Quiz about Kenny Chesney Lyrics Game
Quiz about Kenny Chesney Lyrics Game

Kenny Chesney Lyrics Game Trivia Quiz


This quiz tests knowledge of lyrics of various songs performed by Kenny Chesney.

A multiple-choice quiz by finatrade. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Kenny Chesney

Author
finatrade
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
228,451
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1397
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the song: "Barefoot in the snow white sand, bag of seashells in her hand" Hint

On the Coast of Somewhere Beautiful
Island Boy
Guitars and Tiki Bars
Summertime

2. What star has Kenny Chesney teamed up with to record "Whatever it Takes?" Hint

Jimmy Buffett
Tim McGraw
Peyton Manning
Uncle Kracker

3. What song has been released on two albums with the lyrics changing from, "...Malibu and diet" to "..Cruzan and diet?" Hint

Old Blue Chair
Beer In Mexico
Outta Here
California

4. Which words complete the line in "For the First Time:" ...I heard the other day your ___ ___ ___ got the PTA..." Hint

driver's ed teacher
fifth grade teacher
sunday school teacher
high school teacher

5. What are the correct words to "Summertime"? Hint

young love and an old Ford
new love and an old Ford
young love it'l out-pour
one love to an old chord

6. "You Had Me From Hello" was inspired by what movie? Hint

Caddy Shack
Jerry Maguire
Forest Gump
Animal House

7. In what "Everywhere We Go" song does Kenny want to "head up north to Knoxville, Tennessee?" Hint

Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me
A Woman Knows
How Forever Feels
What I Need To Do

8. Fill in the rest. From "The Road and the Radio" I don't wanna be ___
___ ___ ____.
Hint

drinking without my friends
left here with you
in this boat alone
alone in the dark

9. What/how does the girl in "Big Star" eat before she performs? Hint

from a gold jar
chips by the bar
Caviar
like a star

10. Where does Kenny say that you could "paint your name" in a song about his hometown? Hint

Billboards
Schoolyard wall
Water tank
Roof of the local bank

11. "Jeffery prays to Jesus, asking him please just help us through one more day. Jenny gets high she'd waste her life but me I just ran away..." Where did Kenny run away from? Hint

a small town
the town block party
Lutrell
high school prom

12. Name the song. "You know most of the time things are really great." Hint

When I Think about Leaving
Being Drunk's a lot like lovin you
Outta Here
Old blue Chair

13. Name the song: "White lace dress and a red bouquet, just married written on a blue Chevrolet" Hint

For the First Time
A Chance
Back in My Arms Again
Fall In Love

14. Fill in the lyrics. "Anything I wanna be, any dream I wanna dream I can ___
____
___ ___."
Hint

now i'm really leaving
because i'm finally clean
Because of your love
I know i'm free

15. Name the song: "Counting down the memories, adding up the miles, looking for a feeling I ain't felt in a while." Hint

No Shoes, No Shirt, no problems.
I Go Back
The Road and The Radio
Living In Fast Forward


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the song: "Barefoot in the snow white sand, bag of seashells in her hand"

Answer: On the Coast of Somewhere Beautiful

"On the Coast of Somewhere Beautiful" was released as part of the "No Shoes, No Shirt, No Problems" album in 2002.
2. What star has Kenny Chesney teamed up with to record "Whatever it Takes?"

Answer: Peyton Manning

Manning and Chesney have been friends for years. The song was released on "NFL Country" album. Tim McGraw was featured in "I Can't Go There" while Uncle Kracker has teamed up with Kenny to sing "When the Sun Goes Down" and "Last Night Again." Kenny teamed with Buffett on his "License To Chill" album on songs, "Hey Good Lookin'" and "License to Chill."
3. What song has been released on two albums with the lyrics changing from, "...Malibu and diet" to "..Cruzan and diet?"

Answer: Old Blue Chair

The lyrics were changed partly because Cruzan Rum has sponsored Kenny's tours for the past three years. The song was originally released on "When the Sun Goes Down," but made two appearances on "Be as You Are." The first was a studio recording while the latter was recorded on the beach.
4. Which words complete the line in "For the First Time:" ...I heard the other day your ___ ___ ___ got the PTA..."

Answer: sunday school teacher

This song was one of four new songs released on "Greatest Hits" in 2000.
5. What are the correct words to "Summertime"?

Answer: young love and an old Ford

Released on "The Road and The Radio" "Summertime" paints a perfect picture of the atmosphere of anyone who's young at heart or body-or both!
6. "You Had Me From Hello" was inspired by what movie?

Answer: Jerry Maguire

Chesney wrote the song for Rene Zellwinger after seeing her in the movie "Jerry Maguire" which was filmed on the campus of Arizona State University.
7. In what "Everywhere We Go" song does Kenny want to "head up north to Knoxville, Tennessee?"

Answer: What I Need To Do

In the song Kenny says that his "baby sister has a got a couch where I can sleep."
8. Fill in the rest. From "The Road and the Radio" I don't wanna be ___ ___ ___ ____.

Answer: in this boat alone

...when the party's over and my friends have all gotta get home! This is a slow, deeply sentimental song about having someone to share his life with.
9. What/how does the girl in "Big Star" eat before she performs?

Answer: Caviar

Interesting how this girl went from playing local joints to eating caviar before she performs on stage every night. This song was one of Kenny's best.
10. Where does Kenny say that you could "paint your name" in a song about his hometown?

Answer: Water tank

In Lutrell you could also "miscount all the beers you drank!"
11. "Jeffery prays to Jesus, asking him please just help us through one more day. Jenny gets high she'd waste her life but me I just ran away..." Where did Kenny run away from?

Answer: a small town

Don't we all experience this? Desperately trying to get out of town in our youth but once we leave, we wish we could come back. Most of us will end up in that small town we grew up in, just as Kenny says he will.
12. Name the song. "You know most of the time things are really great."

Answer: When I Think about Leaving

This song follows a distressed husband who contemplates leaving his wife. He realizes in the end that he has a good thing going for him.
13. Name the song: "White lace dress and a red bouquet, just married written on a blue Chevrolet"

Answer: Fall In Love

One of Kenny's first hits, "Fall in love" is a catchy tune about young love.
14. Fill in the lyrics. "Anything I wanna be, any dream I wanna dream I can ___ ____ ___ ___."

Answer: Because of your love

One of the new songs released on "Greatest Hits" Chesney hammers home the point that his better half is his driving force.
15. Name the song: "Counting down the memories, adding up the miles, looking for a feeling I ain't felt in a while."

Answer: The Road and The Radio

The title track to his 2006 album is a poignant song about two mainstays in Kenny's life-The Road and the radio!
Source: Author finatrade

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us