FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kenny Chesney Lyrics
Quiz about Kenny Chesney Lyrics

Kenny Chesney Lyrics Test | Music


I've taken a line from some of Kenny's songs, and you get to guess the correct song! Have Fun!

A multiple-choice quiz by Beasuare. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Kenny Chesney

Author
Beasuare
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
254,159
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2513
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What song is line from? "That late October at the Homecoming dance. . ." Hint


Question 2 of 10
2. Name that tune from this line. "A bunch of people always hanging around. . ." Hint


Question 3 of 10
3. What song was Kenny singing when he croons this line? "And I wish I had gone to church on Sunday morning. . ."
Hint


Question 4 of 10
4. What song is this line from? "You know the love of his life has always been Emily. . ." Hint


Question 5 of 10
5. Kenny wistfully sang this line in what song? "You still feel the pain long after all the tears have dried. . ."
Hint


Question 6 of 10
6. He wrote and sang this line in what song? "But she sees herself as more than what the mirror shows. . ." Hint


Question 7 of 10
7. Another chance to name that Kenny tune. . ."The more things change, the more they stay the same. . ."
Hint


Question 8 of 10
8. What grooving song contains this line? "This sweet concoction is smooth as molasses. . ."
Hint


Question 9 of 10
9. What Kenny song has this line? "To this day I still taste that first kiss. . ."
Hint


Question 10 of 10
10. Kenny sang this one on an older album. What's the name of the song that goes like this. . ."Tossing my pennies in a downtown fountain. . ." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song is line from? "That late October at the Homecoming dance. . ."

Answer: For the First Time

"For the First Time" was first released on Kenny's "Greatest Hits" Album in 2000. This song was written by another country star, Phil Vassar.
2. Name that tune from this line. "A bunch of people always hanging around. . ."

Answer: Keg in the Closet

This song was on "When the Sun Goes Down". It was released in 2004. It was co-written by Kenny and is based on his own experiences as a college student.
3. What song was Kenny singing when he croons this line? "And I wish I had gone to church on Sunday morning. . ."

Answer: A Lot of Things Different

This song was released on "No Shoes, No Shirt, No Problems" in 2002. From a Rolling Stone Review - "A Lot of Things Different," written by Music Row vets Bill Anderson and Dean Dillon, is a wistful meditation on regret in which Chesney, over gentle acoustic guitar, talk-sings lines like, "I'd have stood up to that bully when he pushed and called me names/But I was too afraid."
4. What song is this line from? "You know the love of his life has always been Emily. . ."

Answer: Island Boy

"Island Boy" was track number four on a special album Kenny released in 2005 just for his fans called "Be as You Are (Songs From an Old Blue Chair)". Kenny wrote or co-wrote every song on the album and "Island Boy" is a tribute to a friend he met in the islands who started his life over after moving there.
5. Kenny wistfully sang this line in what song? "You still feel the pain long after all the tears have dried. . ."

Answer: Lonely, Needin' Lovin'

This song was from the album "I Will Stand". Released in 1997, the song was written by Kenny Chesney, Buddy Brock and Donny Kees.
Yahoo Personal's website conducted a survey in 2007 and nearly half (48 percent) of singles across the country said that "Lonely, Needin' Lovin'" by Kenny Chesney is the song that best describes how they feel about being single. Another version of this song is on Woody Lee's album, "Get Over It".
6. He wrote and sang this line in what song? "But she sees herself as more than what the mirror shows. . ."

Answer: Dreams

From the album "No Shoes, No Shirt, No Problems", released in 2002. This song was written by Kenny and Skip Ewing. Kenny wrote the words after talking to his mother about her frustration with dating men her age.
7. Another chance to name that Kenny tune. . ."The more things change, the more they stay the same. . ."

Answer: Summertime

"Summertime" was released on the album called "The Road and the Radio" in 2005. Kenny used it to open his shows on his "Road and the Radio 2006" tour. The song, written by Craig Wiseman and Steve McEwen who also wrote "My Old Friend" for Tim McGraw.
8. What grooving song contains this line? "This sweet concoction is smooth as molasses. . ."

Answer: When the Sun Goes Down

Sang as a duet with rapper Uncle Kracker, "When the Sun Goes Down" was from the album with the same name, released in 2004. The song hit number one in 2004 and has become a staple in the encore at most of Kenny's concerts up to 2006.
9. What Kenny song has this line? "To this day I still taste that first kiss. . ."

Answer: Don't Happen Twice

"Don't Happen Twice" was a number one song in 2001. It was was released on his "Greatest Hits" album (2000), and later on his "LIVE" album released in 2006.
10. Kenny sang this one on an older album. What's the name of the song that goes like this. . ."Tossing my pennies in a downtown fountain. . ."

Answer: Whatever it Takes

"Whatever it Takes" was first released on Kenny's debut album, "In My Wildest Dreams" in 1994. The song peaked at number 59 on the charts, but was released again on an album called "NFL Country" where Kenny sang it as a duet with Colts Quarterback and his good friend, Peyton Manning.
Source: Author Beasuare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us