Quiz about The Latter Days of Led Zeppelin
Quiz about The Latter Days of Led Zeppelin

The Latter Days of Led Zeppelin Quiz


This quiz is on four Led Zeppelin hits. They are "Trampled Underfoot", "The Song Remains the Same", "Kashmir" and "Achilles Last Stand". It's a tricky quiz and those of you that don't recognize one of the songs should listen to them first. Good Luck!

A multiple-choice quiz by sideshowtrivia. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Led Zeppelin

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,800
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1428
Last 3 plays: Guest 69 (4/10), Guest 98 (9/10), Guest 71 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Fill in the line from "The Song Remains the Same": "Sing out Hare Hare, dance the ________". Hint

Cha-Cha
Crunge
Macarena
Hoochie Koo

2. Kashmir is a real place.

True
False

3. How old was Robert's daughter when the band reformed to perform "Trampled Underfoot" at her birthday party? Hint

13
16
21
18

4. What famous rapper sampled "Kashmir" for one of his songs in 1998? Hint

Ludacris
Jay Z
Puff Daddy
Eminem

5. According to the Greek myth, what part of Achilles was his weakness? Hint

his ear
his foot
his mouth
his eye

6. How many members of the band were credited with the creation of "Kashmir"? Hint

4
2
3
1

7. Which song contains three real places within it's lyrics? Hint

Kashmir
The Song Remains the Same
Trampled Underfoot
Achilles Last Stand

8. I won't blame you if you get this one wrong. Which Page guitar tuning was used in "Kashmir"? Hint

CACGCE
DADGAD
DADGBE
CGCGCE

9. Which song was originally an instrumental? Hint

The Song Remains the Same
Trampled Underfoot
Kashmir
Achilles Last Stand

10. I'll leave you with a tough one. What kind of guitar did Jimmy Page use in "Achilles Last Stand"? Hint

Steel pedal
Telecaster
Gibson Les Paul
Double-necked


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Fill in the line from "The Song Remains the Same": "Sing out Hare Hare, dance the ________".

Answer: Hoochie Koo

Oddly enough, Robert Plant used strange treatments because he was self-conscious of his voice in this song.
2. Kashmir is a real place.

Answer: True

The song was based on the Middle Eastern style of music in Kashmir.
3. How old was Robert's daughter when the band reformed to perform "Trampled Underfoot" at her birthday party?

Answer: 21

Although it may seem like a slightly inappropriate song for someone's daughter, it's still loved by many a Zep fan. Plant's daughter, Carmen, was also mentioned in Zeppelin's hit song "The Ocean".
4. What famous rapper sampled "Kashmir" for one of his songs in 1998?

Answer: Puff Daddy

Now known as P. Diddy, the rapper performed the song entitled "Come With Me" on Saturday Night Live with Jimmy Page himself.
5. According to the Greek myth, what part of Achilles was his weakness?

Answer: his foot

It was, to be more specific, his heel and he was killed due to it in the Trojan War. The song's title has a bit of irony because Plant's ankle was injured in a car accident before the recording of the song.
6. How many members of the band were credited with the creation of "Kashmir"?

Answer: 3

This was one of the few pieces where Bonham contributed but John Paul Jones did not. Robert called this the definitive Zep song over "Stairway"!
7. Which song contains three real places within it's lyrics?

Answer: The Song Remains the Same

The lyrics go as follows: "California sunlight, sweet Calcutta rain, Honolulu starbright, the song remains the same".
8. I won't blame you if you get this one wrong. Which Page guitar tuning was used in "Kashmir"?

Answer: DADGAD

The DADGAD was also used on "Black Mountain Side" and was one of Page's most famous tunings. CACGCE was used on "Friends" and "Bron-Yr-Aur", while the open C was used in "Hats Off to (Roy) Harper". A modified DADGBE was used in "Moby Dick".
9. Which song was originally an instrumental?

Answer: The Song Remains the Same

The idea of an instrumental is made clear by the long guitar intro.
10. I'll leave you with a tough one. What kind of guitar did Jimmy Page use in "Achilles Last Stand"?

Answer: Gibson Les Paul

Page used all of these at some point of his Zeppelin career. The most famous of which was his custom double-necked. Thanks as always for playing my quiz!
Source: Author sideshowtrivia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 28 2022 : Guest 69: 4/10
Dec 28 2022 : Guest 98: 9/10
Dec 27 2022 : Guest 71: 3/10
Dec 21 2022 : Guest 96: 7/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us