Quiz about Do You Know Blink182
Quiz about Do You Know Blink182

Do You Know Blink-182? Trivia Quiz


How much do you know about the band Blink-182?

A multiple-choice quiz by mixtape93. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Blink182

Author
mixtape93
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,688
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
744
Last 3 plays: Guest 50 (8/15), Guest 132 (11/15), Guest 81 (14/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the oldest original member of Blink-182? Hint

Tom DeLonge
Mark Hoppus
Travis Barker
Scott Raynor

2. Mark received a communication that inspired the song "Adam's Song". How was the correspondence sent? Hint

E-mail
Letter in the mail
Telephone
Note stuck to his door

3. Pick the correct band member and instrument played pairing. Hint

Tom-bass, Travis-vocals/guitar, Mark-drums
None of these
Tom-drums, Travis-bass/vocals, Mark-guitar/vocals
Tom-guitar/vocals, Travis-drums, Mark-bass/vocals

4. Which two band members were also in the band Boxcar Racer? Hint

Tom and Mark
Scott and Travis
Mark and Scott
Tom and Travis

5. Which members were in the band +44? Hint

Scott and Tom
Travis and Scott
Mark and Travis
Tom and Mark

6. Which Blink-182 member was also in Angels and Airwaves? Hint

Mark
Scott
Travis
Tom

7. Which band member appeared in the 1999 movie "Idle Hands"? Hint

Mark
Tom
Travis
Scott

8. Travis was in a band before joining Blink-182. What was the band's name? Hint

Aquacats
Aquabats
Aquadogs
He was not in a band before Blink-182

9. Travis suffered a traumatic event in 2008. What was it? Hint

A car crash
Death of his wife
Death of his father
A plane crash

10. Which member once believed in aliens and publicly discussed this belief? Hint

Scott
Mark
Tom
Travis

11. Travis had his own show on MTV from 2005-2006. What was it called? Hint

Don't Blink!
The Life of Travis
Meet the Barkers
Meet Travis Barker

12. Mark Hoppus made a guest appearance on a television show in 2002. Which show did he appear on? Hint

CSI
Haunted
Law and Order: SVU
Buffy the Vampire Slayer

13. Which two members started Atticus Clothing and Macbeth Footwear? Hint

Travis and Mark
Scott
Tom and Travis
Tom and Mark

14. Mark announced on the 51st Grammy Awards show that Blink-182 would be playing together again.

True
False

15. Tom DeLonge directed the music video for "This Photograph is Proof (I Know You Know)" by Taking Back Sunday.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the oldest original member of Blink-182?

Answer: Mark Hoppus

The band was originally formed by Tom, Mark, and Scott in 1992. Travis replaced Scott in 1998. Mark Hoppus was born March 15, 1972. This makes him a few years older than Tom (b. 1975), Travis (b. 1975), and Scott (b. 1978).
2. Mark received a communication that inspired the song "Adam's Song". How was the correspondence sent?

Answer: E-mail

Someone anonymously sent Adam an e-mail that a kid had written to his parents. The entire band wrote the song, though. The line of the song ("I took my time, I hurried up, the choice was mine, I didn't think enough") refers to the line, "Take your time, hurry up, the choice is yours, don't be late," from Nirvana's 1991 song "Come As You Are."
3. Pick the correct band member and instrument played pairing.

Answer: Tom-guitar/vocals, Travis-drums, Mark-bass/vocals

Tom and Mark both sing, but Tom plays guitar and Mark plays bass. Travis plays drums. He wasn't the first drummer for Blink-182. Scott Raynor was the first drummer, but he was kicked out of the band because of either his drinking problem or his desire for higher education (sources vary).
4. Which two band members were also in the band Boxcar Racer?

Answer: Tom and Travis

Boxcar Racer was just a side project formed by Tom DeLonge and drummer Travis Barker, while they were still in Blink-182. This was prior to the 2005 breakup of Blink 182.
5. Which members were in the band +44?

Answer: Mark and Travis

Mark and Travis formed +44 after the breakup of Blink-182 in 2005. Their first CD was "When Your Heart Stops Beating" (2006).
6. Which Blink-182 member was also in Angels and Airwaves?

Answer: Tom

The forming of the band Angels and Airwaves partially caused the Blink-182 breakup in 2005. Blink-182 also inspired the +44 song "No, It Isn't."
7. Which band member appeared in the 1999 movie "Idle Hands"?

Answer: Tom

Tom played a small part as a Burger Jungle employee. "Idle Hands" was directed by Rodman Flender.
8. Travis was in a band before joining Blink-182. What was the band's name?

Answer: Aquabats

Travis was the drummer for the Aquabats before Scott left Blink-182. However, when Travis joined Blink-182, he stopped playing with the Aquabats.
9. Travis suffered a traumatic event in 2008. What was it?

Answer: A plane crash

DJ AM was also in the plane crash with Travis in South Carolina. They both survived, but in 2009, DJ AM died of a drug overdose. This caused some shows from the Summer 2009 Blink-182 Reunion tour to be canceled.
10. Which member once believed in aliens and publicly discussed this belief?

Answer: Tom

The song "Aliens Exist" was about Tom's belief in aliens. He also admitted that he once bought a computer just to research things about aliens.

Source: MTV Buzzworthy (2008)
11. Travis had his own show on MTV from 2005-2006. What was it called?

Answer: Meet the Barkers

"Meet The Barkers" ran from April 6, 2005-February 7, 2006. Travis shared the show with his then-wife Shanna and their son, Landon. They were later joined by daughter Alabama.
12. Mark Hoppus made a guest appearance on a television show in 2002. Which show did he appear on?

Answer: Haunted

Marc appeared on one episode of the show "Haunted" in 2002. The show aired on November 5, 2002. It was Season 1, Episode 7. Mark played Tim Martin.
13. Which two members started Atticus Clothing and Macbeth Footwear?

Answer: Tom and Mark

Atticus was created in 2001. Lee Franklin and Dylan Anderson were also founders of the brand. Tom later sold his shares of Atticus clothing. Macbeth Footwear was also founded in 2001. Mark also sold his shares of Macbeth Footwear in 2003.
14. Mark announced on the 51st Grammy Awards show that Blink-182 would be playing together again.

Answer: True

After their break up in 2005, the members all went off their own ways. Then Travis' injuries in the 2008 plane crash brought about a reopening of communication. This was a major event in the reuniting of Blink182.
15. Tom DeLonge directed the music video for "This Photograph is Proof (I Know You Know)" by Taking Back Sunday.

Answer: True

"This Photograph Is Proof (I Know You Know)" was released on Taking Back Sunday's album "Where You Want to Be" (2004).
Source: Author mixtape93

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Guest 50: 8/15
Feb 04 2023 : Guest 132: 11/15
Feb 04 2023 : Guest 81: 14/15
Feb 02 2023 : Guest 81: 14/15
Feb 01 2023 : Guest 60: 6/15
Jan 31 2023 : Guest 204: 10/15
Jan 30 2023 : Guest 174: 9/15
Jan 30 2023 : Guest 99: 10/15
Jan 30 2023 : Guest 92: 11/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us