Quiz about Classic Country Songs By Male Singers  Part 2
Quiz about Classic Country Songs By Male Singers  Part 2

Classic Country Songs By Male Singers - Part 2 Quiz


Here you will find ten songs including seven number ones, in which you need to choose the correct artist, song title or lyric specifics ... enjoy!

A multiple-choice quiz by annanne. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Classic Country

Author
annanne
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,348
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
523
Last 3 plays: rayven80 (3/10), GORDOM (8/10), Guest 174 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Many of us enjoy a varied jewelry collection, though this artist says he "may never have much silver and gold", but he does have "something more precious and warmer to hold".

Who sang this number one hit in 1984?
Hint

John Schneider
John Conlee
Johnny PayCheck
Johnny Rodriguez

2. The following line appears in which 1976 number one hit for Ronnie Milsap?

"Our love keeps getting better and I'll gladly spend forever"
Hint

Only One Love In My Life
Stand By My Woman Man
What a Difference You've Made In My Life
Don't You Know How Much I Love You

3. "A woman sure gets lonely
When her man goes off to fight
She reached out for my trembling hand
As tear drops filled her eyes
Then she said
_______________ on the homefront too"

To fill in the blank, do you recall the three words which are also part of the song's title?

Answer: (three words)
4. We've all heard the saying, there's no place like home ... and for most of us that's true. Well, this guy's work buddies "can't understand why a married man is in a hurry to ever go home".

Who is the singer with this number five song from 1989?
Hint

Lee Greenwood
Michael Martin Murphy
Ronnie McDowell
Paul Overstreet

5. Here it is Saturday night. Brothers Bill and Jack are having a great time apparently, since they have a "belly full of beer and a possum in a sack".

Who is the third brother looking on (the singer)?
Hint

Mel Tillis
Moe Bandy
Mac Davis
Mel McDaniel

6. Though an unofficial holiday, Random Acts of "Kindness" Day (U.S. February 17th) is celebrated worldwide.

Makes me wonder ... was this artist right on track, paving the way for RAK Day when he recorded this song back in 1969?

From the chorus: "Just shine your light for everyone to see"

Can you identify this highly decorated singer/songwriter/musician/actor?

Answer: ((think Galveston))
7. No one in this song is getting along ... everyone and everybody are against each other and everything. I'll name a few:

The Pope, The Union, The President, The Senate, The City, The County, The State, The Banker, The Farmer, The Doctor, The Cops, The Laws and even The Devil.

The singer himself says he is against:

"_________ in the house"

"_________ in the rain"

From the below sets of words, can you pick the correct set to fill in the lyric gap?
Hint

hats, driving
cats, fishing
kids, singing
plants, walking

8. "_______, sit down I need to talk to you"
"_______, you don't need no other guy"
"_______, honey I can give you everything"
"_______, go in there and pack up all your dreams"

Who is the woman that T. Graham Brown is talking to?
Hint

Arlene
Sharlene
Carlene
Darlene

9. Below is the chorus from a 1984 number one hit by Gary Morris. Which is the correct title?

"On the outside
Baby's such a pretty girl
On the inside baby ain't so pretty
Pretty soon she'll find a lonely little world"
Hint

Baby Bye Bye
Pretty Baby
Baby
Bye Bye Baby

10. From a 1980 number one song, Johnny Lee sings the following first verse ... which word correctly fills in the blank?

"Sometimes it seems the world's a jungle
Through it all I was born to stumble
Searching for _________ I never would find"
Hint

a dream
someone
something
the love


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Many of us enjoy a varied jewelry collection, though this artist says he "may never have much silver and gold", but he does have "something more precious and warmer to hold". Who sang this number one hit in 1984?

Answer: John Conlee

"I may never have much silver and gold
But I've got something more precious and warmer to hold
And that old rocking chair don't scare me like it used to
It doesn't matter, as long as I'm rockin' with you"

In 1984, "As Long As I'm Rockin' With You", was Conlee's sixth number one, totaling twelve weeks on the country charts; from his sixth studio album "In My Eyes".
2. The following line appears in which 1976 number one hit for Ronnie Milsap? "Our love keeps getting better and I'll gladly spend forever"

Answer: Stand By My Woman Man

"When she's down, she knows I'll be beside her
'Cause I'm not just her lover, I'm her friend
Our love keeps getting better and I'll gladly spend forever
standing by the woman who stands by her man"

This song spent two weeks at number one in 1976.

By 2012, Milsap had forty number one hits and twenty-six studio albums.
3. "A woman sure gets lonely When her man goes off to fight She reached out for my trembling hand As tear drops filled her eyes Then she said _______________ on the homefront too" To fill in the blank, do you recall the three words which are also part of the song's title?

Answer: war is hell

The song's chorus:

"War is hell on the home front too
God only knows what a woman goes through
She still needs what a man that's gone can't do
I can't fight this fire alone
Stay with me until it's gone
Ooh, war is hell on the homefront too"

For T.G. Sheppard, this song was his eleventh number one hit with three more number ones to follow.

