Quiz about Nursing 101 United States
Quiz about Nursing 101 United States

Nursing 101 (United States) Trivia Quiz


I am a nursing student and I love it. So let's quiz you on some nursing basics!

A multiple-choice quiz by XxLoriEllenxX. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Occupational Trivia
  8. »
  9. Medical

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,629
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1828
Last 3 plays: Guest 72 (7/10), leith90 (8/10), emmal2000uk (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. You just received reports on the 3 patients you will be caring for:
1-Bertha is a 65 y.o. female admitted for hypotension caused by taking her medication incorrectly.
2- Robert a 35 y.o. male, admitted for observation and is complaining of shortness of breath.
3-Helen is a 55 y.o female, who was admitted for pre-surgical preparation.
Who do you check on first?
Hint

#2 Robert- Difficulty breathing should take priority
#3-Helen- She's having surgery- the priority in this case
#1- Bertha- A drug underdose is the obvious priority here
It does not matter who you check on first.

2. When you are caring for a patient, you must also care for the patient's friends and family, for example, by taking an interest in them. Hint

That doesn't even make sense
No
Yes
Maybe

3. As medical professionals, we must adhere to the HIPAA law? What does HIPAA mean? It's a law stating that you _______? Hint

must keep patient information confidential unless otherwise noted by the patient
must reveal patients medical records to the press if requested
must keep the patient's family informed at all costs
must keep patient information confidential, excluding any hospital staff

4. I'm a new graduate nurse. What state board exam do I have to pass you receive my R.N.? Hint

MCAT-RN
NCLEP-RN
NCAT-RN
NCLEX-RN

5. In all patient interactions, we must use ________ communication. Hint

Inappropriate
Tough love
Kind and courteous
Therapeutic

6. You are a nurse who works in the E.D. Every couple of weeks, the same homeless gentleman comes in and complains of pain. Everyone thinks he is a drugseeker. Today he is sitting in the waiting room and looks worse than ever, he's complaining of a severe headache and right-sided pain. Your Head Nurse keeps bypassing him on the treatment sheet. What do you do? Hint

Perform a 10 minute assessment, and tell the nurse that he must be seen immediately
Nothing- he is just a drug seeker
Confront the nurse about her behavior
Take him next regardless of the other patients are sitting in the E.D.

7. You are administering medication to your patient. Which of these should you NOT do? Hint

Give a medication that you, yourself , did not check for accuracy
Confirm right route, medication, and dose
Check patient's wristband and taking notes of their allergies
Explain to the patient which medication they are receiving

8. Using the number pain scale, where 0 is no pain and 10 is the worst pain imaginable, the patient describes their pain as a 6. As the nurse, what should you do? Hint

Check to see if they can have something for pain and if so administer meds and reassess for a decreased pain level about 30 mins later
Tell the patient to 'man up'
Nothing- you only give meds for level 7 or higher
Reposition the patient, start an PCA pump and give tylenol

9. The sores patients can get from lack of ambulation are called? Hint

Decubitus ulcers
All of these- they mean the same thing
Pressure ulcers
Bed sores

10. Your patient has just learned that she has breast cancer. She is crushed. What is your best response to the situation? Hint

Ask if she would like you to sit with her during this difficult time, and tell her you are available if she has questions or needs to talk
Give informative pamplets, express sympathy, and excuse yourself so you can care for your other patients
Leave her alone to grieve
Tell her "don't worry, everything with be ok, you have a great oncologist."


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You just received reports on the 3 patients you will be caring for: 1-Bertha is a 65 y.o. female admitted for hypotension caused by taking her medication incorrectly. 2- Robert a 35 y.o. male, admitted for observation and is complaining of shortness of breath. 3-Helen is a 55 y.o female, who was admitted for pre-surgical preparation. Who do you check on first?

Answer: #2 Robert- Difficulty breathing should take priority

Always remember your ABC's: A-airways, B-breathing, C-Circulation when determining which patient to see first.
2. When you are caring for a patient, you must also care for the patient's friends and family, for example, by taking an interest in them.

Answer: Yes

As nurses, we must take care of everyone including friends and family. After all, they are the patient's support system.
3. As medical professionals, we must adhere to the HIPAA law? What does HIPAA mean? It's a law stating that you _______?

Answer: must keep patient information confidential unless otherwise noted by the patient

You can only talk about the patient to the patient, and other hospital staff on a 'need-to-know' basis. Before giving information to anyone else must have permission from the patient.

The Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996 is what HIPPA stands for.

Parents have juristition on the medical decisions for their kids until the kid is 16 years old.

In the case of patients that arrive unconscious, their immediate family can be informed.
4. I'm a new graduate nurse. What state board exam do I have to pass you receive my R.N.?

Answer: NCLEX-RN

NCLEX stands for NCLEX (National Council Licensure Examination) and is all computerized. You can receive 75-400 questions: it is just the luck of the draw. You must answer a question and cannot go back to review or change your answers.
5. In all patient interactions, we must use ________ communication.

Answer: Therapeutic

We must always strive for therapeutic communication techniques although it is not always easy. 'Therapeutic communication' involves nurses not talking down to or demeaning patients with our words. A nurse should verbalize to the patient that they are there for them.
6. You are a nurse who works in the E.D. Every couple of weeks, the same homeless gentleman comes in and complains of pain. Everyone thinks he is a drugseeker. Today he is sitting in the waiting room and looks worse than ever, he's complaining of a severe headache and right-sided pain. Your Head Nurse keeps bypassing him on the treatment sheet. What do you do?

Answer: Perform a 10 minute assessment, and tell the nurse that he must be seen immediately

Drug seekers are still people too. They have feelings and experience pain, like everyone else. Don't ever forget that.
7. You are administering medication to your patient. Which of these should you NOT do?

Answer: Give a medication that you, yourself , did not check for accuracy

Checking the wristbands insures that you are giving the med to the right patient and that they are not allergic to it.
Confirming the right route and med insures you are giving the medication as ordered.
Patients are usually more familiar with the schedule of their at home medications, so asking them can help prevent a possible overdose or underdose.

NEVER give a med that someone else has handed you.
8. Using the number pain scale, where 0 is no pain and 10 is the worst pain imaginable, the patient describes their pain as a 6. As the nurse, what should you do?

Answer: Check to see if they can have something for pain and if so administer meds and reassess for a decreased pain level about 30 mins later

A patient's pain is what they say it is. Pain levels of 5 or greater require interventions.
9. The sores patients can get from lack of ambulation are called?

Answer: All of these- they mean the same thing

Turning the patient every two hours, the use of air mattresses, wedges and cushioning may help to prevent these sores. Duoderms can help prevent an existing bed sore from worsening.
10. Your patient has just learned that she has breast cancer. She is crushed. What is your best response to the situation?

Answer: Ask if she would like you to sit with her during this difficult time, and tell her you are available if she has questions or needs to talk

You should never give a patient false hope. Always offer yourself in these situations.
Source: Author XxLoriEllenxX

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 72: 7/10
Jan 23 2023 : leith90: 8/10
Jan 21 2023 : emmal2000uk: 7/10
Jan 17 2023 : Guest 47: 7/10
Jan 13 2023 : Bjarman: 8/10
Dec 27 2022 : Guest 73: 7/10
Dec 23 2022 : Guest 75: 7/10
Dec 04 2022 : Guest 162: 5/10
Dec 03 2022 : RaeRaeC: 8/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us