Quiz about Famous Michiganders
Quiz about Famous Michiganders

Famous Michiganders Trivia Quiz


Can you guess these famous folk from the Great Lakes States?

A multiple-choice quiz by laughinggirl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.S.A. People
  8. »
  9. Michigan

Author
laughinggirl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,673
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
573
Last 3 plays: Guest 71 (4/10), Guest 172 (9/10), Guest 75 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these U.S. presidents was raised in Michigan? (The name he entered the White House with was not the name he was born with). Hint

Jimmy Carter
Gerald Ford
Richard Nixon
Dwight D. Eisenhower

2. This actor grew up in Detroit before "moving" to Hawaii. Which of these individuals fits this description? Hint

Ted Danson
Jack Lord
Tom Selleck
Ernest Borgnine

3. Which of these singers was born in Michigan? Hint

Madonna
Britney Spears
Cher
Shania Twain

4. Though he was born in Michigan he went on to become governor of New York. The press said this candidate for president had won, but he did not end up in the White House. Who was he?

Answer: (____ beats Truman!)
5. This author of 'The Bear' built his own castle in his hometown. Who wrote this book? Hint

Oliver Curwood
Ernest Hemingway
Zane Gray
John Belton

6. Which comedian had a long-running sitcom that featured a cable show?

Answer: ( Two words, or just surname .. grunt a little )
7. This basketball player attended Michigan State University and has since brought a "little" coffee shop to East Lansing. Which of these could he be? Hint

Michael Jordan
Larry Bird
Scottie Pippin
Magic Johnson

8. This singing legend had a home in Bloomfield Hills. What was her name? Hint

Jimmy Buffett
Gladys Knight
Aretha Franklin
Perry Como

9. Though this actor was born in Athens, Georgia, he has made his home in Chelsea, Michigan. Sometimes he plays more of an idiot than he actually is... Hint

Adam Sandler
Rob Schneider
Jim Carrey
Jeff Daniels

10. She was the first woman to receive a pension from the U.S. army and the only female admitted to the Union of the Potomac, years after the Civil War was over. Who was this woman who sometimes dressed as a man? Hint

Sarah Emma Edmonds
Molly Pitcher
Deborah Sampson
Mary Truesdale


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these U.S. presidents was raised in Michigan? (The name he entered the White House with was not the name he was born with).

Answer: Gerald Ford

Gerald Ford was born Leslie Lynch King, Jr., and he grew up in Grand Rapids.
2. This actor grew up in Detroit before "moving" to Hawaii. Which of these individuals fits this description?

Answer: Tom Selleck

Tom Selleck often wore a Detroit Tigers baseball cap on Magnum, P.I.
3. Which of these singers was born in Michigan?

Answer: Madonna

Madonna grew up near Bay City, in the thumb of Michigan.
4. Though he was born in Michigan he went on to become governor of New York. The press said this candidate for president had won, but he did not end up in the White House. Who was he?

Answer: Thomas Dewey

Though Dewey was born in the town of Owosso, he lived most of his life in New York.
5. This author of 'The Bear' built his own castle in his hometown. Who wrote this book?

Answer: Oliver Curwood

Hemingway often came to Michigan to hunt, and he used the area in the settings of his Nick Adams stories. Curwood Castle still stands on the banks of the Shiawassee River in Owosso.
6. Which comedian had a long-running sitcom that featured a cable show?

Answer: Tim Allen

Tim Allen filmed several episodes of "Home Improvement" in Michigan, including one in Traverse City.
7. This basketball player attended Michigan State University and has since brought a "little" coffee shop to East Lansing. Which of these could he be?

Answer: Magic Johnson

Magic Johnson attended high school in Lansing and than went onto MSU. In recent years he has been involved with Starbucks and brought one of their stores to the college town.
8. This singing legend had a home in Bloomfield Hills. What was her name?

Answer: Aretha Franklin

9. Though this actor was born in Athens, Georgia, he has made his home in Chelsea, Michigan. Sometimes he plays more of an idiot than he actually is...

Answer: Jeff Daniels

Jeff Daniels is quite active in the community of Chelsea, Michigan, including sponsoring essay contests for local schools. He starred in the film 'Dumb and Dumber' with Jim Carrey, in which he played a real dope!
10. She was the first woman to receive a pension from the U.S. army and the only female admitted to the Union of the Potomac, years after the Civil War was over. Who was this woman who sometimes dressed as a man?

Answer: Sarah Emma Edmonds

Emma Edmonds acted as a Union spy during the Civil War. In fact, one of her disguises was that of a slave and another of an Irish woman.
Source: Author laughinggirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 26 2022 : Guest 71: 4/10
Dec 25 2022 : Guest 172: 9/10
Dec 10 2022 : Guest 75: 5/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us