Early in his career, T.G. once lived at Graceland ... he and Elvis were very close friends.
4. We've all heard the saying, there's no place like home ... and for most of us that's true. Well, this guy's work buddies "can't understand why a married man is in a hurry to ever go home". Who is the singer with this number five song from 1989?

Answer: Paul Overstreet

Paul Overstreet's "All The Fun", was the third single (released in July, 1989) from his second studio album "Sowin' Love", peaking at number five in November of that year.
5. Here it is Saturday night. Brothers Bill and Jack are having a great time apparently, since they have a "belly full of beer and a possum in a sack". Who is the third brother looking on (the singer)?

Answer: Mel McDaniel

"My brother Bill and my other brother Jack,
Belly full of beer and a possum in a sack.
Fifteen kids in the front porch light,
Louisiana Saturday night!"

Released March of 1981, "Louisiana Saturday Night" reached number seven on the country charts.

Composed by Bob McDill and first recorded by Don Williams.
6. Though an unofficial holiday, Random Acts of "Kindness" Day (U.S. February 17th) is celebrated worldwide. Makes me wonder ... was this artist right on track, paving the way for RAK Day when he recorded this song back in 1969? From the chorus: "Just shine your light for everyone to see" Can you identify this highly decorated singer/songwriter/musician/actor?

Answer: Glen Campbell

Here is the second verse and chorus of "Try A Little Kindness":

"Don't you walk around the down and out
Lend a helping hand instead of doubt
And the kindness that you show every day
Is gonna help someone along their way"

"You got to try a little kindness
Yes show a little kindness
Just shine your light for everyone to see
And if you try a little kindness
Then you'll overlook the blindness
Of narrow-minded people on the narrow-minded streets"

"Try A Little Kindness" was a number two hit in 1969 for Glen Campbell. The song was certified gold by the Recording Industry Association of America (RIAA).

Born March 22, 1936 in Delight, Arkansas, Campbell was inducted into the Country Music Hall of Fame in 2005. In June 2011, Campbell disclosed his diagnosis of Alzheimer's Disease.
7. No one in this song is getting along ... everyone and everybody are against each other and everything. I'll name a few: The Pope, The Union, The President, The Senate, The City, The County, The State, The Banker, The Farmer, The Doctor, The Cops, The Laws and even The Devil. The singer himself says he is against: "_________ in the house" "_________ in the rain" From the below sets of words, can you pick the correct set to fill in the lyric gap?

Answer: cats, fishing

"I'm For Love", a number one hit in 1985 for Hank Williams, Jr., from his 39th studio album, "Five-O".

Excluding the chorus, these are the three verses that comprise "I'm For Love":

"Mothers against drunk drivers, the Pope is against the pill
The union's against the workers, working against their will
The President's against the Congress, the Senate is against the House
People are against politicians, and I'm against cats in the house"

"The city's against the county, the county's against the state
The state is against the government, and the highways still ain't paved
The banker's against the farmer, the farmer's against the wall
Doctor's against me smoking, and the devil's against us all"

"The cops are against the robbers, the laws are against the cops
Justice is against the system, and some people are blowing their tops
The horse is against the automobile, the bus is against the train
The train is against the jumbo jet, and I'm against fishing in the rain"
8. "_______, sit down I need to talk to you" "_______, you don't need no other guy" "_______, honey I can give you everything" "_______, go in there and pack up all your dreams" Who is the woman that T. Graham Brown is talking to?

Answer: Darlene

Yes, it's Darlene's love that TGB is begging for. This song was a number one hit in 1988.

Born Anthony Graham Brown in Arabi, Georgia, October 1954. Prior to his recording career, TGB wrote songs and sang advertising jingles.

In 1993, TGB received Country Music Association's award for Vocal Event of the Year for "I Don't Need Your Rocking Chair" (George Jones with ten guest singers).
9. Below is the chorus from a 1984 number one hit by Gary Morris. Which is the correct title? "On the outside Baby's such a pretty girl On the inside baby ain't so pretty Pretty soon she'll find a lonely little world"

Answer: Baby Bye Bye

Early in his career, Morris worked for the presidential campaign of Jimmy Carter, performing at fundraisers. After a performance at the White House (post-election), Morris met Norro Wilson (a country music producer), who later signed him to Warner Brothers Records.
10. From a 1980 number one song, Johnny Lee sings the following first verse ... which word correctly fills in the blank? "Sometimes it seems the world's a jungle Through it all I was born to stumble Searching for _________ I never would find"

Answer: something

After his discharge from the U.S. Navy, Texas born Johnny Lee (July 1946), spent ten years touring with Mickey Gilley and performing at Gilley's Club in Pasadena, TX.
Source: Author annanne

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : rayven80: 3/10
Jan 25 2023 : GORDOM: 8/10
Jan 22 2023 : Guest 174: 4/10
Dec 27 2022 : Guest 96: 0/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us