FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hits of 1975
Quiz about Hits of 1975

Hits of 1975 Trivia Quiz


This quiz covers some of the hits of 1975. I will give you a song and you tell me who sang it. Good luck!

A multiple-choice quiz by Velvet_Rain. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. Music from 1975

Author
Velvet_Rain
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,451
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
12610
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 2 (10/10), fgrozalen (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Mandy" was a number one hit for which American singer? Hint


Question 2 of 10
2. Who sang "That's The Way (I Like It)"? Hint


Question 3 of 10
3. "Fame" was a hit for which British singer? Hint


Question 4 of 10
4. Which band declared "I'm Not In Love" ? Hint


Question 5 of 10
5. Which band had enormous success with the song "Jive Talkin'"? Hint


Question 6 of 10
6. "Take It to the Limit" was a hit for which band? Hint


Question 7 of 10
7. "Listen to What the Man Said" is song by which band? Hint


Question 8 of 10
8. Who sang "Love to Love You Baby"? Hint


Question 9 of 10
9. "Give A Little Love" was a UK number one hit for which band? Hint


Question 10 of 10
10. Who sang "Laughter in the Rain"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 19 2024 : Guest 172: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 2: 10/10
Apr 18 2024 : fgrozalen: 5/10
Apr 17 2024 : moonraker2: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 51: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 31: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 136: 9/10
Apr 10 2024 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Mandy" was a number one hit for which American singer?

Answer: Barry Manilow

Barry Manilow was born on June 17, 1943 in Brooklyn, New York. "Mandy" went to number one in the US and number 11 in the UK. It was recorded by Irish boy band Westlife in 2003 and went to number one in the UK.
2. Who sang "That's The Way (I Like It)"?

Answer: KC & The Sunshine Band

That's The Way (I Like It)" was written by H.W. Casey and R. Finch. It was KC & The Sunshine Band's second number one in the US.
3. "Fame" was a hit for which British singer?

Answer: David Bowie

"Fame" was from David Bowie's 1975 album "Young Americans".
4. Which band declared "I'm Not In Love" ?

Answer: 10cc

"I'm Not in Love" was written by Eric Stewart and Graham Gouldman of 10cc. It got to number one in the UK.
5. Which band had enormous success with the song "Jive Talkin'"?

Answer: Bee Gees

"Jive Talkin'" was from the Bee Gee's album "Main Course" (1975). It went to number one in the US and Canada and number five in the UK.
6. "Take It to the Limit" was a hit for which band?

Answer: Eagles

"Take It to the Limit" is from the Eagles' fourth album "One of These Nights" (1975). It reached number four in the US and number 12 in the UK.
7. "Listen to What the Man Said" is song by which band?

Answer: Wings

"Listen to What the Man Said" is from Wings' 1975 album "Venus and Mars". It reached number one in the US and number six in the UK.
8. Who sang "Love to Love You Baby"?

Answer: Donna Summer

Donna Summer was born LaDonna Adrian Gaines on December 31, 1948. She is fondly referred to as the "Queen of Disco".
9. "Give A Little Love" was a UK number one hit for which band?

Answer: Bay City Rollers

The Bay City Rollers were a Scottish Pop band. For a short while they were an international sensation.
10. Who sang "Laughter in the Rain"?

Answer: Neil Sedaka

"Laughter in the Rain" was written by Neil Sedaka and Phil Cody. It comes from the album "Sedaka's Back" (1975).
Source: Author Velvet_Rain

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us