FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Forbidden Fruit Songs I Shouldnt Like
Quiz about Forbidden Fruit Songs I Shouldnt Like

Forbidden Fruit (Songs I Shouldn't Like) Quiz


In the Redwood logging town I grew up in, if Hank Williams Jr., AC/DC, or music of that ilk wasn't playing on the stereo, you were listening to the wrong tunes. Use the lyrical clues to take a bite out of the correct piece of Forbidden Fruit.

A multiple-choice quiz by mj20. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Which Song Is It

Author
mj20
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
409,391
Updated
Jul 31 22
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
233
Last 3 plays: Guest 136 (5/15), Guest 216 (11/15), kasteel1 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "I feel unsure/ As I take your hand and lead you to the dance floor"? Hint


Question 2 of 15
2. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "She's so fine as can be/ I Know this girl is meant for me"? Hint


Question 3 of 15
3. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "White lace and promises/ A kiss for luck and we're on our way"? Hint


Question 4 of 15
4. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "My love, tell me what it's all about/ You've got something that I can't live without"? Hint


Question 5 of 15
5. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "I'm headed down the Atlanta Highway/ Lookin for the love getaway"? Hint


Question 6 of 15
6. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Love, soft as an easy chair/ Love, fresh as the morning air"? Hint


Question 7 of 15
7. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "I've got my own place in your soul/ I'm young again, even though I'm very old"? Hint


Question 8 of 15
8. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "And you come to me on a summer breeze/ Then you softly leave"? Hint


Question 9 of 15
9. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Sometimes you're better off dead/ There's a gun in your hand, and it's pointing at your head"? Hint


Question 10 of 15
10. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Beneath the snowy mantle cold and clean/ The unborn grass lies waiting/ For its coat to turn green"? Hint


Question 11 of 15
11. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Poor old Johnny Ray/ Toora loora toora loo rye aye"? Hint


Question 12 of 15
12. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "You can jive/ Having the time of your life"? Hint


Question 13 of 15
13. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "In a world few hearts survive All I know is the way I feel When it's real, I keep it alive"? Hint


Question 14 of 15
14. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Doesn't anybody stay in one place anymore/ It would be so fine to see your face at my door"? Hint


Question 15 of 15
15. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "I'll say it anyway/ Shying away/ I'll be coming for your love, okay?"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 136: 5/15
Jul 03 2024 : Guest 216: 11/15
Jul 02 2024 : kasteel1: 12/15
Jun 26 2024 : Guest 66: 14/15
Jun 18 2024 : Hayes1953: 10/15
Jun 07 2024 : Guest 99: 11/15
Jun 04 2024 : Guest 114: 7/15
Jun 04 2024 : Guest 98: 10/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "I feel unsure/ As I take your hand and lead you to the dance floor"?

Answer: Careless Whisper

"Careless Whisper" was performed by the duo known as Wham. It was written by that same duo, George Michael and Andrew Ridgely. It was released in 1984 on the album Make It Big. The song went to number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. George had said on many occasions that he was not fond of the song.
2. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "She's so fine as can be/ I Know this girl is meant for me"?

Answer: Candy Girl

"Candy Girl" was performed by the group New Edition, and written by Maurice Starr and Michael Jonzun. It was released in 1981 on the group's debut album of the same name. It went to number 46 on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The song was written as "Bubblegum Pop" with the vision of New Edition becoming the 1980's version of The Jackson Five.
3. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "White lace and promises/ A kiss for luck and we're on our way"?

Answer: We've Only Just Begun

"We've Only Just Begun" was performed by the duo called The Carpenters. They were the brother and sister duo of Richard and Karen Carpenter. The song was written by Paul Williams and Rogers Nichols. It was released in 1970 on the album "Close To You".

The song went to number two on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The song was originally sung by Paul Williams, and used in a Crocker National Bank commercial.
4. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "My love, tell me what it's all about/ You've got something that I can't live without"?

Answer: I Can't Wait

"I Can't Wait" was performed by the group Nu Shooz. It was written by group member John Smith. It was released in 1986 on the album Poolside. It went to number three on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Coincidentally this song's run on the charts came at the same time as Stevie Nicks' song titled "I Can't Wait" was on the charts, as well.
5. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "I'm headed down the Atlanta Highway/ Lookin for the love getaway"?

Answer: Love Shack

"Love Shack" was performed by the group The B-52s, and all members of the band were given writing credits. It was released in 1989 on the album Cosmic Thing. It went to number three on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The song title is a reference to a cabin near Athens, Georgia that band member Kate Pierson lived in during the 1970s.
6. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Love, soft as an easy chair/ Love, fresh as the morning air"?

