Quiz about Melanie C
Quiz about Melanie C

Melanie C Trivia Quiz


A little quiz on the British superstar, Melanie C.

A multiple-choice quiz by guyg07. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Spice Girls

Author
guyg07
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,096
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
834
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (9/10), Guest 71 (4/10), Guest 94 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where was Melanie C born? Hint

Whiston, Merseyside
Finchley, London
Watford, Hertfordshire
Leeds, West Yorkshire

2. What is Melanie C's full name? Hint

Melanie Jermaine Chisholm
Melanie Jeannie Chisolm
Melanie Joe Charleston
Melanie Jayne Chisholm

3. With what group did Melanie get her start? Hint

Destiny's Child
The Spice Girls
En Vogue
TLC

4. Which Spice Girl was she? Hint

Sporty Spice
Ginger Spice
Baby Spice
Posh Spice

5. With what artist did Melanie start her solo career? Hint

Steven Tyler
Paul McCartney
Justin Timberlake
Bryan Adams

6. What was her first album? Hint

This Time
Northern Star
Reason
Beautiful Intentions

7. What was her first single to hit #1 in the UK? Hint

"Goin' Down"
"I Turn to You"
"Never Be The Same Again"
"Ga Ga"

8. What is the name of the record company that Mel has started? Hint

Mel C Records
Red Girl Records
Spice Records
Sporty Records

9. What was Melanie's third single? Hint

First Day of My Life
Beautiful Intentions
This Time
Next Best Superstar

10. When was her album 'This Time' released? Hint

May 5, 2006
April 2, 2007
February 25, 2007
October 30, 2003


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Melanie C born?

Answer: Whiston, Merseyside

She was born on January 12, 1974. At Whiston Hospital in Merseyside England. She grew up in Rainhill (a suburb in Liverpool) then moved later on to Widnes (further south). She currently resides in Flinchley, England (just 'round the corner from Emma Bunton).
2. What is Melanie C's full name?

Answer: Melanie Jayne Chisholm

Melanie's full name is Melanie Jayne Chisholm, but she is most known as simply "Mel C." Melanie attended the Doreen Bird Performing Arts College in Kent when she was 16.
3. With what group did Melanie get her start?

Answer: The Spice Girls

The Spice Girls were formed in 1994. After releasing their debut single, "Wannabe", in 1996, the group became a pop phenomenon. Selling in excess of 53 million records, they are one of the most commercially successful female groups of all time
4. Which Spice Girl was she?

Answer: Sporty Spice

Melanie was Sporty Spice because of her "tomboyish" attitude. Melanie C's trademark backflip characterised many of the early performances of Wannabe and has since been copied by pretty much every second rate pop act.
5. With what artist did Melanie start her solo career?

Answer: Bryan Adams

Mel was the first Spice to get on the solo single tip, releasing "When You're Gone," a duet with Bryan Adams, in 1997. One of the best-selling records of the year, it scored a multiple platinum status.
6. What was her first album?

Answer: Northern Star

Northern Star, the first solo Spice album, was released in mid-1999. Although touted as nothing but rock, the album features acoustic ballads, dance and R&B. In fact, the title track and second single is more Madonna than the Manics.
7. What was her first single to hit #1 in the UK?

Answer: "Never Be The Same Again"

In 2000 Mel achieved her first solo Number One with Rhett Lawrence produced track "Never Be The Same Again" on which TLC's Lisa 'Left Eye' Lopes provides a rap.
8. What is the name of the record company that Mel has started?

Answer: Red Girl Records

Red Girl Records is a London, UK based independent record label founded by Melanie C, after parting ways with her record label Virgin Records. All of Melanie's activities are decided upon and funded by herself, alongside her business partner and manager.
9. What was Melanie's third single?

Answer: First Day of My Life

The third single from her third album was "First Day Of My Life", a previously unheard Melanie C recording written by Guy Chambers and Enrique Iglesias. "First Day Of My Life" topped the charts in several European countries including Spain, Germany, Sweden, Austria, Switzerland and Portugal.

The single became one of the biggest hits of 2005 in parts of Europe, but it was never released in the UK.
10. When was her album 'This Time' released?

Answer: April 2, 2007

In spring 2007 Melanie released her fourth album, This Time. It features writing collaborations with Adam Argyle, Peter-John Vettese, Guy Chambers and Cathy Dennis (amongst others).
Source: Author guyg07

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 68: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 21 2023 : Guest 94: 9/10
Dec 21 2022 : DeepHistory: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 96: 6/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us