Quiz about For The Ultimate Elton John Fan
Quiz about For The Ultimate Elton John Fan

For The Ultimate Elton John Fan Quiz


This quiz is for the ultimate Elton John Fan! If you get more than half of these questions right You are a fanatic just like me.

A multiple-choice quiz by SalliesMan15. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Elton John

Author
SalliesMan15
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,248
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1155
Last 3 plays: Guest 71 (4/10), jeremygilbert (5/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was Elton's character's name in the movie version of "Tommy?" Hint

The Pinball Star
The Pinball Wizard
The Pinball Lad
The Pinball Champ

2. Who was in the running for the part of the pinball wizard in "Tommy" before Elton was chosen? Hint

John Mellencamp
Sting
Phil Collins
Rod Stewart

3. Which album are these songs from? "Social Disease" "Your Sister Can't Twist" and "Dirty Little Girl"? Hint

Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player
Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy
Blue Moves
Goodbye Yellow Brick Road

4. Elton John has appeared on "Will and Grace" "The Nanny" "Bob the Builder" and "Queer as Folk."

True
False

5. Which album are these songs from "Come Down in Time" "Talking Old Soldiers" and "Amoreena"? Hint

Madman Across The Water
Tumbleweed Connection
Empty Sky
Blue Moves

6. In 2003 Elton John performed in a city he had not played in for 13 years. What city is it? Hint

Phoenix, Arizona
Atlantic City, New Jersey
Miami, Florida
Sacramento, California

7. Name the song: "All our innocence gave way to lust as the peacock spread its fan and they taught us how to crack the whip..." Hint

Dogs in the Kitchen
Country Comfort
Writing
We All Fall in Love Sometimes

8. Which albums are these songs from: "Blues for Baby and Me," "Midnight Creeper," and "Texan Love Song"? Hint

Blue Moves
Empty Sky
Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player
Tumbleweed Connection

9. Elton's version of "Lucy in the Sky With Diamonds" appeared on which of his albums? Hint

Caribou
Honky Chateau
Rock of the Westies
none

10. Elton's wife's name was... Hint

Renat Baule
Renat Belua
Renate Balue
Renate Blauel


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Elton's character's name in the movie version of "Tommy?"

Answer: The Pinball Champ

Although the song is "Pinball Wizard", the scoreboard says "The Champ" in bright lights behind Elton's Pinball Machine.
2. Who was in the running for the part of the pinball wizard in "Tommy" before Elton was chosen?

Answer: Rod Stewart

Rod Stewart was offered the job by Ken Russell. While Rod couldn't decide whether or not to appear Elton told him not to sing in the movie so Rod declined the offer. Pete Townshend then asked Elton to take Rod's place.
3. Which album are these songs from? "Social Disease" "Your Sister Can't Twist" and "Dirty Little Girl"?

Answer: Goodbye Yellow Brick Road

All from 1973's "Goodbye Yellow Brick Road".
4. Elton John has appeared on "Will and Grace" "The Nanny" "Bob the Builder" and "Queer as Folk."

Answer: False

Elton has appeared on all except for "Queer as Folk."
5. Which album are these songs from "Come Down in Time" "Talking Old Soldiers" and "Amoreena"?

Answer: Tumbleweed Connection

All taken from 1971's "Tumbleweed Connection".
6. In 2003 Elton John performed in a city he had not played in for 13 years. What city is it?

Answer: Atlantic City, New Jersey

The concert took place at Boardwalk Hall on November 15, 2003.
7. Name the song: "All our innocence gave way to lust as the peacock spread its fan and they taught us how to crack the whip..."

Answer: Dogs in the Kitchen

This was a song originally supposed to be released on "Captain Fantastic" but never made it to the original album.
8. Which albums are these songs from: "Blues for Baby and Me," "Midnight Creeper," and "Texan Love Song"?

Answer: Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player

All taken from 1972's "Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player".
9. Elton's version of "Lucy in the Sky With Diamonds" appeared on which of his albums?

Answer: none

Although a live version of the song (with John Lennon) is on "Here and There Remastered," "Lucy in the Sky With Diamonds" was not featured on any of Elton's albums.
10. Elton's wife's name was...

Answer: Renate Blauel

They Married on Valentine's Day 1984.
Source: Author SalliesMan15

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 07 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 01 2023 : jeremygilbert: 5/10
Dec 26 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 05 2022 : Guest 75: 7/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us