Quiz about Rock Lyrics Quiz
Quiz about Rock Lyrics Quiz

Rock Lyrics Quiz


I will give you a line from a song and you tell me what song it is.

A multiple-choice quiz by RockandRull. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Which Song Is It

Author
RockandRull
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,961
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
4775
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 69 (17/25), IMACLINT (17/25), Guest 174 (21/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which song contains this classic lyric:
"Some dance to remember, some dance to forget"?
Hint

Heartbreak Hotel
Hotel California
Tangled up in Blue
Welcome to the Jungle

2. In which song are these words uttered: "A year has past since I wrote my note"? Hint

The Letter
Layla
Roxanne
Message in a Bottle

3. In what song can you hear these classic words: "Got to be good looking 'cause he's so hard to see"? Hint

I Love Rock N' Roll
Call Me
Come Together
Bohemian Rhapsody

4. What song has these words: "But he can't be a man 'cause he doesn't smoke the same cigarettes as me"? Hint

Start Me Up
My Generation
Jumpin' Jack Flash
(I Can't Get No) Satisfaction

5. What song has these words: "Pay your surgeon very well to break the spell of aging"? Hint

Come as You Are
In Bloom
Californication
Smells Like Teen Spirit

6. In what song can you hear: "The whole rhythm section was the Purple Gang"? Hint

All Along the Watchtower
Rock and Roll All Nite
Jailhouse Rock
Brown Eyed Girl

7. In what song can you hear these words: "Some bells were ringing, our souls were singing"
Hint

September
Silver Bells
Dancing Queen
Paradise By the Dashboard Light

8. In what song are there "Broken bottles under children's feet"? Hint

Like a Rolling Stones
War Pigs
Sunday Bloody Sunday
In the Ghetto

9. What song's lyrics include "So take the photographs and still frames in your mind"? Hint

Photograph
Good Riddance (Time of Your Life)
Hotel California
Here Comes The Sun

10. What song can you hear the lyrics being sung: "My ship isn't coming and I just can't pretend"? Hint

Little Wing
Sweet Caroline
Fly by Night
Welcome To the Jungle

11. What song has these lyrics: "My father was a gamblin' man down in New Orleans"? Hint

Flashlight
House of the Rising Sun
Whipping Post
White Room

12. What song's lyrics include: "I never knew me a better time and I guess I never will" Hint

Rock and Roll All Nite
Rock Around the Clock
Crocodile Rock
Rock and Roll Fantasy

13. What song has the words: "I'm gonna send you back to schoolin'" Hint

Black Dog
Wake Me Up When Semtember Ends
Whole Lotta Love
Summertime Blues

14. What song do these words come from: "He could throw that speed ball by you, make you look like a fool"? Hint

Glory Days
Born on the Bayou
Center Field
Proud Mary

15. What song's lyrics include: "I've been walking Central Park, singing after dark"? Hint

Miss You
Get Up, Stand Up
After Midnight
Dancing in the Dark

16. What song has these classic lyrics: "Carry me back, carry me back, carry me back"? Hint

Carry On Wayward Son
Rock and Roll
Foreplay/Longtime
Sunday Bloody Sunday

17. In what song can you hear: "Everybody's got advice, they just keep on giving"? Hint

Somebody to Love
Peace of Mind
Come Together
Dust in the Wind

18. What song has these words: "Any way the wind blows, doesn't really matter to me"? Hint

The Wind Cries Mary
Dust in the Wind
Bohemian Rhapsody
Blowin' in the Wind

19. What song's lyrics include: "Here we go again, asking where I've been"? Hint

September
Superstition
Suspicious Minds
Stand by Me

20. What song's lyrics include: "Take anything you want from me"? Hint

We Will Rock You
Any Way You Want It
Little Wing
Bohemian Rhapsody

21. What song contains these rebellious lyrics: "Hey! Teacher! Leave them kids alone!"? Hint

Crocodile Rock
Don't Stand So Close to Me
Another Brick in the Wall
School Days

22. What song has these words: "I'd hate to look into those eyes and see an ounce of pain"? Hint

Sweet Child O' Mine
Open Arms
November Rain
Patience

23. What song has these words: "Don't try to take me to a disco"? Hint

Old Time Rock and Roll
Dance the Night Away
Rock and Roll
My Girl

24. What song's lyrics include: "It's not the perfume that you wear, it's not the ribbons in your hair"? Hint

My Girl
Just What I Needed
Open Arms
Hold the Line

25. What song's word included: "The party's just begun we let you in"? Hint

Let's Go Crazy
Rock and Roll All Nite
Shout
Brick House


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song contains this classic lyric: "Some dance to remember, some dance to forget"?

Answer: Hotel California

This song by the Eagles has lyrics that have been greatly discussed and argued. The phrase "They stab it with their steely knives" was included as a response to Steely Dan for saying "Turn up the Eagles" in their song "Everything You Did".
2. In which song are these words uttered: "A year has past since I wrote my note"?

Answer: Message in a Bottle

The song is by the Police. It hit number one in the UK, but could only manage number 74 in the United States.
3. In what song can you hear these classic words: "Got to be good looking 'cause he's so hard to see"?

