FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frida Kahlo
Quiz about Frida Kahlo

Frida Kahlo Trivia Quiz


Here is a quiz about Frida Kahlo!

A multiple-choice quiz by snazzyjazzy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People K-L

Author
snazzyjazzy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
233,547
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1020
- -
Question 1 of 10
1. Frida Kahlo changed her date of birth on her birth certificate. What did she change it to? Hint


Question 2 of 10
2. How old was Frida when she caught polio? Hint


Question 3 of 10
3. Frida Kahlo's home was known as the Red House. True or False?


Question 4 of 10
4. When Frida was 18, she was in a serious accident involving what? Hint


Question 5 of 10
5. Frida Kahlo was Diego Rivera's _______ wife? Hint


Question 6 of 10
6. Frida Kahlo's real name is Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón.


Question 7 of 10
7. Diego and Frida were married in what year? Hint


Question 8 of 10
8. Frida began her career as an artist after what? Hint


Question 9 of 10
9. Frida and Diego's marriage was often called what? Hint


Question 10 of 10
10. Frida Kahlo died in what year? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 29 2024 : Guest 146: 6/10
May 31 2024 : Guest 136: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Frida Kahlo changed her date of birth on her birth certificate. What did she change it to?

Answer: July 7, 1910

She gave her birth date as July 7,1910, but her birth certificate shows July 6, 1907.
2. How old was Frida when she caught polio?

Answer: 6

This left her with her left leg skinnier than her right leg. It was her first major injury.
3. Frida Kahlo's home was known as the Red House. True or False?

Answer: False

Frida's home was known as the Blue House.
4. When Frida was 18, she was in a serious accident involving what?

Answer: Bus

Frida was left with a broken spinal column, a broken collarbone, broken ribs, a broken pelvis, and 11 fractures in her right leg. In addition her right foot was dislocated and crushed, and her shoulder was out of joint.
5. Frida Kahlo was Diego Rivera's _______ wife?

Answer: third

She was his third wife. Diego Rivera was an artist too. The couple divorced, but remarried in 1940. This remarriage was as turbulent as the first.
6. Frida Kahlo's real name is Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón.

Answer: True

She shortened her name to make it easier to remember. Her tomboy image she created for herself throughout school may have encouraged her to change it.
7. Diego and Frida were married in what year?

Answer: 1929

Diego married Frida on August 21, 1929. Diego wasn't faithful in their marriage, cheating on Frida with her sister, Cristina Kahlo, as well as many more.
8. Frida began her career as an artist after what?

Answer: Being involved in an accident

She started painting whilst bored in her hospital bed, after sustaining multiple injuries from an accident.
9. Frida and Diego's marriage was often called what?

Answer: A union between a dove and an elephant

Their marriage has been called the union between an elephant and a dove, because Diego was huge and very fat, and Frida was small (a little over 5 feet) and slender.
10. Frida Kahlo died in what year?

Answer: 1954

Kahlo died on July 13, 1954, supposedly of a pulmonary embolism. She died aged 47. Many speculate that she committed suicide.
Source: Author snazzyjazzy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us