FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Franz Kafka
Quiz about Franz Kafka

Franz Kafka Trivia Quiz


This is a quiz I made about Franz Kafka. Enjoy.

A multiple-choice quiz by sullengirl20. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People K-L

Author
sullengirl20
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,965
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
711
Last 3 plays: Guest 39 (3/15), Guest 89 (8/15), Guest 103 (2/15).
- -
Question 1 of 15
1. Where did Kafka work most of his life, despite his law degree? Hint


Question 2 of 15
2. In the book 'The Trial,' who is the main character? Hint


Question 3 of 15
3. Where did Kafka grow up? Hint


Question 4 of 15
4. How many times was Franz Kafka engaged? Hint


Question 5 of 15
5. All of Kafka's sisters died in Nazi concentration camps.


Question 6 of 15
6. Kafka's friend Max Brod was a _______ and influenced Franz to become interested in the ideology as well, later in his life. Hint


Question 7 of 15
7. Which of the following did Kafka not write? Hint


Question 8 of 15
8. Whose biography was one of Franz Kafka's favorite books? Hint


Question 9 of 15
9. Kafka corresponded with a certain woman mostly via mail, and most believe he was not in love with her, but created an image of her that she could not fulfill. Who was this woman Franz was engaged to marry twice?

Answer: (F B)
Question 10 of 15
10. In 'The Metamorphosis,' what Christmas gift does Gregor want to give Grete? Hint


Question 11 of 15
11. What was Kafka's last request to Max Brod and Dora Diamant? Hint


Question 12 of 15
12. When was Franz Kafka born and when did he die? Hint


Question 13 of 15
13. How many sisters did Franz have? Hint


Question 14 of 15
14. Who was Milena Jesenska, one of Kafka's girlfriends, married to? Hint


Question 15 of 15
15. 'Kafkaesque' is a real word in use in English.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 39: 3/15
Apr 15 2024 : Guest 89: 8/15
Apr 14 2024 : Guest 103: 2/15
Apr 13 2024 : Guest 14: 10/15
Apr 11 2024 : Guest 72: 7/15
Apr 04 2024 : Guest 67: 7/15
Apr 01 2024 : Guest 157: 4/15
Mar 30 2024 : Guest 59: 9/15
Mar 28 2024 : Anar0531: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did Kafka work most of his life, despite his law degree?

Answer: The Workers' Accident Insurance Company

He really wanted to be a writer though (obviously). He spent his life trying to please his father.
2. In the book 'The Trial,' who is the main character?

Answer: Joseph K.

3. Where did Kafka grow up?

Answer: Prague

At the time Prague was multi-cultural. It was predominantly Czech, but had significant German (Austrian) and Jewish minorities.
4. How many times was Franz Kafka engaged?

Answer: 3

Twice to Felice Bauer and once to Julia Wohryzek.
5. All of Kafka's sisters died in Nazi concentration camps.

Answer: True

Unfortunately ... but thankfully Franz died naturally, before the Nazis could get to him. Also, when anti-Semitic rioting broke out in Prague, some Nazis yelled, 'No, not Kafka; he was Czech!'
6. Kafka's friend Max Brod was a _______ and influenced Franz to become interested in the ideology as well, later in his life.

Answer: Zionist

He also tried to learn Hebrew later, from Dora, who was an Orthodox Jew.
7. Which of the following did Kafka not write?

Answer: The Plague

'The Plague' was written by Albert Camus, who admired Kafka greatly.
8. Whose biography was one of Franz Kafka's favorite books?

Answer: Ben Franklin

9. Kafka corresponded with a certain woman mostly via mail, and most believe he was not in love with her, but created an image of her that she could not fulfill. Who was this woman Franz was engaged to marry twice?

Answer: Felice Bauer

He often referred to her as simply 'F'.
10. In 'The Metamorphosis,' what Christmas gift does Gregor want to give Grete?

Answer: He wants to send her to the Conservatoire

But the sister is an ungrateful little b....
11. What was Kafka's last request to Max Brod and Dora Diamant?

Answer: To burn his writings

Thankfully they didn't listen.
12. When was Franz Kafka born and when did he die?

Answer: July 3, 1883 to June 3, 1924

He was too young, but at least it was death from natural causes.
13. How many sisters did Franz have?

Answer: three

Two brothers had died in infancy.
14. Who was Milena Jesenska, one of Kafka's girlfriends, married to?

Answer: Ernst Polak

She also died in a concentration camp, as a member of the Resistance.
15. 'Kafkaesque' is a real word in use in English.

Answer: True

It usually means 'marked by senseless and threatening complexity'.
Source: Author sullengirl20

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us