FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Michael Johns  The Aussie Idol
Quiz about Michael Johns  The Aussie Idol

Michael Johns : The Aussie Idol Quiz


Michael Johns was a contestant on "American Idol" Season 7. This Australian contestant was known for his unique stage presence and "bluesy" voice. See how much you really know about him.

A multiple-choice quiz by 7kempenc. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Author
7kempenc
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
289,773
Updated
Apr 30 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
129
- -
Question 1 of 10
1. What was the song that Michael Johns sang when he got voted off of "American Idol"? Hint


Question 2 of 10
2. Where was Michael Johns born? Hint


Question 3 of 10
3. What is Michael Johns' birthday? Hint


Question 4 of 10
4. In what baseball stadium did Michael sing the National Anthem in on May 27, 2008? Hint


Question 5 of 10
5. What bands was Michael Johns a part of before "American Idol"? Hint


Question 6 of 10
6. What song did Michael Johns audition for "American Idol" with? Hint


Question 7 of 10
7. What year was Michael Johns' first solo album produced? Hint


Question 8 of 10
8. In Michael Johns' song "Fire", where has he "got fire"? Hint


Question 9 of 10
9. During the Top 11 night, when did Michael Johns perform? Hint


Question 10 of 10
10. What did Michael Johns major in, in university? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the song that Michael Johns sang when he got voted off of "American Idol"?

Answer: Dream On

Michael Johns sang "Dream On" during the Top 8, which was Inspirations week. Unfortunately, the day after Idol Gives Back, Michael Johns was eliminated, a shock to everyone. He sang "Dream On" by Aerosmith after he was voted off. Michael sang "It's All Wrong, But It's Alright" during the Top 9, Dolly Parton week, and "Across The Universe" during the Top 12, Lennon & McCartney week. David Cook sang "Dream Big" for the Top 2.
2. Where was Michael Johns born?

Answer: Perth

Michael Johns was born to William (Bill) Lee and Janet Burke in Perth, Western Australia. He is the youngest of three.
3. What is Michael Johns' birthday?

Answer: October 20, 1978

Michael Johns auditioned for "American Idol" during the last year he could, as he would turn 30 on October 20, 2008, and be too old to compete in Season 8. ("American Idol" only allows people up to 29 to compete.)
4. In what baseball stadium did Michael sing the National Anthem in on May 27, 2008?

Answer: Wrigley Field

Michael Johns is a smashing 6'3", which makes him an amazing athlete. Michael Johns is a keen tennis player and looked into it as a career before pursuing music. Singing in a sport stadium was an amazing opportunity for him to combine music and sports, his two passions.
5. What bands was Michael Johns a part of before "American Idol"?

Answer: The Rising, Film

Michael Johns, Jeff Bramwell, and Hank Barbee performed all through Atlanta as a band called Film. They produced an EP called "Rolling" in 2001. Later, he made a band with four other members, Robb Torres, Kevin Haaland, Ari Gorman, and Kirke Blankenship.

They became The Rising. They signed on with Maverick Records and produced two albums, "Future Unknown" and "Live From the Apple Store". They had a hit called "The Cradle" and the music video can be seen on Youtube.
6. What song did Michael Johns audition for "American Idol" with?

Answer: I've Been Loving You Too Long

Michael Johns got a "yes" from all three judges to proceed to Hollywood. Simon noted that he was like a "white soul singer".
7. What year was Michael Johns' first solo album produced?

Answer: 2007

Beverly Martel Music produced Michael Johns' solo album titled "Michael Johns" in 2007. It contains 10 songs including "Fire" and "Fool's Gold".
8. In Michael Johns' song "Fire", where has he "got fire"?

Answer: In his bones

The chorus for "Fire" states "I got fire, fire, fire, shut up in my bones". During the bridge, he says that he has "thunder in his soul". As for the people who have fire in their heart, that would be the Jonas Brothers, in their song "Hollywood".
9. During the Top 11 night, when did Michael Johns perform?

Answer: fourth

Michael Johns sang fourth during the second week of Lennon and McCartney, where he sang "A Day in the Life".
10. What did Michael Johns major in, in university?

Answer: Drama

Michael Johns attended the Abraham Baldwin Agricultural College in Tifton, Georgia, where he won a tennis scholarship.
Source: Author 7kempenc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us