FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lead Singers and Groups Circa 1960s
Quiz about Lead Singers and Groups Circa 1960s

Lead Singers and Groups Circa 1960s Quiz


Calling all Baby Boomers. Match the lead singer on the left with their group on the right.

A matching quiz by DizWiz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Bands and Musical Acts
  8. »
  9. Lead Singers

Author
DizWiz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
392,403
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
904
Last 3 plays: Kate97 (8/10), Guest 86 (8/10), theseeg (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Jay (Black) and the _____  
  Brooklyn Bridge
2. Gary Puckett and the _____  
  Americans
3. Diana Ross and the _____  
  Four Seasons
4. Paul Revere and the _____  
  Pips
5. Smokey Robinson and the _____  
  Union Gap
6. Frankie Valli and the _____   
  Supremes
7. Gladys Knight and the _____  
  Miracles
8. Tommy James and the _____  
  Raiders
9. Johnny Maestro and the _____  
  Shondells
10. Martha Reeves and the _____  
  Vandellas





Select each answer

1. Jay (Black) and the _____
2. Gary Puckett and the _____
3. Diana Ross and the _____
4. Paul Revere and the _____
5. Smokey Robinson and the _____
6. Frankie Valli and the _____
7. Gladys Knight and the _____
8. Tommy James and the _____
9. Johnny Maestro and the _____
10. Martha Reeves and the _____

Most Recent Scores
Jul 13 2024 : Kate97: 8/10
Jul 13 2024 : Guest 86: 8/10
Jul 10 2024 : theseeg: 10/10
Jun 28 2024 : Guest 86: 8/10
Jun 28 2024 : Guest 120: 7/10
Jun 19 2024 : Guest 86: 6/10
Jun 17 2024 : Guest 104: 3/10
Jun 09 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 08 2024 : bocrow000: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jay (Black) and the _____

Answer: Americans

There were three lead singers named Jay throughout the history of Jay and the Americans - Jay Traynor, Jay Black, and Jay Reincke. The group's biggest hits were under the lead singing talents of Jay Black. "Only in America", "Come a Little Bit Closer" and "Cara Mia" feature Black's vocals.

Unfortunately, Jay Black lost the ownership of the name "Jay and the Americans" in order to settle his gambling debts.
2. Gary Puckett and the _____

Answer: Union Gap

Gary Puckett and the Union Gap were a male American pop rock group. They were active from 1967 to 1971. "Young Girl", "Lady Willpower", and "Woman, Woman" were a few of their hit songs. The group wore outfits reminiscent of Union Civil War soldiers.
3. Diana Ross and the _____

Answer: Supremes

Diana Ross and the Supremes were a successful trio of African American female singers from the 1960s. In 1970, Diana Ross left the group and began a solo singing and acting career. The Supremes replaced Diana, but never reached the same level of success as before. The group officially disbanded in 1977.
4. Paul Revere and the _____

Answer: Raiders

Paul Revere Dick was the namesake of Paul Revere and the Raiders. The group originated in Boise, Idaho in the late 1950s as the Downbeats. The lead singer, Mark Lindsay, joined the group 1958 and they changed their name to Paul Revere and the Raiders in 1960. Eventually, they became known as just The Raiders in the 1970s.

Some of their hits include "Just Like Me", "Kicks", and "Indian Reservation".
5. Smokey Robinson and the _____

Answer: Miracles

Smokey Robinson and the Miracles started out in 1955 as the Five Chimes. The group then became the Matadors before settling on the Miracles in 1958. Smokey Robinson and the Miracles were the first successful group for Berry Gordy's Motown Records. They were also the first Motown group to make an appearance on "American Bandstand". "The Tears of a Clown" was a number one hit for the group.
6. Frankie Valli and the _____

Answer: Four Seasons

Frankie Valli became the lead singer for the Four Seasons in 1960. Valli also found success as a solo artist. Frankie Valli and the Four Seasons had five number one hits between 1962 to 1975. The 2005 Broadway musical, "Jersey Boys", tells the story of the group - interspersed with the group's top hits.
7. Gladys Knight and the _____

Answer: Pips

The Pips formed in 1952. In 1966, Gladys Knight and the Pips joined Motown Records, but achieved only moderate success. Their first big hit, "Midnight Train to Georgia" was recorded in 1973 at Buddha Records. The group was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1996.
8. Tommy James and the _____

Answer: Shondells

Tom and the Tornados became Tommy James and the Shondells in 1964. Who could forget such hit songs as "Hanky Panky", "Mony Mony", and "Sweet Cherry Wine"? The group evolved from straight rock to bubble gum to psychedelic rock. "Draggin the Line" was a solo hit for Tommy in 1970.
9. Johnny Maestro and the _____

Answer: Brooklyn Bridge

Johnny Maestro was a member of the Crests, the Del-Satins, and Johnny Maestro & the Brooklyn Bridge. The group's biggest hit was "Worst That Could Happen". Exposure on "The Ed Sullivan Show" helped shoot the band to national fame. Sadly, Johnny passed away in 2010 from cancer.
10. Martha Reeves and the _____

Answer: Vandellas

Martha and the Vandellas formed in Detroit in 1957 as the The Del-Phis. From 1967 to 1972 they were known as Martha Reeves and the Vandellas. Annette Beard, Gloria Williams, and Rosiland Ashford were the original singers. Martha Reeves replaced Gloria Williams in 1962. Some of their hit songs include "Jimmy Mack", "Heat Wave", and "Dancing in the Street".
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us