Quiz about Led Zeppelin The Music And Beyond
Quiz about Led Zeppelin The Music And Beyond

Led Zeppelin- The Music And Beyond Quiz


This quiz is about the amazing music of Led Zeppelin and the equally amazing members.

A multiple-choice quiz by Led_Zep. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Led Zeppelin

Author
Led_Zep
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,418
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1292
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 71 (5/10), Guest 96 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following is NOT a Led Zeppelin album? Hint

untitled (IV)
Pictures At Eleven
Presence
In Through The Out Door

2. The Feather Of Ma'at was whose symbol? Hint

Jimmy Page
Robert Plant
John Bonham
John Paul Jones

3. Whose symbol is the 3 triangles? Hint

Peter Grant
John Paul Jones
Jimmy Page
Sandy Denny

4. What was the name of the 1994 reunion of Jimmy Page and Robert Plant? (They released a CD of the same name.) Hint

No Quarter
Now And Zen
The Song Remains The Same
Walking Into Clarksdale

5. Who is "Traveling Riverside Blues" originally by? Hint

Robert Johnson
Buddy Guy
Otis Rush
Muddy Waters

6. At the Freddie Mercury Tribute Concert, what Led Zeppelin song did Robert Plant perform before breaking into "Crazy Little Thing Called Love"? Hint

Friends
Thank You
Ten Years Gone
Kashmir

7. What song is this line from: "My my, la de la, come on now, it ain't to far."? Hint

Bron-Y-Aur Stomp
Ramble On
Over The Hills And Far Away
Bring It On Home

8. Which member Of Led Zeppelin passed away in 1980? Hint

Jimmy Page
Robert Plant
John Paul Jones
John Bonham

9. John Paul Jones played bass, keyboards, and... Hint

Banjo
Rhythm Guitar
Mandolin
Harmonica

10. What does Page's symbol (ZoSo) mean? Hint

Man-Wife-Child
666
No official explanation
Red Dragon


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is NOT a Led Zeppelin album?

Answer: Pictures At Eleven

All of the others are albums, but "Pictures At Eleven" is the name of a Robert Plant solo album.
2. The Feather Of Ma'at was whose symbol?

Answer: Robert Plant

"The feather of Ma'at, the Egyptian goddess of justice and fairness, is the emblem of the writer."
3. Whose symbol is the 3 triangles?

Answer: Sandy Denny

Sandy Denny was the person who sang back-up vocals for "The Battle Of Evermore" and her symbol can be seen beside the song name on the fourth album.
4. What was the name of the 1994 reunion of Jimmy Page and Robert Plant? (They released a CD of the same name.)

Answer: No Quarter

"No Quarter: Robert Plant and Jimmy Page Unledded" is the full title. They made a CD together re-doing a bunch of Zeppelin songs and you can now get it on DVD. "Now And Zen" was the 1988 reunion, and "Walking Into Clarksdale" was the 1998 reunion.
5. Who is "Traveling Riverside Blues" originally by?

Answer: Robert Johnson

Robert Johnson was nicknamed "King Of The Delta Blues" and was, in my opinion, the best blues artist of all time. Eric Clapton did an album of all Robert Johnson material entitled "Me And Mr. Johnson".
6. At the Freddie Mercury Tribute Concert, what Led Zeppelin song did Robert Plant perform before breaking into "Crazy Little Thing Called Love"?

Answer: Thank You

He did the first and last verse, and Brian May did an amazing job on guitar.
7. What song is this line from: "My my, la de la, come on now, it ain't to far."?

Answer: Bron-Y-Aur Stomp

One of my very favorite Zeppelin songs of all time. Jimmy Page at his best. You can see a promo for this song from 1991 on the Led Zeppelin DVD.
8. Which member Of Led Zeppelin passed away in 1980?

Answer: John Bonham

Bonzo, The Beast, whatever you want to call him, was a great loss to the music world when he passed away. He passed out and choked on his vomit (the same way Bon Scott and Jimi Hendrix died). If you can't already tell, listen to "Moby Dick" or "Bonzo's Montreaux" to find out why he was one of the greatest drummers of all time.
9. John Paul Jones played bass, keyboards, and...

Answer: Mandolin

This can be heard on such songs as "Going To California" and "That's The Way".
10. What does Page's symbol (ZoSo) mean?

Answer: No official explanation

Possibly it is based on Jimmy's astrological sign. The "Z" is the symbol for Capricorn, which is Jimmy's sun sign. The "oSo" is the alchemical sign for Mercury, which early astronomers often mistaken for Saturn. The line on the bottom is similar to the Cancer symbol, which is Jimmy's moon sign.

However, Led Zeppelin have never given an official explanation, so that is all surmise.
Source: Author Led_Zep

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 28 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 71: 5/10
Dec 21 2022 : Guest 96: 8/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us