Quiz about Do You Know Kenny Chesney
Quiz about Do You Know Kenny Chesney

Do You Know: Kenny Chesney Trivia Quiz


How well do you know country music singer/songwriter, Kenny Chesney? Find out here!

A multiple-choice quiz by Beasuare. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Kenny Chesney

Author
Beasuare
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
254,739
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1039
Last 3 plays: Guest 107 (4/10), Guest 75 (5/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Kenny Chesney attended high school in which Tennessee town? Hint

Corryton
Luttrell
Knoxville
Johnson City

2. What was Kenny Chesney's first song to break into the top ten on the USA country music charts? Hint

Whatever It Takes
Fall In Love
The Tin Man
All I Need To Know

3. Kenny Chesney was acquitted of all charges in New York, in the year 2000, for stealing a police car.

True
False

4. How many times has Kenny Chesney's song "The Tin Man" been released? Hint

Four
Two
Three
One

5. On August 22, 2006, Kenny Chesney appeared on, "JCPenney Jam: The Concert for America's Kids". Who hosted this TV event? Hint

Dr. Drew
Dr. Phil
Dr. Laura
Dr. Zhivago

6. When the album, "Be As You Are: Songs From an Old Blue Chair" debuted on Billboards's US Pop Charts, what number was it at? Hint

5
7
10
1

7. In January 2006, Kenny Chesney was named on CMT's list of the Twenty Sexiest Men in Country Music. What number was Kenny on that list? Hint

3
4
5
7

8. Finish this line from a Kenny Chesney song. "Here's to the strong, thanks to the brave, don't give up hope. . . " Hint

Freedom
Live Those Songs
Never Gonna Feel That Way Again
Some People Change

9. Kenny Chesney was one of just a handful of country music artists to win "The Triple Crown" of country music?

True
False

10. In 2003, CMT had a special called, "CMT: 40 Greatest Fashion Statements". What was Kenny Chesney's fashionable statement? Hint

Tee shirts without sleeves
Puka shell necklace
Tight blue jeans
Black cowboy hats


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Kenny Chesney attended high school in which Tennessee town?

Answer: Corryton

Kenny attended Gibbs High School in Corryton, Tennessee.
2. What was Kenny Chesney's first song to break into the top ten on the USA country music charts?

Answer: Fall In Love

Kenny's first top ten hit was "Fall In Love" from the album "All I Need To Know". It peaked at number six in 1995.
3. Kenny Chesney was acquitted of all charges in New York, in the year 2000, for stealing a police car.

Answer: False

Chesney was charged with disorderly conduct - a misdemeanor - for taking a ride on a policeman's horse. He was acquitted of all charges.
4. How many times has Kenny Chesney's song "The Tin Man" been released?

Answer: Three

"The Tin Man" was released first in 1995 from his first album, "In My Wildest Dreams". Kenny recorded it a second time for his "All I Need To Know" album, and recorded it a third time for his 2001 "Greatest Hits" album.
5. On August 22, 2006, Kenny Chesney appeared on, "JCPenney Jam: The Concert for America's Kids". Who hosted this TV event?

Answer: Dr. Phil

Kenny appeared and performed on the JCPenney Jam with fifteen other musical acts. Dr. Phil McGraw and his wife Robin were the hosts of the event.
6. When the album, "Be As You Are: Songs From an Old Blue Chair" debuted on Billboards's US Pop Charts, what number was it at?

Answer: 1

"Be As You Are: Songs From an Old Blue Chair", debuted at #1 on Billboard's pop chart, and most of his previous ones have gone multi-platinum. Kenny also wrote or co-wrote every song on the album.
7. In January 2006, Kenny Chesney was named on CMT's list of the Twenty Sexiest Men in Country Music. What number was Kenny on that list?

Answer: 5

The special aired on January 13, 2006. Kenny broke the top ten and was named the 5th sexiest man in country music.
8. Finish this line from a Kenny Chesney song. "Here's to the strong, thanks to the brave, don't give up hope. . . "

Answer: Some People Change

"Some People Change" is the line of the song as well as the title of the song. The song has been recorded by three artists, including Kenny Chesney. It was on his "When the Sun Goes Down" CD. The other artists who have released the song are Montgomery-Gentry and George Canyon.
9. Kenny Chesney was one of just a handful of country music artists to win "The Triple Crown" of country music?

Answer: True

Kenny won the Academy of Country Music's Entertainer of the Year in 2004, making him a Triple Crown winner. The Triple crown means winning the Best New Artist award, the Best Artist, and Entertainer of the Year. Kenny won Best New Artist in 1997, Best Male Artist in 2002 and Entertainer of the Year in 2004.

He won it again in 2006. The only other performers who have won the Triple Crown are, Barbara Mandrell, Brooks & Dunn, the Dixie Chicks, Merle Haggard and Mickey Gilley.
10. In 2003, CMT had a special called, "CMT: 40 Greatest Fashion Statements". What was Kenny Chesney's fashionable statement?

Answer: Puka shell necklace

On November 7, 2003, the special highlighted country fashion statements and Kenny came in at #20 with his Puka Shell Necklace.
Source: Author Beasuare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 04 2023 : Guest 107: 4/10
Jan 01 2023 : Guest 75: 5/10
Dec 06 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us