Quiz about My Favorite Quotes
Quiz about My Favorite Quotes

My Favorite Quotes Trivia Quiz


This is my first quiz. Hope you enjoy. I will give you a quote and you simply tell me who said it.

A multiple-choice quiz by rockclimber. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Author
rockclimber
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,696
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
460
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "If it is a sin to covet honor, then I am the most offending soul alive." Hint

Lord Westmorland
Teddy Roosevelt
Henry V
Douglas MacArthur

2. "Courage is not the lack of fear; it is acting in spite of it." Hint

Mark Twain
Andrew Jackson
George Washington
Theodore Roosevelt

3. The Latin is a little blunt, but from what famous battle does this quote come? "Our army is great", a Persian says, "and because of the number of our arrows you all will not see the sky!" Then a Spartan responds: "Therefore we shall fight them in the shade!" Hint

Second Punic War
Salamus
The Trojan War
Thermopylae

4. "Courage is not the towering oak that sees storms come and go. It is the fragile blossom that opens in the snow." Hint

Mark Twain
Alice MacKenzie Swaim
C.S Lewis
Winston Churchill

5. "Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting; but never hit soft." [sic] Hint

Theodore Roosevelt
Ralph Waldo Emerson
Robert Green Ingersoll
Arthur Koestler

6. "Never throughout history has a man who lived a life of ease left a name worth remembering." Hint

George Patton
Mark Twain
Theodore Roosevelt
Douglas MacArthur

7. "Courage is almost a contradiction in terms. It means a strong desire to live taking the form of readiness to die." Hint

Adolf Hitler
Theodore Roosevelt
G.K. Chesterton
J.R.R. Tolkien

8. "Courage is not simply one of the virtues; but the form of every virtue at the testing point." Hint

C.S. Lewis
Benjamin Franklin
Arthur Koestler
Hamilton Fish

9. "[the man of courage] who, at the best, knows in the end the triumph of high achievement; and who, at worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who know neither victory nor defeat." Hint

George Bush
Horatius Cocles
Ike D. Eisenhower
Theodore Roosevelt

10. "...Gentlemen in England now-a-bed shall think themselves accursed they were not here, and hold their man hoods cheap whilst any speaks that fought with us..." Hint

Edward Longshanks
Lord Bedford
Robert Bruce
Henry V


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "If it is a sin to covet honor, then I am the most offending soul alive."

Answer: Henry V

This is my second favorite quote. King Henry gave it to rally his men on the battle field of Agincourt in 1415. This is only one line from the much larger speech. The English were outnumbered four to one, and yet were still triumphant.
2. "Courage is not the lack of fear; it is acting in spite of it."

Answer: Mark Twain

Some, such as C.S. Lewis and many others, believe fearlessness and courage to be antonyms.
3. The Latin is a little blunt, but from what famous battle does this quote come? "Our army is great", a Persian says, "and because of the number of our arrows you all will not see the sky!" Then a Spartan responds: "Therefore we shall fight them in the shade!"

Answer: Thermopylae

This was actually considered to be a joke in their time, but that is the epitome of courage. The Spartans were outnumbered roughly 20 to one.
4. "Courage is not the towering oak that sees storms come and go. It is the fragile blossom that opens in the snow."

Answer: Alice MacKenzie Swaim

I love this quote. It is one of the best metaphors of courage I have ever come across.
5. "Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting; but never hit soft." [sic]

Answer: Theodore Roosevelt

TR is one of my greatest heroes. You can probably tell from the amount of his quotes that appear on this quiz.
6. "Never throughout history has a man who lived a life of ease left a name worth remembering."

Answer: Theodore Roosevelt

This was somewhat a belief of the ancient Romans. They believed that to be remembered was the only form of afterlife, thus the story of the great Achilles and others.
7. "Courage is almost a contradiction in terms. It means a strong desire to live taking the form of readiness to die."

Answer: G.K. Chesterton

A prolific author, perhaps he is best remembered for his 'Father Brown' mysteries.
8. "Courage is not simply one of the virtues; but the form of every virtue at the testing point."

Answer: C.S. Lewis

Yet another great quote from one of the Inklings. The Inklings were a group of authors in England that would meet in a pub named "The Eagle and the Child" J.R.R. Tolkien was also one of these men.
9. "[the man of courage] who, at the best, knows in the end the triumph of high achievement; and who, at worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who know neither victory nor defeat."

Answer: Theodore Roosevelt

Speech at the Sorbonne in Paris, France on April 23, of 1910
'The Man In The Arena' is a famous speech by Teddy Roosevelt.
The words of this great exhortation have gone around the world.
They were inscribed on the headstone of the legendary prospector
Harold Lasseter, Alice Springs Cemetary, Central Australia.
10. "...Gentlemen in England now-a-bed shall think themselves accursed they were not here, and hold their man hoods cheap whilst any speaks that fought with us..."

Answer: Henry V

These are the last lines from Henry V's speech at Agincourt.
Source: Author rockclimber

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Great Speeches of the 20th Century Difficult
2. Famous Speeches in History Difficult
3. Quotable Quotations Difficult
4. Who Said It First? Very Difficult
5. Quote Qwazy! Difficult
6. My Favorite Quotations Very Difficult
7. Quotes Difficult
8. Let Her Speak, Please! Difficult
9. Unfamiliar Quotations Very Difficult
10. I Wish I'd Said That Difficult
11. Real Famous Quotations Difficult
12. Who Said These Famous Quotes? Difficult

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us