Quiz about Kenny Chesney Lyrics
Quiz about Kenny Chesney Lyrics

10 Question Music Quiz: Kenny Chesney Lyrics | Music


I'll give you a line from a Kenny Chesney song and you tell me which song it's from.

A multiple-choice quiz by geresgirl. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Kenny Chesney

Author
geresgirl
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,293
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7112
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "It's the simple things in life like the kids at home and a loving wife that you miss the most, when you lose control." Hint

When I Close My Eyes
That's Why I'm Here
Tin Man
I Remember

2. "So with a hopeful heart I hit one knee, with a tear in her eye she looked at me, it was the moment of truth, I was scared to death. My life hung on what that tear meant" Hint

I Lost It
Tin Man
How Forever Feels
For the First Time

3. "I spent five years in the bottle when the cancer took her from me, but I've been sober three years now cuz the one thing stronger then the whiskey was the sight of her holding my baby girl."

Answer: (3 Words)
4. "Down on one knee on mama's front step, man I'm gonna die if she really says yes." Hint

How Forever Feels
Tin Man
Me and You
I Finally Found Somebody

5. "Over by the gate lordy here she comes with a basket full of chicken and a big cold jug of sweet tea." Hint

You Had Me From Hello
She Thinks My Tractor's Sexy
Back Where I Come From
I Can't Go There

6. "To this day I still taste that first kiss, how I prayed it wouldn't end." Hint

Don't Happen Twice
I Can't Go There
On The Coast Of Somewhere Beautiful
When I Close My Eyes

7. "Talked a good game when we were out with the guys but in the backseat we were awkward and shy."

Answer: (One Word)
8. "She hit the door, 6:55, sack full of groceries, split down the side. Canned goods scattered all the way to the curb, look on her face sayin' don't say a word." Hint

I Go Back
The Woman With You
When I Think About Leaving
Outta Here

9. Kenny went back-to-back platinum with which two records? Hint

"Everywhere We Go" and "Greatest Hits"
"Everywhere We Go" and "No Shoes, No Shirt, Shoes No Problems"
"Greatest Hits" and "No Shirt, No Shoes, No Problems"
"In My Wildest Dreams" and "Me and You"

10. What is the fourth song on the album "No Shoes, No Shirt, No Problems"?

Answer: (3 Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "It's the simple things in life like the kids at home and a loving wife that you miss the most, when you lose control."

Answer: That's Why I'm Here

"That's why I'm here" is about a man who lost his wife and family due to his drinking problem.
2. "So with a hopeful heart I hit one knee, with a tear in her eye she looked at me, it was the moment of truth, I was scared to death. My life hung on what that tear meant"

Answer: I Lost It

This is a great song- one of many. The words "then she smiled at me, and I lost it" follow.
3. "I spent five years in the bottle when the cancer took her from me, but I've been sober three years now cuz the one thing stronger then the whiskey was the sight of her holding my baby girl."

Answer: The Good Stuff

This is a great song. It's about a guy who has a fight with his wife and goes to the bar to solve his problems. But he has a talk with the bartender, who tells him that drinking won't help a thing. Kenny's inspiration for this song came from the security guard at his company.

He had his head shaved and Kenny came in and asked him why and the man said that his wife had cancer and lost all her hair so to make her feel better he shaved his head as well.
4. "Down on one knee on mama's front step, man I'm gonna die if she really says yes."

Answer: How Forever Feels

"I wanna know how forever feels. I been around the block a time or two, done almost everything a boy can do", follows.
5. "Over by the gate lordy here she comes with a basket full of chicken and a big cold jug of sweet tea."

Answer: She Thinks My Tractor's Sexy

"Just look at her face, she ain't foolin' me. She thinks my tractor's sexy", are some of the lines that follow.
6. "To this day I still taste that first kiss, how I prayed it wouldn't end."

Answer: Don't Happen Twice

"And in a way, seeing you like this, I guess it never really did", is the line that follows.
7. "Talked a good game when we were out with the guys but in the backseat we were awkward and shy."

Answer: Young

Followed by the line "girls were a mystery that we couldn't explain and I guess there are some things that are never gonna change".
8. "She hit the door, 6:55, sack full of groceries, split down the side. Canned goods scattered all the way to the curb, look on her face sayin' don't say a word."

Answer: The Woman With You

"So it's me and her and a can of beans, sittin' there on the front porch swing, western sky all turnin' red..." is the next line.
9. Kenny went back-to-back platinum with which two records?

Answer: "Everywhere We Go" and "Greatest Hits"

10. What is the fourth song on the album "No Shoes, No Shirt, No Problems"?

Answer: The Good Stuff

This is one of my favorite songs!
Source: Author geresgirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 22 2022 : Guest 64: 4/10
Dec 05 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us