Answer: Evergreen

"Evergreen" (or the "Theme from A Star is Born") was performed by Barbra Streisand, and written by her and Paul Williams. It was released in 1976 on the soundtrack to the movie "A Star is Born". The song went to number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart, as well as winning the Oscar for Best Original Song. The lyrics in the clue were originally written in opposite order.
7. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "I've got my own place in your soul/ I'm young again, even though I'm very old"?

Answer: I Write the Songs

"I Write the Songs" was first performed by the duo Captain and Tennille, and was recorded by teen idol, David Cassidy, as well. However, for the purpose of this quiz it is Barry Manilow's version released in 1975 on the album Tryin to Get the Feeling that is spoken of.

The song was written by Beach Boys member Bruce Johnston. It went to number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The "I" in the song actually refers to God, who Johnston said; "gives the spirit of creation to everyone".
8. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "And you come to me on a summer breeze/ Then you softly leave"?

Answer: How Deep is Your Love

"How Deep is Your Love" was performed by the group the Bee Gees, and written by all three members of the trio. It was released in 1977 as a single, but was included on the soundtrack to the movie "Saturday Night Fever" that same year. It went to number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Lead singer, Barry Gibb, had said numerous times that this is his favorite Bee Gees song.
9. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Sometimes you're better off dead/ There's a gun in your hand, and it's pointing at your head"?

Answer: West End Girls

"West End Girls" was performed by the duo called The Pet Shop Boys, and written by that duo, as well (Neil Tennant and Chris Lowe). It was released as a single in 1984, and appeared on the duo's debut album in 1985. It went to number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The duo said the lyrics of the song were inspired by a T.S. Eliot poem titled "The Waste Land".
10. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Beneath the snowy mantle cold and clean/ The unborn grass lies waiting/ For its coat to turn green"?

Answer: Snowbird

"Snowbird" was performed by Anne Murray, and written by Gene MacLellan. It was released in 1970 on Murray's album This Way is My Way. The song went to number eight on the U.S. Billboard Hot 100 chart, and was also in the top ten of the U.S. Billboard Country chart.

The song played a prominent part in a Family Guy T.V. episode where the characters Brian and Stewie argued about the song's meaning, and who wrote it.
11. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Poor old Johnny Ray/ Toora loora toora loo rye aye"?

Answer: Come on Eileen

"Come On Eileen" was performed by Dexy's Midnight Runners, and written by Kevin Archer. It was released in 1982 on the album Too-Rye-Ay. The song went to number one on the U.S Billboard Hot 100 chart. the Celtic fiddle section of the song was based on an Irish folk song by Thomas Moore.
12. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "You can jive/ Having the time of your life"?

Answer: Dancing Queen

"Dancing Queen" was performed by the Swedish group called ABBA. It was written by Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, and Stig Anderson. It was released in 1976 in Europe as a single, and then on their fourth studio album titled Arrival. It went to number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart.

The group battled for a long while with their manager to make this song the follow up single to the song "Mamma Mia". Their manager won the debate, and the song "Fernando" became that follow up single.
13. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "In a world few hearts survive All I know is the way I feel When it's real, I keep it alive"?

Answer: Up Where We Belong

"Up Where We Belong" was performed as a duet by Jennifer Warnes and Joe Cocker. It was written by Jack Nitzche, Buffy Sainte-Marie, and Will Jennings. It was released in 1982 on the soundtrack to the movie "An Officer and a Gentleman". It went to number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart, and also won an Oscar for Best Original Song. Regardless of all the song's success, Joe Cocker always felt the song was a misstep in his career.
14. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "Doesn't anybody stay in one place anymore/ It would be so fine to see your face at my door"?

Answer: So Far Away

"So Far Away" was written and performed by Carole King. It was released in 1971 on her album Tapestry. The song went to number 14 on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Many folks don't know that fellow music legend, James Taylor, played acoustic guitar on all the tracks on Carole's album Tapestry.
15. Which Forbidden Fruit song had these lyrics: "I'll say it anyway/ Shying away/ I'll be coming for your love, okay?"?

Answer: Take on Me

"Take On Me" was performed by the group A-ha, and written by the three band members. It was released in 1984 on the group self titled debut album. It went to number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The video of the song won six awards at the 1986 MTV Music Awards, and is considered in most circles as one of the greatest videos of all-time.
Source: Author mj20

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us