Quiz about My CD Collection 1
Quiz about My CD Collection 1

My CD Collection 1 Trivia Quiz


This quiz is about the CDs I have in my collection. Most of them are country albums, but there are a few rock/pop ones.

A multiple-choice quiz by zil_ennov. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Author
zil_ennov
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
295,942
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
448
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Sounds So Good" was the debut album for what country music star? Hint

Martina McBride
Sara Evans
Faith Hill
Ashton Shepherd

2. Aerosmith's "A Little South of Sanity" is a collection of some of their greatest hits. Which of the following songs was a number one hit for them? Hint

Cryin'
None of these
Amazing
What It Takes

3. My, "Ultimate Alabama" cd has twenty great hits on it. Which of the following songs was a hit first? Hint

There's No Way
Mountain Music
Feels So Right
She And I

4. "Gone Country", "I'll Try", and "Home" can all be found on which artist's greatest hits album? Hint

Blake Shelton
Alan Jackson
John Rich
Trace Adkins

5. Alan Jackson released a gospel album titled, "Precious Memories". Who provided the background vocals on the song, "Tis So Sweet To Trust In Jesus"? Hint

Suzy Bogguss
Dollie Parton
Lorrie Morgan
Denise, Mattie, and Ali Jackson

6. "Amazing Grace 3: A Country Salute To Gospel" features Trace Adkins singing, "Victory In Jesus".

True
False

7. My favorite Barbara Mandrell song can be found on her "Millennium Collection" cd. Who sings the duet, "I Was Country When Country Wasn't Cool" with her? Hint

Buck Owens
Merle Haggard
George Jones
Mel Tillis

8. This album features songs like, "Redneck Girl" and "Sugar Daddy". Whose greatest hits album am I thinking of? Hint

Gretchen Wilson
Tammy Cochran
Gatlin Brothers
Bellamy Brothers

9. What was Billy Currington's first single? It can be found on his self-titled album. Hint

Walk A Little Straighter
Good Directions
Must Be Doin' Something Right
Why, Why, Why

10. Billy Ray Cyrus' album, "The Definitive Collection" contains many hit songs. What song made Billy Ray a household name? Hint

Achy Breaky Heart
Trail Of Tears
Talk Some
Could've Been Me

11. "Wanna Be Your Joe" is a successful album by what country music artist? Hint

Kenny Chesney
Tim McGraw
Garth Brooks
Billy Ray Cyrus

12. "Blake Shelton's Barn & Grill" was Blake Shelton's first album.

True
False

13. What second place "American Idol" winner released the album, "The Real Thing"? Hint

Bo Bice
Blake Lewis
Clay Aiken
Katharine McPhee

14. This artist's greatest hits include, "My Prerogative", "Every Little Step", and "Don't Be Cruel". Who is he? Hint

Chris Brown
Ruben Studdard
Will Smith
Bobby Brown

15. In the 2005 End Of Year Charts, what rank was Bon Jovi's, "Have A Nice Day" album? Hint

93
1
68
15

16. Whose greatest hits album includes these songs; "Rebecca Lynn", "One Small Miracle", and "Someone Else's Star"? Hint

Chet Adkins
Steve Wariner
Bryan White
Vince Gill

17. The 2006 winner of "Nashville Star" had his debut album rank number three on the "US Country Chart". However, neither of the two singles released from the album were top forty hits. Who is the singer with this self-titled album? Hint

Buddy Jewell
George Canyon
Brad Cotter
Chris Young

18. What Darryl Worley album is the song, "Awful, Beautiful Life" from? Hint

I Miss My Friend
Darryl Worley
Have You Forgotten
Here And Now

19. Which of these is the name of a Bon Jovi greatest hits album? Hint

Crossroads: Greatest Hits
New Jersey
Lost Highway
These Days

20. "Suspicions" and "I Love A Rainy Night" can be found on whose greatest hits album? Hint

Charlie Pride
Eddie Rabbitt
Tim McGraw
George Jones


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Sounds So Good" was the debut album for what country music star?

Answer: Ashton Shepherd

Ashton Shepherd was discovered by a representative from MCA Nashville Records after winning the chance to open for Lorrie Morgan in a talent competition. They signed her to the label in 2007. Her first song, "Takin' Off This Pain" reached number twenty on the US Country Charts.
2. Aerosmith's "A Little South of Sanity" is a collection of some of their greatest hits. Which of the following songs was a number one hit for them?

Answer: None of these

Aerosmith first debuted in the 70s. They did not have a number one hit until 1998. The song, "Don't Want To Miss A Thing" was the first number one for Aerosmith.
3. My, "Ultimate Alabama" cd has twenty great hits on it. Which of the following songs was a hit first?

