?

Answer: The Ocean

This is the last song from Led Zeppelin's fifth album, "Houses of the Holy", released in 1973. The words are spoken by John Bonham. This album was also released with no band name or album title on the cover. "Houses of the Holy" is a nickname the band had for the arenas they played in and "The Ocean" was their nickname for the actual audience.
4. The song "Houses of the Holy" is the first song on the album of the same name.

Answer: False

That song isn't even on the album. It was released two years later on "Physical Graffiti".
5. What band released the first album on Led Zeppelin's Swan Song record label in 1974?

Answer: Bad Company

Zeppelin left Atlantic Records and formed their own record label, "Swan Song" in 1974. The first album released under this label was Bad Company's self-titled debut which included the #1 hit "Can't Get Enough". Atlantic took quite a blow when they lost Zeppelin and the Rolling Stones(who formed Rolling Stones Records in 1971).

Besides Led Zeppelin and Bad Company, other Swan Song acts included, The Pretty Things, Maggie Bell, Dave Edmunds and Detective.
6. What was the first year that did not see a major tour by Led Zeppelin?

Answer: 1974

The band toured almost constantly from 1968-1973, finally taking a break in 1974. During that year, Page made a few guest appearances onstage with Bad Company.
7. Who once called Jimmy page the most overworked guitarist in rock?

Answer: Keith Richards

Richards and the other Rolling Stones members were astonished at what Page was able to accomplish, being the only guitarist in a guitar-heavy band and producing all the albums himself. In response, Page flatly stated, "I would love to add another guitarist but it just wouldn't look right to the audience."
8. When Zeppelin released their first double album, "Physical Graffiti" in 1975, it and all of their previous albums wound up on Billboard's Top 100 albums chart.

Answer: True

That's almost too hard to believe but it's true. Six albums on the charts at once!
9. Led Zeppelin never had a #1 single.

Answer: True

They probably would've had several #1 hits but the band (especially Page) didn't believe singles were a good way to show what they were trying to do. They preferred that fans buy and listen to the whole album. They did, however, release a few singles. The song "Whole Lotta Love" was their highest chart success at #4.
10. What song from the "Physical Graffiti" album did singer Robert Plant, at one time, refuse to perform live?

Answer: In My Time of Dying

Plant and his wife were involved in a near fatal car accident in Greece on August 4, 1975. Plant says that while rolling around in the dirt after the crash, this song crossed his mind and he vowed never to sing it again. He later relented and has performed the song many times.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 75: 6/10
Jan 04 2023 : Jamesy6470: 5/10
Dec 28 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 71: 2/10
Dec 22 2022 : Guest 174: 7/10
Dec 21 2022 : Guest 96: 10/10
Dec 16 2022 : Guest 5: 10/10
Dec 06 2022 : Guest 94: 7/10
Dec 03 2022 : Guest 174: 3/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us