FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Old Hippie by The Bellamy Brothers
Quiz about Old Hippie by The Bellamy Brothers

"Old Hippie" by The Bellamy Brothers Quiz


"Old Hippie" was the first single released from the "Howard and David" album by the Bellamy Brothers. This is my breakthrough quiz on FT. So take a shot at it and please submit feedback ...

A multiple-choice quiz by annanne. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
annanne
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
342,664
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
197
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. How old did "Old Hippie" turn, and on what day of the week? Hint


Question 2 of 10
2. Fill in the missing lyrics:

"But he still ain't changed his ___
He likes it better ___"
Hint


Question 3 of 10
3. "So he ___ a little garden". What's the missing word? Hint


Question 4 of 10
4. "He gets out there in the ___". Complete this line. Hint


Question 5 of 10
5. What does "Old Hippie" dream of at night? Hint


Question 6 of 10
6. "He was sure back ___". What's the missing line? Hint


Question 7 of 10
7. "And they forced him to become a ___, while he was still a ____". What words complete this lyric? Hint


Question 8 of 10
8. According to the song, what does "Old Hippie" stay away from now? Hint


Question 9 of 10
9. "Cause him and his kind
Get more endangered every day
And pretty soon the species
Will just up and fade away
Like the ___ from that ___"

Fill in the blanks.
Hint


Question 10 of 10
10. "He's an old hippie
This new life is just a bust
He ain't trying to change ___
He's just trying real hard to ___"

Choose the missing words.
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How old did "Old Hippie" turn, and on what day of the week?

Answer: 35, Sunday

From the lyrics:

"He turned 35 last Sunday
In his hair he's found some gray"

The song was released in April 1985.
2. Fill in the missing lyrics: "But he still ain't changed his ___ He likes it better ___"

Answer: lifestyle, the old way

In 1985, the song "Old Hippie" went to number two on the Billboard Hot Country Singles chart. It went to number one in Canada.
3. "So he ___ a little garden". What's the missing word?

Answer: grows

Here's the full verse:

"So he grows a little garden
In the backyard by the fence
He's consuming what he's growing
Now a days in self defense"
4. "He gets out there in the ___". Complete this line.

Answer: twilight zone

The song goes:

"He gets out there in the twilight zone
Sometimes when it just don't make no sense"

This song was written by David Bellamy.
5. What does "Old Hippie" dream of at night?

Answer: Woodstock

John Lennon is mentioned in this verse:

"And he dreams at night of Woodstock
And the day John Lennon died
How the music made him happy
And the silence made him cry
Yeah he thinks of John sometimes
And he has to wonder why"

The song was produced by Emory Gordy, Jr. and Jimmy Bowen.
6. "He was sure back ___". What's the missing line?

Answer: in the sixties

Here's the full verse:

"He was sure back in the sixties
That everyone was hip
Then they sent him off to Vietnam
On his senior trip"

The B-side to this single was "Wheels".
7. "And they forced him to become a ___, while he was still a ____". What words complete this lyric?

Answer: man, boy

The song states:

"And they forced him to become a man
While he was still a boy
And behind each wave of tragedy
He waited for the joy"

This song was released by the MCA/Curb Records music label.
8. According to the song, what does "Old Hippie" stay away from now?

Answer: parties and clubs

The lyrics declare:

"Well, he stays away a lot now
From the parties and the clubs
And he's thinking while he's joggin' round
Sure is glad he quit the hard drugs"

About ten years after "Old Hippie" was released, the Bellamy Brothers recorded a follow-up song called "Old Hippie (The Sequel)".
9. "Cause him and his kind Get more endangered every day And pretty soon the species Will just up and fade away Like the ___ from that ___" Fill in the blanks.

Answer: smoke, torpedo

According to Wikipedia (2011): "Two versions of the song exist. In addition to a slightly different guitar lick at the end, the major difference comes at the line 'He's got young friends in the new wave ... '."
10. "He's an old hippie This new life is just a bust He ain't trying to change ___ He's just trying real hard to ___" Choose the missing words.

Answer: nobody, adjust

The Bellamy Brothers started out in 1968. Their first studio album was "Let Your Love Flow", released in 1976. The album "Howard and David", which featured the song "Old Hippie", was their tenth studio album.
Source: Author annanne

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us