Quiz about Fun Evanescence Lyrics
Quiz about Fun Evanescence Lyrics

Music Quiz: Fun Evanescence Lyrics: 10 Questions | Music


I love the band Evanescence. Here's a quiz about the lyrics from the CD "Fallen".

A multiple-choice quiz by happygirl0278. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
250,266
Updated
Aug 29 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
850
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the song "Going Under," how many tears has she cried? Hint

50
10 Thousand
50 Thousand
5 Hundred

2. What is the first line of the chorus of "Bring Me To Life?" Hint

Save me from the nothing I've become
Call my name and save me from the dark
Wake me up outside
Wake me up inside

3. What instrument is playing in the beginning of the song "Everybody's Fool?" Hint

Violin
Guitar
Flute
Drums

4. Complete the verse of "My Immortal."
"These wounds won't seem to heal/This pain is just too real/There's just too much that . . ."
Hint

Won't leave me alone
Can't be fixed
Time cannot erase
You still have

5. Complete this line from the song "Tourniquet."
"And I'm pouring ________ regret and betrayal"

Answer: (It's a color.)
6. Which is not an element of nature mentioned in the song "Imaginary"? Hint

Paper flowers
Goddess of imaginary light
Candy Clouds
Blue sky

7. What's the last line of the song "Taking Over Me"? Hint

I knew you loved me then
You don't remember me
Taking Over Me
You're taking over me

8. What is the first word of the song "Hello"? Hint

Rain
School
Hello
Playground

9. In the song "My Last Breath", finish this lyric. "Hiding __________." Hint

In sweet raptured light
In a white forest
In a hollow tree
Safe inside myself

10. In 2002 Evanescence released the CD "Fallen."

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the song "Going Under," how many tears has she cried?

Answer: 50 Thousand

This is in the second line of the song which reads:
"50 thousand tears I've cried"

Evanescence won two Grammys with the album "Fallen". It sold more than 6 million records in just the USA.
2. What is the first line of the chorus of "Bring Me To Life?"

Answer: Wake me up inside

The entire chorus goes:
"Wake me up inside/ Wake me up inside/ Call my name and save me from the dark/ Bid my blood to run/ Before I come undone/ Save me from the nothing I've become"

Evanescence signed with Wind-up Records to put out "Fallen". This happened in 2003.
3. What instrument is playing in the beginning of the song "Everybody's Fool?"

Answer: Guitar

It also sounds as if there might be piano along with the guitar. Amy Lee is a pianist as well as a song writer. Ben Moody, the other founder of Evanescence, is a guitarist and a song writer.
4. Complete the verse of "My Immortal." "These wounds won't seem to heal/This pain is just too real/There's just too much that . . ."

Answer: Time cannot erase

This verse comes before the chorus. "Fallen" spent 104 weeks on the Billboard Top 200. This made it one of only eight albums to ever spend at least a year in the top 50.
5. Complete this line from the song "Tourniquet." "And I'm pouring ________ regret and betrayal"

Answer: crimson

A tourniquet is a medical device used to stop bleeding by compressing a blood vessel. Crimson is the color of many universities including Harvard, University of Alabama, and New Mexico State University.
6. Which is not an element of nature mentioned in the song "Imaginary"?

Answer: Blue sky

Two of the choices are in the chorus,
"My field of paper flowers/and candy clouds of lullaby/I lie inside myself for hours/And watch my purple sky fly over me

The other choice is in the last line of the song,
"The goddess of imaginary light"

The Blue Sky Beverage Company makes soda. "Blue Sky" is the name of a 1994 movie. Blue Sky Studios have won an Academy Award for their work in computer animation.
7. What's the last line of the song "Taking Over Me"?

Answer: Taking Over Me

"You don't remember me" is the first line of the song.

Members of the band in the 90s included Amy Lee, David Hodges, and Ben Moody. The instruments these three play include keyboard, piano, drums, guitar and vocals.
8. What is the first word of the song "Hello"?

Answer: Playground

The first part of the song reads,
"Playground school bell rings again/ Rain clouds come to play again/ Has no one told you she's not breathing/ Hello I'm your mind giving you/ Someone to talk to/ Hello"
Here is how to say hello in several languages.
English- Hello
Spanish- Hola
French- Bonjour
German- Guten Tag
Mandarin- N ho
Hawaian- Aloha
9. In the song "My Last Breath", finish this lyric. "Hiding __________."

Answer: In a hollow tree

"I'll miss the winter/ A world of fragile things/ Look for me in a white forest/ Hiding in a hollow tree"

Two songs from Fallen have the word "my" in the title. Two songs also have the word "me" in their titles.
10. In 2002 Evanescence released the CD "Fallen."

Answer: False

According to where I got my information the first CD released was in 2000 and it was called "Origin." "Fallen" was released in 2003. "Anywhere But Home", a live album, was released in 2004. "The Open Door" was released in 2006.
Source: Author happygirl0278

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us