FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name The Oldie
Quiz about Name The Oldie

Name The Oldie Trivia Quiz


I'll give you some lyrics. All you have to do is name the song that they're from.

A multiple-choice quiz by topgun261. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Which Song Is It

Author
topgun261
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
129,726
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
9400
Last 3 plays: Hayes1953 (10/10), Shadman11 (10/10), MargW (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Imagine there's no heaven, it's easy if you try. No hell below us. Above us only sky. Imagine all the people livin' for today."

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. "Take out the papers and the trash, or you don't get no spendin' cash. If you don't scrub that kitchen floor, you ain't gonna rock n' roll no more." Hint


Question 3 of 10
3. "You shake my nerves and you rattle my brain. Too much love drives a man insane. You broke my will but what a thrill, goodness gracious"

Answer: (Four Words)
Question 4 of 10
4. "There's nothing you can do that can't be done. Nothing you can sing that can't be sung." Hint


Question 5 of 10
5. "Sittin' in the mornin' sun. I'll be sittin' when the evenin' comes. Watchin' the ships roll in, then I'll watch them roll away again." Hint


Question 6 of 10
6. "In 1814, we took a little trip, along with Colonel Jackson down the mighty Mississippi, we took a little bacon and we took a little beans." Hint


Question 7 of 10
7. "A long, long time ago I can still remember how that music used to make me smile, and I knew if I had my chance that I could make those people dance, and maybe they'd be happy for awhile."

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. "Sometimes in our lives we all have pain we all have sorrow but if we are wise we know that there's always tomorrow"? Hint


Question 9 of 10
9. "When the night has come and the land is dark
And the moon is the only light to see
No I won't be afraid No I..I won't be afraid
Just as long as you..."

Answer: (Three Words)
Question 10 of 10
10. "Fine little girl, she waits for me, Me catch the ship for cross the sea. Me sail the ship all alone, Me never thinks me make it home." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Hayes1953: 10/10
Jun 15 2024 : Shadman11: 10/10
Jun 10 2024 : MargW: 8/10
Jun 07 2024 : Guest 99: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 68: 5/10
May 22 2024 : incognitoem: 9/10
May 19 2024 : cheeseit223: 10/10
May 11 2024 : NyghtDragon07: 5/10
May 06 2024 : Peachie13: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Imagine there's no heaven, it's easy if you try. No hell below us. Above us only sky. Imagine all the people livin' for today."

Answer: Imagine

This song was sung by John Lennon in 1971, nine years before his tragic death in New York.
2. "Take out the papers and the trash, or you don't get no spendin' cash. If you don't scrub that kitchen floor, you ain't gonna rock n' roll no more."

Answer: "Yakety Yak"

Originally performed by the Leiber and Stoller/Coasters, throughout the years, many people have made parodies of this classic hit.
3. "You shake my nerves and you rattle my brain. Too much love drives a man insane. You broke my will but what a thrill, goodness gracious"

Answer: Great Balls Of Fire

This song was sung by Jerry Lee Lewis, not to be confused with the movie by the same name.
4. "There's nothing you can do that can't be done. Nothing you can sing that can't be sung."

Answer: "All You Need Is Love"

This Beatles song was recorded on June 14 1967 at Olympic Sound Studios, London. It was released as a single in the US on July 17, 1967.
5. "Sittin' in the mornin' sun. I'll be sittin' when the evenin' comes. Watchin' the ships roll in, then I'll watch them roll away again."

Answer: "Sittin' On The Dock Of The Bay"

This song was sung by Otis Redding.
6. "In 1814, we took a little trip, along with Colonel Jackson down the mighty Mississippi, we took a little bacon and we took a little beans."

Answer: "Battle Of New Orleans"

The Battle of New Orleans topped both the country and pop charts in 1959. During that year, it was one of the biggest selling records.
7. "A long, long time ago I can still remember how that music used to make me smile, and I knew if I had my chance that I could make those people dance, and maybe they'd be happy for awhile."

Answer: American Pie

This song was sung by Don McLean and was used in the movie "Born On The Fourth Of July".
8. "Sometimes in our lives we all have pain we all have sorrow but if we are wise we know that there's always tomorrow"?

Answer: "Lean On Me"

This song was sung by Bill Withers and a variation of it was used in the movie based on Joe Clark called "Lean On Me".
9. "When the night has come and the land is dark And the moon is the only light to see No I won't be afraid No I..I won't be afraid Just as long as you..."

Answer: Stand By Me

This song was sung by Ben E. King.
10. "Fine little girl, she waits for me, Me catch the ship for cross the sea. Me sail the ship all alone, Me never thinks me make it home."

Answer: Louie Louie

The Kingsmen sang this song, which no one really knows the words to. The original was performed by Richard Berry.
Source: Author topgun261

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us