Answer: Feels So Right

"Feels So Right" was a number one hit for Alabama in 1981. "Mountain Music" reached number one in 1982. "There's No Way" was a number one in 1985, and "She And I" reached the top of the charts in 1986.
4. "Gone Country", "I'll Try", and "Home" can all be found on which artist's greatest hits album?

Answer: Alan Jackson

Alan Jackson has released over fifty singles. Twenty-four of them have been number one hits.
5. Alan Jackson released a gospel album titled, "Precious Memories". Who provided the background vocals on the song, "Tis So Sweet To Trust In Jesus"?

Answer: Denise, Mattie, and Ali Jackson

Alan Jackson's wife Denise, and two of his daughters helped with the background vocals on this song. "Precious Memories" was released in 2006.
6. "Amazing Grace 3: A Country Salute To Gospel" features Trace Adkins singing, "Victory In Jesus".

Answer: True

Keith Urban, Sara Evans, Dierks Bentley, and Jamie O'Neal can also be found singing on this cd.
7. My favorite Barbara Mandrell song can be found on her "Millennium Collection" cd. Who sings the duet, "I Was Country When Country Wasn't Cool" with her?

Answer: George Jones

"I Was Country When Country Wasn't Cool" was a number one hit for Barbara Mandrell in 1981.
8. This album features songs like, "Redneck Girl" and "Sugar Daddy". Whose greatest hits album am I thinking of?

Answer: Bellamy Brothers

David and Howard Bellamy have had over fifty country music hits. They have released over forty albums and have over twenty number one songs on both the country and pop charts.
9. What was Billy Currington's first single? It can be found on his self-titled album.

Answer: Walk A Little Straighter

Billy Currington wrote the chorus of this song when he was only twelve years old. The song tells a true story of his life, growing up with an alcoholic parent. The album was released in 2003 and was number seventeen on the charts.
10. Billy Ray Cyrus' album, "The Definitive Collection" contains many hit songs. What song made Billy Ray a household name?

Answer: Achy Breaky Heart

Billy Ray Cyrus debuted this song in 1992. It was written by Don Von Tress.
11. "Wanna Be Your Joe" is a successful album by what country music artist?

Answer: Billy Ray Cyrus

Although none of the songs on this album charted, the album peaked at number 24 on the country charts.
12. "Blake Shelton's Barn & Grill" was Blake Shelton's first album.

Answer: False

"Blake Shelton's Barn & Grill" was Blake Shelton's third cd. "Some Beach" was the only song released from this album to reach number one on the charts. His first album was self-titled.
13. What second place "American Idol" winner released the album, "The Real Thing"?

Answer: Bo Bice

"The Real Thing" debuted at number four on the Billboard Charts.
14. This artist's greatest hits include, "My Prerogative", "Every Little Step", and "Don't Be Cruel". Who is he?

Answer: Bobby Brown

Bobby Brown had a successful music career in the late 80s and early 90s. He was married to Whitney Houston. The couple divorced in 2006.
15. In the 2005 End Of Year Charts, what rank was Bon Jovi's, "Have A Nice Day" album?

Answer: 68

This album is the ninth album for Bon Jovi. It was a number one album in fifteen countries the week of its release.
16. Whose greatest hits album includes these songs; "Rebecca Lynn", "One Small Miracle", and "Someone Else's Star"?

Answer: Bryan White

Bryan White rocketed to stardom with his first three albums in the mid 90s. Things slowed down for him and he took some time off to concentrate on his family life in 2000. He went back to work on an album in 2005.
17. The 2006 winner of "Nashville Star" had his debut album rank number three on the "US Country Chart". However, neither of the two singles released from the album were top forty hits. Who is the singer with this self-titled album?

Answer: Chris Young

"Drinkin' Me Lonely" reached number forty-two on the country charts and "You're Gonna Love Me" made it to number forty-eight.
18. What Darryl Worley album is the song, "Awful, Beautiful Life" from?

Answer: Darryl Worley

"Awful, Beautiful Life" is the only number one to come from Darryl Worley's self-titled album. "If Something Should Happen" was a top ten hit from the album.
19. Which of these is the name of a Bon Jovi greatest hits album?

Answer: Crossroads: Greatest Hits

"Crossroads" is Bon Jovi's second best selling album. It has sold over five million copies.
20. "Suspicions" and "I Love A Rainy Night" can be found on whose greatest hits album?

Answer: Eddie Rabbitt

Eddie Rabbitt released 43 singles. Twenty of them were number one hits. Eddie Rabbitt was born on November 27, 1941 and died from lung cancer on May 7, 1998. He was 56 years old.
Source: Author zil_ennov

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us