Answer: Come Together

The song is by the Beatles. Lennon and McCartney were sued in 1973 because they stole the opening line of the song from Chuck Berry's song "You Can't Catch Me".
4. What song has these words: "But he can't be a man 'cause he doesn't smoke the same cigarettes as me"?

Answer: (I Can't Get No) Satisfaction

The song is by the one and only Rolling Stones. It was the only of the three songs they sang during the Super Bowl XL Halftime show that was not censored.
5. What song has these words: "Pay your surgeon very well to break the spell of aging"?

Answer: Californication

The song is by the Red Hot Chili Peppers. It is from an album on the same title. It talks about Kurt Cobain, "Stars Wars" and David Bowie.
6. In what song can you hear: "The whole rhythm section was the Purple Gang"?

Answer: Jailhouse Rock

The song is by Elvis Presley. It hit number one on both sides of the Atlantic.
7. In what song can you hear these words: "Some bells were ringing, our souls were singing"

Answer: September

The song is by Earth Wind and Fire. It has sold over a million copies.
8. In what song are there "Broken bottles under children's feet"?

Answer: Sunday Bloody Sunday

The song is by U2. It was one of the songs from their album "War" that focused on political issues.
9. What song's lyrics include "So take the photographs and still frames in your mind"?

Answer: Good Riddance (Time of Your Life)

The song is by Green Day. It was featured on an episode of "Seinfeld" in 1998.
10. What song can you hear the lyrics being sung: "My ship isn't coming and I just can't pretend"?

Answer: Fly by Night

The song is by Rush. It was featured on an album of the same name, and was the first Rush album with Neil Peart as drummer.
11. What song has these lyrics: "My father was a gamblin' man down in New Orleans"?

Answer: House of the Rising Sun

The song is by the Animals and many other artists. The song is an American folk song, and has been speculated to refer to a prison or a brothel.
12. What song's lyrics include: "I never knew me a better time and I guess I never will"

Answer: Crocodile Rock

The song is by Elton John. It hit number one in the US in 1973.
13. What song has the words: "I'm gonna send you back to schoolin'"

Answer: Whole Lotta Love

The is by Led Zeppelin. Willie Dixon has been given credit for writing the song because Led Zeppelin "borrowed" lyrics from his song "You Need Love".
14. What song do these words come from: "He could throw that speed ball by you, make you look like a fool"?

Answer: Glory Days

The song is by Bruce Springsteen. It was one of the many hits from the album "Born in the USA".
15. What song's lyrics include: "I've been walking Central Park, singing after dark"?

Answer: Miss You

Another Stones song. This one is from their 1978 album "Some Girls".
16. What song has these classic lyrics: "Carry me back, carry me back, carry me back"?

Answer: Rock and Roll

The song is by Led Zeppelin. One of the many hits from their "Zoso" album, also known as "Led Zeppelin IV".
17. In what song can you hear: "Everybody's got advice, they just keep on giving"?

Answer: Peace of Mind

The song is by Boston. It was featured on their debut album of the same name.
18. What song has these words: "Any way the wind blows, doesn't really matter to me"?

Answer: Bohemian Rhapsody

This awesome song is by Queen. It is part solo, part ballad, part opera and completely odd.
19. What song's lyrics include: "Here we go again, asking where I've been"?

Answer: Suspicious Minds

The song is By Elvis Presley. It was the King's last major hit before his untimely death.
20. What song's lyrics include: "Take anything you want from me"?

Answer: Little Wing

The song is by Jimi Hendrix. Its lyrics may seem odd, but Hendrix claimed they were about a girl.
21. What song contains these rebellious lyrics: "Hey! Teacher! Leave them kids alone!"?

Answer: Another Brick in the Wall

The song is by Pink Floyd. "Part 2" is the best and most famous of the three parts.
22. What song has these words: "I'd hate to look into those eyes and see an ounce of pain"?

Answer: Sweet Child O' Mine

My favorite song! This song is by Guns N' Roses. The song derived itself from a joke guitar riff and a love poem.
23. What song has these words: "Don't try to take me to a disco"?

Answer: Old Time Rock and Roll

The song is by Bob Seger and the Silver Bullet Band. It was used in the film "Risky Business".
24. What song's lyrics include: "It's not the perfume that you wear, it's not the ribbons in your hair"?

Answer: Just What I Needed

The song is by the Cars. The song was sung by the band's bassist, Benjamin Orr, instead of their lead singer.
25. What song's word included: "The party's just begun we let you in"?

Answer: Rock and Roll All Nite

The song is by KISS. It is well known for being better live.
Source: Author RockandRull

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 69: 17/25
Jan 28 2023 : IMACLINT: 17/25
Jan 24 2023 : Guest 174: 21/25
Jan 20 2023 : Guest 107: 21/25
Jan 18 2023 : Hayes1953: 12/25
Jan 17 2023 : Guest 73: 22/25
Jan 15 2023 : Guest 107: 21/25
Jan 14 2023 : sw11: 25/25
Jan 02 2023 : Guest 24: 22/25

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us