FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 41
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 41

Rock Lyrics - Mystery Word #41 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. Hope everybody's still enjoying them. Watch for the mystery word. Have fun.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
180,059
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4108
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "Doctor, doctor, gimme the news, I've got a bad case of loving you. No pill's gonna cure my ill. I've got a bad case of loving you." Hint


Question 2 of 10
2. "Doctor, my eyes have seen the years and the slow parade of fears, without crying; now I want to understand." Hint


Question 3 of 10
3. "I ain't got a fever, got a permanent disease, and it'll take more than a doctor to prescribe a remedy." Hint


Question 4 of 10
4. "And now I'm feeling better, 'cause I found out for sure. She took me to her doctor, and he told me of a cure. He said that any love is good love." Hint


Question 5 of 10
5. "Doctor Jimmy and Mister Jim; when I'm pilled, you don't notice him. He only comes out when I drink my gin." Hint


Question 6 of 10
6. "You better call up a doctor, feelin' high. I'm overloaded baby, I say, 'Bye Bye'. Somebody get me a doctor, oh yeah; somebody get me doctor, ooh ooh." Hint


Question 7 of 10
7. "You need my love, baby, oh so bad. You're not the only one I've ever had. And if I say I wanna set you free, don't you know you'll be in misery. They call me Doctor Love. They call me Doctor Love (calling Doctor Love)." Hint


Question 8 of 10
8. "He said, 'Call the doctor, I think I'm gonna crash'. 'The doctor says he's coming but you've got to pay him cash.'" Hint


Question 9 of 10
9. "I've got your picture, I've got your picture; I'd like a million of you all to myself. I want a doctor to take your picture, so I can look at you from inside as well." Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Doctor, doctor, gimme the news, I've got a bad case of loving you. No pill's gonna cure my ill. I've got a bad case of loving you."

Answer: Robert Palmer

"Bad Case of Loving You (Doctor, Doctor)", from the album "Secrets", originally released in 1979. This album also includes the tunes, "Remember to Remember", "What's It Take", and "Under Suspicion". Palmer became lead singer for the Power Station in 1984, and died of heart failure in 2003, at the age of 54.
2. "Doctor, my eyes have seen the years and the slow parade of fears, without crying; now I want to understand."

Answer: Jackson Browne

"Doctor My Eyes", from Jackson Browne's debut album, "Jackson Browne/Saturate Before Using", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Jamaica Say You Will", "Rock Me On The Water", and "Song For Adam". Jackson Browne was born in Heidelberg, West Germany, in 1948, and moved to Los Angeles, California, when he was three years old.
3. "I ain't got a fever, got a permanent disease, and it'll take more than a doctor to prescribe a remedy."

Answer: Bon Jovi

"Bad Medicine", from the album "New Jersey", originally released in 1988. This album also includes the tunes, "Born to Be My Baby", "99 in the Shade", and "Lay Your Hands on Me". Bon Jovi formed in New Jersey in 1983, and remained as one of the few "hair bands" to endure through the 1990's.
4. "And now I'm feeling better, 'cause I found out for sure. She took me to her doctor, and he told me of a cure. He said that any love is good love."

Answer: Bachman-Turner Overdrive

"You Ain't Seen Nothin' Yet", from the album "Not Fragile", originally released in 1974. This album also includes the tunes, "Sledgehammer", Free Wheelin'", and "Rock Is My Life and This Is My Song". "Not Fragile" was BTO's third studio release.
5. "Doctor Jimmy and Mister Jim; when I'm pilled, you don't notice him. He only comes out when I drink my gin."

Answer: The Who

"Dr. Jimmy", from the album "Quadrophenia", originally released in 1973. This album also includes the tunes, "Love Reign O'er Me", "5:15", and "The Real Me". The Who's drummer, Keith Moon, died from a drug overdose in 1978, at the age of 31. The Who's bassist, John Entwistle, died from a heart attack induced by cocaine use in 2002, at the age of 57.
6. "You better call up a doctor, feelin' high. I'm overloaded baby, I say, 'Bye Bye'. Somebody get me a doctor, oh yeah; somebody get me doctor, ooh ooh."

Answer: Van Halen

"Somebody Get Me a Doctor", from the album "Van Halen II", originally released in 1979. This album also includes the tunes, "Beautiful Girls", "Spanish Fly", and "Dance the Night Away". Although Sammy Hagar is a decent singer and songwriter, Van Halen was at their best when fronted by Diamond Dave. Gary Cherone!? - What was up with that?
7. "You need my love, baby, oh so bad. You're not the only one I've ever had. And if I say I wanna set you free, don't you know you'll be in misery. They call me Doctor Love. They call me Doctor Love (calling Doctor Love)."

Answer: Kiss

"Calling Dr. Love", from the album "Rock and Roll Over", originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Hard Luck Woman", "I Want You", and "Love 'Em and Leave 'Em". In the mid-1970's, Kiss's live shows were billed as "The Greatest Rock 'N' Roll Show on Earth".
8. "He said, 'Call the doctor, I think I'm gonna crash'. 'The doctor says he's coming but you've got to pay him cash.'"

Answer: The Eagles

"Life in the Fast Lane", from the album "Hotel California", originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Victim of Love", "New Kid in Town", "The Last Resort", and the title track. The Eagles formed in 1971 in Los Angeles, California, and originally consisted of Don Henley (drums/vocals), Glenn Frey (guitar/vocals), Bernie Leadon (guitar), and Randy Meisner (bass).
9. "I've got your picture, I've got your picture; I'd like a million of you all to myself. I want a doctor to take your picture, so I can look at you from inside as well."

Answer: The Vapors

"Turning Japanese", from the album "New Clear Days", originally released in 1980. This album also includes the tunes, "Cold War", "News at Ten", and "Sixty Second Interval". This one-hit wonder refers to the face that a person makes at the peak of ecstacy. The Vapors formed in 1979, and disbanded in 1982.
10. Time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Doctor

Who wants to play doctor?
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us