FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Solo Artists of 1975
Quiz about Solo Artists of 1975

Solo Artists of 1975 Trivia Quiz


Test your knowledge of the music of 1975 by identifying the solo artists who had its that year. All questions are multiple choice. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by lyricqueen. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. Music from 1975

Author
lyricqueen
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
170,520
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4724
Last 3 plays: Guest 108 (10/10), toddruby96 (10/10), Reamar42 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which female singer had a Top 5 hit in the U.S. with her song 'Poetry Man'? Hint


Question 2 of 10
2. Whose eyes 'adored you'? Hint


Question 3 of 10
3. 'Chevy Van' was the only Top 40 hit for which singer? Hint


Question 4 of 10
4. Who wrote and performed a U.S. #1 hit song about an apology? Hint


Question 5 of 10
5. 'Bad Blood' marked a return to the charts for which 1960's star? Hint


Question 6 of 10
6. Which singer/songwriter scored a U.S. #1 hit with a song about stardom? Hint


Question 7 of 10
7. Who complained that she'd 'been cheated, been mistreated'? Hint


Question 8 of 10
8. He did a song dedicated to tennis pro Billie Jean King. Who is he? Hint


Question 9 of 10
9. Who claimed to 'know every crack in these dirty sidewalks of Broadway'? Hint


Question 10 of 10
10. Which R&B artist belted out 'You're The First, The Last, My Everything'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 06 2024 : toddruby96: 10/10
Apr 05 2024 : Reamar42: 7/10
Apr 05 2024 : Guest 35: 8/10
Apr 05 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 24: 8/10
Apr 05 2024 : Guest 159: 8/10
Apr 05 2024 : Guest 86: 5/10
Apr 05 2024 : Minister: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which female singer had a Top 5 hit in the U.S. with her song 'Poetry Man'?

Answer: Phoebe Snow

Phoebe Snow was born Phoebe Laub in New York City.
2. Whose eyes 'adored you'?

Answer: Frankie Valli

'My Eyes Adored You' was Frankie Valli's comeback hit after an eight-year absence from the charts. He is the lead singer of The 4 Seasons.
3. 'Chevy Van' was the only Top 40 hit for which singer?

Answer: Sammy Johns

North Carolina native Sammy Johns is a singer/songwriter/guitarist.
4. Who wrote and performed a U.S. #1 hit song about an apology?

Answer: John Denver

'I'm Sorry' was the fourth #1 hit for prolific songwriter John Denver. Sadly, he perished while at the controls of his light plane in October 1997.
5. 'Bad Blood' marked a return to the charts for which 1960's star?

Answer: Neil Sedaka

Singer/songwriter Neil Sedaka scored hit songs in the 1950's, 1960's, 1970's and 1980's.
6. Which singer/songwriter scored a U.S. #1 hit with a song about stardom?

Answer: David Bowie

'Fame' was David Bowie's biggest hit ever, staying at the top of the charts for 2 weeks in the summer of 1975. John Lennon co-wrote the song.
7. Who complained that she'd 'been cheated, been mistreated'?

Answer: Linda Ronstadt

The line is from 'When Will I Be Loved', a Top 5 U.S. hit for former Stone Poneys singer Linda Ronstadt.
8. He did a song dedicated to tennis pro Billie Jean King. Who is he?

Answer: Elton John

Elton John did 'Philadelphia Freedom' as The Elton John Band. His career as a solo performer has spanned several decades.
9. Who claimed to 'know every crack in these dirty sidewalks of Broadway'?

Answer: Glen Campbell

The line is from 'Rhinestone Cowboy', the top song for 1975. Glen Campbell, better known as a country singer, had a number of hits that crossed over to the pop charts.
10. Which R&B artist belted out 'You're The First, The Last, My Everything'?

Answer: Barry White

In addition to being a solo artist, Barry White was the man responsible for leading Love Unlimited Orchestra. He passed away in 2003.
Source: Author lyricqueen

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us